2020. jan 30.

Álomgyáros kedvcsináló

írta: Mayerné Répási Adrienn
Álomgyáros kedvcsináló

Körülnéztem az Álomgyár kiadó most megjelent vagy hamarosan érkező könyvei között. Ebből készítettem nektek egy kedvcsináló válogatást. Szeretek nézelődni, mik várhatók a közeljövőben, listát készíteni, mit szeretnék még beszerezni. Nem tudom hogy vagytok vele, de én sosem szeretnék kifogyni az olvasmányokból. Íme az én válogatásom:

A január pont jó időpont arra, hogy elgondolkodj egy kicsit magadról, hogy rendbe tegyél mindent, boldog legyél. Ez a könyv a legmegfelelőbb segítség hozzá.

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről

covers_558420.jpg

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.
A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.
Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni.
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzőjének vadonatúj, gondolatébresztő könyve egy 99 napos program, amely közelebb viszi az olvasót a teljesebb élethez.
Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.
99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.
Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!

 

Ha könnyed, romantikára vágysz és utazásra.

covers_588343.jpg

Nyár, ​szerelem, Róma…

Caroline Wood, a népszerű londoni női magazin szerkesztője egyre sikeresebb a munkájában, magánélete azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Párja, Tom, aki Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, sokkal ritkábban látogat el hozzá Londonba, mint azt Caro szeretné, és a lányt is köti a munkája a hazájához.

Megjelenésének várható időpontja: 2020. június 15.

 

Ha valami fajsúlyos, nehéz olvasmányra vágynál.

Alan Gratz: A ​végső megoldás: a remény 
covers_583489.jpg

Mindent elvehettek tőle. Csak a reményt nem!
Tíz koncentrációs tábor.
Tíz hely, ahol éheztették, kínozták, rabszolgamunkára hajtották.
Ahol halomra gyilkolták a zsidókat.
Nem volt esélye, tudta jól…
Janek Grüner mégis életben akart maradni.
Tizenegy éves volt, amikor a nácik bevonultak szülővárosába, Krakkóba.
Mindent és mindenkit elvettek tőle, akit szeretett, táborból táborba hurcolták.
Már nem volt neve, csak száma: ő volt a B-3087-es fogoly, ahogy azt a karjára tetoválták.
A pokol hétköznapi valósággá vált. A zsúfolt marhavagonok, a barakkok, a kegyetlen őrök, a mindennap bőséggel arató halál. Felvonultak előtte a holokauszt azóta elhíresült…

 

Ha valami szenvedélyesre vágynál olvasmányul.

Kendall Ryan: Fagyos ​szenvedély
covers_583006.jpg
Amikor a józan ész mit sem ér…
A pszichológiát hallgató Ashlyn Drake szép, rendezett élete az őrületbe fordul, amikor megtalálja az amnéziatézisének tökéletes alanyát. A kórházban fekvő fiatal férfinak semmiféle emléke nincs a korábbi életéről, beleértve a gyilkosságot is, melynek elkövetéséért éppen megvádolták.
Józan esze ellenére Ashlynt úgy vonzza ez a férfi, mint a lepkét a fény. Talán mert annyira hihetetlenül férfias, és még a kórházi ágyhoz bilincselve is úgy fest, mint valami kölnireklám – az Őrület Illata. Vagy talán csak túl sok magányos éjszakát töltött tanulással. Bárhogy legyen is, Ashlyn eltökéli, hogy segít a férfinak megoldani a múltja rejtélyét. Elkezdi kibogozni, ki is volt azelőtt, felhasználva a titokzatos tetoválásait és a festményeit mint egyetlen lehetséges kiindulópontot.
Amikor végül rájön a titkára, képtelen megmondani, melyik a valódi személyisége: a gyengéd szerető, akibe beleszeretett, vagy a zűrös fickó a sötét múlttal.
Megjelenésének várható időpontja: 2020. február 19.
Ha valami családosat, emberi kapcsolatosat olvasnál
Palotás Petra: Kötéltánc
covers_578525.jpg
Palotás Petra legújabb történetével, a Circus Monte-Carlóval egy igazi, érzelmektől fűtött kétrészes családregényt kapunk. Egy több országon átívelő históriát, amely a nyolcvanas évek semmihez sem hasonlítható hangulatával különleges világba kalauzol bennünket. Egy könyvet, amelyben a cirkusz porondján éppúgy főszerepet kap a rettegés, a szenvedély és a szemfényvesztés, mint a politikában.
Megjelenésének várható időpontja: 2020. március 20.
Ha szereted a lélektani pszicho-trillert
Ludányi Bettina: Kettőnk ​titka
covers_563768.jpg
Niki Varela alkoholista. Lassan egy éve nem iszik, mégis különös dolgokat tapasztal maga körül. Időről időre üres borosüvegek tűnnek fel a lakásában. Hiába állítja, hogy nincs köze hozzájuk, még a legjobb barátnője sem hisz neki. Nem is csoda, hiszen egyetlen betörésre utaló jel sincs.
Alexios Hallas pszichológust valaki felkérik egy nyomozáshoz,így hozza össze a sors Nikivel. Hiába foglalkozik évek óta függőkkel, még így sem ismeri fel időben, mi folyik a lány körül.
Egy alkoholfüggő képzelgéseiről lenne szó csupán, vagy valaki az őrületbe akarja kergetni a lányt? Mi a különbség a valódi tettes és az áldozat között? Meddig képes egy függő uralkodni a sóvárgáson, ha mindent elveszít, ami fontos volt számára?
Ludányi Bettina írónő új regénye, a Kettőnk titka ezúttal a függőség lélektanát járja körül. A pszichológiai thriller és a pszichológiai dráma jegyei keverednek össze egy történetben, amelynek nem fogod kitalálni a végét.
Ha kedvet kaptál az egyikhez, az Álomgyár kiadónál tudod megrendelni, itt.
Ha szeretitek az ilyen ajánlókat, szívesen szétnézek más kiadók oldalán is. mit szóltok?
ReAd-blog
#ajánló #olvasmány #könyv #könyvek #Álomgyár #kiadó #válogatás #nézelődtem #megkénevenni
Szólj hozzá

Kitekintő