2024. aug 19.

Robinne Lee: The ​Idea of You – A rólad alkotott kép

írta: Mayerné Répási Adrienn
Robinne Lee: The ​Idea of You – A rólad alkotott kép

454678879_1146349396448604_1819705440661101660_n.jpg

Szókimondó, és a végsőkig realista romantikus történet. 

Ha egy 40 éves férfi egy 20 éves nővel kezd ki, az elfogadott. dolog. Fordítva már kevésbé az. Talán ezt a tabu témát  próbálja megdönteni ez a regény és a belőle készült film. De ha nem is tanítani szeretne mindenáron, akkor is egy szerelem kibontakozását, apró és nagyobb buktatóit, problémáit mutatja be ekkora korkülönbségnél.

A kissé sznob, józan gondolkodású Soléne nemrég vált el. Volt férjének már rég új kapcsolata van. Ő pedig csak a barátaira támaszkodhat és kislányára. Hayes egy fiatal popcsillag, aki okos, szellemes, tudja mit akar. Városról városra járva hódítja meg a női és kislány szíveket. Van-e létjogosultsága egy olyan kapcsolatnak, ahol ennyire eltérő közegből és ekkora korkülünbséggel bírnak a szereplők? Mennyire tartós egy ilyen kapcsolat, ahol millió dolog választja el a két szerelmest?

454956237_1031085951880319_570275994980785387_n.jpg

Mindkettő főszereplőt szerettem. A világlátásukat, a gondolkodásukat, ahogy reagáltak történésekre. Hayes és Solène kapcsolata szép lassan épül, annak ellenére is, hogy nem is igazi kapcsolatnak indul. Az író nagyon szépen körülírja, építi, mélyíti a kapcsolatukat, hogy aztán megmutassa a számtalan dolgot, ami elválaszthatja őket. Nem fukarkodik az érzések és a szex jelenetekkel sem. A szereplőkből is lassan kapunk egyre többet és többet. Megmutatják, milyenek is ők. Ezekért szerettem nagyon a könyvet és a filmet is. 

A stílus, a leírások, párbeszédek nekem rendben voltak. Realista, nem bújtatja az írónő rózsaszín csillámos köntösbe. Viszont volt, ami miatt epét hánytam volna legszívesebben.

Néhol bizony elkapott a harci kedv. Főként akkor, mikor a volt férje került a porondra. Elomondhatatlanul haragudtam rá. Az nem volt gond, hogy kilépett a kapcsolatból, otthagyta a családját, a lányát és új kapcsolatba kezdett. Hanem az, ahogy Soléne új kapcsolatához állt. Az nem veszélyeztette a lánya fejlődését, hogy kész tények elé állította új feleségével és annak a terhességével. Ahogy az sem volt gond, hogy nem egyszer lepasszolta a lányát, amikor ő ígért neki dolgokat. Úgy éreztem, mindig, mindenért Soléne volt a hibás, mert új kapcsolatba kezdett. 

A mellékszereplők néha botrányosak. Nem a kifejtésük, hanem a viselkedésük. Nagyon sok konfligtus olyan mondvacsinált, hihetetlen. Akadtak olyan párbeszédek, amelyeket elképzelni sem tudnék, hogy ez valóságban így van.

De mindezektől függetlenül egy nagyon mély, érzelmes, tabudöntögető romantikus történet. Szép ívű felépítéssel, valódi problémákkal nehezített szerelmi történet, amelyet jó volt olvasni. Nekem kifejezetten tetszett a belőle készített film is. 

Köszönöm a könyvet a Maxim kiadónak!

456110523_374536375495571_7918739785388951129_n_2.jpg

Fülszöveg: 

Solène ​Marchand, egy Los Angeles-i művészeti galéria harminckilenc éves tulajdonosa vonakodva viszi el a lányát, Isabelle-t a kedvenc fiúzenekarának koncertjére. Arra azonban nem számított, hogy kapcsolatba kerül a világhírű August Moon együttes egyik tagjával. Hayes Campbell okos, megnyerő és magabiztos, és a kettejük közötti vonzalom azonnali. Ám a helyzetet bonyolítja, hogy Hayes még csak húszéves.

Idézet:

– Félsz? – kérdezte.
Bólintottam.
– Én is. De engem ez nem zavar. Ha sérülök, hát sérülök. Mert megesik az ilyesmi, nem igaz? Valaki mindig sérül. De nem akarok lemaradni rólunk, csak mert féltem.

432 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789634997696 
Fordította: Sárossy-Beck Anita

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Recenzió Olvastuk