ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2023. jan 29.

Harmincz Rita: Keleti ​Mesék

írta: Mayerné Répási Adrienn
Harmincz Rita: Keleti ​Mesék

covers_770775_1.jpg

Rita könyvének szépséges borítója rögtön megfogott. De azt azonnal el kell mondjam, nem csak a külseje mutatós, hanem a belseje is tartalmas, és értéket adó!

Azt hittem, hogy egy szokványos útinaplót kapok majd. Mekkorát tévedtem! jóval többet kaptam! Nem csak úti leírásokat kaptam a könyvvel, hanem élményeket, plusz tudást, egy újfajta életszemléletet és megfogadandó, tudatos életvezetési tanácsokat is. Az írónő több, rövidebb történettel kalauzol el minket  Indonézia, Nepál, Vietnám és számos más ország tájain. Apró trükköket, tippeket kapunk, hogyan érdemes utazni, mire figyeljünk, mi az a lényeges, amit feltétlen látnunk kell. Észrevétlenül, szórakoztató módon csempészi be a tudás morzsáit, az ottaniak ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Olvastuk

2023. jan 13.

Személyes élménybeszámoló az Avatar második részéről

írta: Mayerné Répási Adrienn
Személyes élménybeszámoló az Avatar második részéről

fish-gcfabae3bc_640.jpg 

Az Avatar egy nagyszerű, látványos 2009-ben bemutatott, 3D-s amerikai sci-fi. James Cameron rendezte a 237 millió dolláros költségvetéssel készült filmet. Több különleges technikát is alkalmaztak a készítésekor, mint a 3D-s kamera, amely két kamera együttese és az ember szem térbeli látásának utánzására képes, vagy a „motion capture”, ami egy mozgásérzékelő technika. Képes a színészek mozgását rögzíteni és virtuális képmásukat létrehozni. Azon kívül, hogy rengeteg újat mutatott így a film, látványos volt, tudott egy teljesen új koncepciót is behozni a köztudatba. Klisémentes volt, szórakoztató és bizony nem kevés társadalmi kritikát is megfogalmazott. Talán ez is volt hatalmas sikerének a titka.

...

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 08.

A könyv, amely elrabolta a szívem

írta: Mayerné Répási Adrienn
A könyv, amely elrabolta a szívem

Tess Wakefield: Bíbor ​szívek

covers_768104.jpg

 A tavalyi év egyik legjobbja volt a Purple Hearts , ami ebből a könyvből készült film. Elrabolta a szívem a szerelmi románc, a nagyszerű zenék és a látszólag össze nem illő, ám mégis nagyszerűen passzoló karakterek, és a zseniális színészi játék. Így nem volt kérdéses, hogy a könyvet mindenképp magaménak szerettem volna tudni minél hamarabb és elolvasni természetesen.

Két látszólag össze nem illő ember, aki mást akar az élettől, hogyan tud együtt élni sikeresen egy látszatházasságban?

...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

süti beállítások módosítása