ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2020. jan 31.

Egy mese, mely eléggé meghökkent

írta: Mayerné Répási Adrienn
Egy mese, mely eléggé meghökkent

Dér Adrienn: A ​kaszabmanó

covers_554185.jpg

Mindig keresem és kutatom a nem szokványos meséket. Valahogy olyan jó, ha nem a megszokott, sablonos történetek kerülnek a kezünk ügyébe. Jó kicsit renitensnek lenni. És persze nem mindig a gyereknek választok mesét olvasnivalóul. Ez a kötet is elég szövevényes úton került hozzám és nem kifejezetten a gyerekeknek érkezett. De nem is ez a lényeg. Örülök, hogy sort kerítettem rá, mert megérte.

A színe, a mintája, a kemény borító csak úgy kínáltatja magát. Kiugrik a sok megszokott, gyerekeknek szánt mesefigurás borító közül. Egyszerűen imádom. Szemet gyönyörködtető. Sokáig lehet csodálni, mindig mutat egy új részletet az eldugott lényekből. Viszont a betűtípus nehezen olvasható, azt átgondoltam volna még. Végül maga a ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2020. jan 31.

A szülés utáni kezdeti időszakot megkönnyítő fehérneműk, hálóruhák

írta: Mayerné Répási Adrienn
A szülés utáni kezdeti időszakot megkönnyítő fehérneműk, hálóruhák

Adora, aki az anyukákra is gondol

baby-2577550_640.jpg

Szülés után, az ember euforikus hangulatban lebeg a föld felett jó pár centivel. Alig várja, hogy a saját otthonában, nyugodt körülmények között dédelgethesse babáját, együtt pihenhessék ki a szülés fáradalmait. Viszont cseppet sem könnyűek ezek az első napok, hetek. Össze kell szokni a babával, megtanul egymást. Szép lassan megismerni a baba minden rezdülését.

Valakinek ez könnyen megy, teljesen magától értetődően, másnak viszont nem túl egyszerű, új a feladat. Ez rengeteg nehézséget gördít a friss szülők és a baba elé, amiről persze szó sem esik a várandóság ideje alatt. De teljesen természetes. Hibázunk, hiszen emberek vagyunk. Kétségeink vannak. Ilyenkor a lehető legjobban tehermentesíteni kell az édesanyát, ebben a ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Csajos oldal

2020. jan 30.

Álomgyáros kedvcsináló

írta: Mayerné Répási Adrienn
Álomgyáros kedvcsináló

Körülnéztem az Álomgyár kiadó most megjelent vagy hamarosan érkező könyvei között. Ebből készítettem nektek egy kedvcsináló válogatást. Szeretek nézelődni, mik várhatók a közeljövőben, listát készíteni, mit szeretnék még beszerezni. Nem tudom hogy vagytok vele, de én sosem szeretnék kifogyni az olvasmányokból. Íme az én válogatásom:

A január pont jó időpont arra, hogy elgondolkodj egy kicsit magadról, hogy rendbe tegyél mindent, boldog legyél. Ez a könyv a legmegfelelőbb segítség hozzá.

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről

covers_558420.jpg

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.
A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.
Az elfogadást, az ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2020. jan 29.

Fontos számára a külső és a belső harmónia megteremtése

írta: Mayerné Répási Adrienn
Fontos számára a külső és a belső harmónia megteremtése

Magazint vezet, ruhamárkája van és önismereti workshopokat is tart nőknek

84262751_2816604498399546_6676183193097338880_o.jpg
Baján, az ország szívében lakik, egy kisvárosban. Egyszerre ezer dolgot csinál és hihetetlen energia árad belőle. Ő Kretter Bea , a Beango  ruhamárka tulajdonosa, a Műhelymagazin írója és számos önismereti workshop szervezője .  Missziója a vidéki nők külső és belső harmóniájának megteremtése, ebben a térségben lakó nők erősítése.
- Nagy világutazó vagy. Mesélnél honnan indultál, hova tartasz, milyen utat jártál be?
Világutazó vagyok, de csak idézőjelben. Nagyon sok helyre szeretnék eljutni még, ami a korábbii utazásaimhoz képest még semmi. Marosvásárhelyi kis álmodozó voltam, nagymamám varrógépe mellett, ahonnan egyenes ág vezetett a textil szakos középiskolai tanulmányokig. Ha rajtam ...
Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák

2020. jan 28.

Ha nem tudod, mivel lepd meg szerelmed

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha nem tudod, mivel lepd meg szerelmed

Valentin-napi válogatás

gift-4669449_640.jpg

Már csak két hetünk van és itt a Valentin nap! Lehet szeretni és elutasítani is ezt a szokást, vérmérséklettől, gondolkodásmódtól függően. Viszont az is biztos, hogy a szeretteinket jó dolog meglepni (nem csak ilyenkor) valamivel. Az öt szeretetnyelv egyik pontja éppen az ajándékozás. Viszont nem könnyű még az általunk jól ismert embernek sem megfelelő szuvenírt választani. Ebben nyújtok ma segítséget neked, kedves olvasóm. Olvasd el a cikket, mert érdemes. Hazai vállalkozók gyönyörű, igényes, olykor meglepő termékeit, szolgáltatásait hoztam el neked, válogass kedvedre!

Nőknek:

A nők mindig örülnek egy finom csokinak, egy szép csokornak, de van élet ezeken is túl. Ajándékozz könyvet! Na jó, azért ajánlok mást is.

  ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2020. jan 27.

A baba édes álmának záloga

írta: Mayerné Répási Adrienn
A baba édes álmának záloga

BrunchiKids az álomhozó

k_hgy9769.jpg

Egy újszülött átlagosan 16 órát tölt alvással. A csecsemő már valamivel kevesebbet. A totyogó is még 12 órát biztosan. Kivéve, ha rossz alvó. Tehát az alvás az egyik legfontosabb napirendi pontja a babáknak. Nem mindegy, hogyan töltik azt.

A babaszoba egyik legfontosabb tétele a babaágy után, az ágynemű. A jó alvás legfontosabb feltétele a kényelem és praktikum, na meg a biztonság. Nagyon fontos, hogy megfelelően kipihenje magát a csecsemő és az édesanya is biztonságba tudhassa addig. A baba az első hónapjai nagy részét, ha nem szinte az egészet, édesanyja kezében tölti vagy alvással, a kiságyában. Utóbbinál fontos, hogy a lehető legnagyobb kényelmében tegye, biztonságos formában.

Ezért nem mindegy, milyen minőségű az ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom

süti beállítások módosítása