2023. nov 29.

Farkas Anikó: Karácsonyanyó Adventi Meséi

írta: Mayerné Répási Adrienn
Farkas Anikó: Karácsonyanyó Adventi Meséi

131762586_3551975748242535_8906198995695315607_n_1.jpg

Mindenkinek kell egy kis varázslat, egy kis tündérpor és hangolódás!

Karácsony előtt már jó, ha kicsit tudunk hangolódni az ünnepekre. Ehhez tökéletes segítség lehet Karácsonyanyó Adventi meséi.  A gyerekekkel közösen olvasva elmerülhetünk Karácsonyanyó és Mikulás történeteiben, miközben az írónő némi meghittséget, varázslatot, ünnepvárást csempész a napjainkba és némi tanulságot is. 

Egy kedves, vidám olvasmány emberségről, szeretetről, barátságról, és a közelgő ünnepekről. Stílusát tekintve lefedi a 0- 14 éves korosztályt, de felnőttként is nagy élmény volt olvasni, és így hangolódni. Mindegyik történetben van tanulság, tanulnivaló, megszívlelendő dolog felnőttnek, gyereknek egyaránt. De nem is ez a legjobb a könyvben, hanem az, hogy mennyi emberséget, meghittséget, szeretetet visz a történetekbe. Fantáziadús leírások tarkítják, melyektől benne érzed magad a történetbe vagy megidézik a gyermekkorod legszebb emlékeit. Ezen kívül nagyon könnyen megszerethető, hétköznapi szereplőkkel és Mikulással, a manókkal is találkozhatsz. Nagyszerűen hangolódhat a család apraja, nagyja az ünnepekre vele. Külön tetszik, hogy minden adventi hétvégére van egy mese benne. Így fokozatosan is lehet adagolni. Bár mi egy szuszra kiolvastuk az egész könyvet.

Ha a mikulás csizmába a megszokott csoki helyett, vagy mellé még csempésznél valamit, ezt a könyvet jó szívvel ajánlom.  Karácsonyanyó 

Daniella (12 éves)

A borítója nagyon ötletes és hangulatos. Tisztán látszik a könyvön, hogy karácsonyi témájú. De ezt a különösen szép illussztrációk is tükrözik. Rövidebb, könnyen olvasható történetek vannak benne, így a kisebbek is élvezhetik. A betűméret is ideális, pont a megfelelő méret. Külön tetszik a kötetben, hogy nem csak történetek vannak benne, hanem képek is, majdnem minden oldalon. Gyerekbaráttá, olvasóbarátabbá teszi. Ez megkönnyití az olvasást is, és azt is, hogy el tudd képzelni a történetet, vagy bele tudd képzelni magadat a történetbe jobban. Ahogy a kevésbé olvasni szerető, vagy kezdő olvasóknak is ajánlott, nem fáradnak el annyira az olvasásban, nem veszítik el a fonalat. Felolvasni is könnyebb a szülőknek igy a legkisebbeknek. A kötet stílusa, nyelvezete is jó volt.

A kedvenc mesém benne a Karácsonyanyó karácsonyi kívánsága lett. A kedvenc képem a 25-ik oldalon az a kép, ahol a mikulás alszik a széken, a kandalló mellet a manókkal. Annyira meghitt és melegséget adó. Eddig nem nagyon találkoztam ilyen jellegű könyvvel, talán csak eggyel, kettővel, ahol Mikulás, Karácsonyanyó is helyet kapott volna. Az külön jó, hogy még karácsony elött el tudtam olvasni, mivel így jobban rá hangolódhattam az ünnepekre, és készülni rá. Az ember, ha olvas egy karácsonyi történetet, vagy megnéz egy ilyen jellegű filmet, akkor egyre jobban érti a karácsony lényegét, és egyre jobban várja már a karácsonyt, az ünnepeket. Így azoknak ajánlom a könyvet  akik szeretik az ünnepi hangulatú dolgokat, szeretnének hangolódni rá már előre. És javaslom, hogy leginkább a 8-12 évesek olvassák, mert azokat fogja meg szerintem leginkább a karácsonyi történetek sokasága. Nekem személy szerint nagyon tetszett a könyv. :) Végre érzem, hogy hamarosan itt a karácsony, a pihenés, a mézeskalácssütés ideje.

 Viktória (9 éves)

A szereplők nagyon tetszetek de föleg Karácsonyanyó. Azért tetszett, mert nagyon kedves volt mindenkivel, és ha valaki nem értet valamit, ő akkor is segített. Nagyon illett a szöveg a szereplökhöz. Nem túl rövid olvasmány, de nem is túl hosszú történetek vannak benne Én szivem szerint 7, 8, 9 éveseknek ajánlanám olvasásra. De, ha az anyukák, apukák ráérnek otthon, akkor el is olvashatják az ennél kisebb gyerekeknek is. A boritó, a képek valami gyönyörűek benne. Az is tetszett, hogy nem csak a Mikulás volt a történetben, hanem az angyalka is.

Igazán kedves könyvecske, mely nagyon jó példát mutathat a kisgyerekeknek. Megtanultam belőle, hogyha valakinek valami problémája van, akkor hogy lehet segítséget kérni és segíteni is másokon.  A tanulság az volt a könyvben, hogy kedvesnek kell lenni mindenkivel, és hogy jó kapni, de még jobb adni! Nekem nagyon tetszett a könyv stílusa, mondanivalója. Sok embernek ajánlom elolvasni.

András (6 éves)

Kedvenc Mikulásos könyvem lesz. Kedves, aranyos történetek vannak benne a Mikulásról, a karácsonyról. Jó volt, hogy anya felolvasta nekem. De majd, ha már én is tudok olvasni, elő fogom venni. Szerettem, hogy minden rész benne vidám, jóra tanító. És jó volt, hogy karácsony, Mikulás előtt ilyen történetekkel lehet készülni.

Fülszöveg: 

Magam sem tudom, mikor születtem…
Mióta az eszemet tudom, Mikulás és az angyalok munkáját segítem.
Az Északi Sarkkörön innen, de a viharos pusztákon túl…

Karácsonyanyó születési helye és ideje ismeretlen, de az biztos, hogy jó kapcsolatokat ápol a magasabb körökkel (úgymint a Mikulás meg az angyalkák).

Rendszeresen alkalmaz kis manókat, akik körülötte sertepertélnek.

Idézet:

"Karácsonyanyó elmosolyodott, látva, ahogy az öreg Mikulás is elszenderedik "

Ha azt hallod, adventi mesék, bizonyára nem gondolkodsz sokat. Karácsonyi hangulatú, az adventi várakozással együtt járó illatokat, fényeket idéző történetekre gondolsz. Bizony, Karácsonyanyó Adventi Meséi pont ilyenek. Rendeld meg:

https://karacsonyanyo.hu/

https://www.facebook.com/Karacsonyanyo

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#karácsony #advent #ünnep #Mikulás #könyv #gyerekkönyv

Szólj hozzá

Kitekintő Recenzió Olvastuk