2024. már 19.

Elizabeth Lim: Hat ​bíborszín darumadár

írta: Mayerné Répási Adrienn
Elizabeth Lim: Hat ​bíborszín darumadár

 covers_816878.jpg

Kedves olvasó, hidd el, hogy el fog varázsolni ennek a könyvnek nem csak a fantasztikus külseje, a borítója, az élfestése, hanem a belseje is! Képzelj el egy gyönyörű mesés világot, melyben ott a rossz, a gonosz is, de  testvéri összetartással, a szeretettel, szerelemmel legyőzhető. Varázslat, mesék, mítoszok, mondák és rengeteg apróság, érdekesség megtalálható benne a keleti kultúráról. 

Ez a történet egy mese átírat, kicsit felnőttesre szabva. Mégis imádtam minden egyes sorát. Sejthető, mi fog történni, az alapját ismerve, de azért némiképp itt-ott eltér kicsit. Így nem nélkülöz pár csavart sem. Kellően fordulatos, izgalmas és viszi előre az olvasót.

Annyira elképesztő hangulat árad a kötet soraiból, a szavakból, hogy csuda. Az író nagyszerűen forgatja a tollat. Míves szépségű, finomságú mondatok, izgalmas leíró részek, aprólékosan kidolgozott háttér, szereplők és élő, hihető párbeszédek. Igazán egyedi és könnyen felismerhető a stílusa. Minden oldal után azt vettem észre, hogy csak még egy és még egy oldalt el szeretnék olvasni. Rettentő nehezen tettem le, annyira beszippantott a kultúra, a világ. 

A szereplők szintén aprólékosan kidolgozottak, szerethetők és könnyű velük azonosulni, megszeretni őket. Shiori, a főhősnőnk egy végtelenül jószívű, nagyszájú, ám roppant szerethető, okos, kitartó nőszemély. Végre kaptam egy olyan női karaktert, aki nem picsogott, nem csak a szerelem éltette vagy az önzés. Erős tudott maradni, minden esetben, bármi is történt vele. Már miatta is érdemes elolvasni. 

A szerelmi szál is pont annyi helyet kapott, hogy felkeltse az érdeklődésünk. Nem túl tolakodó és nem veszi el a karakterfejlődésről, a történet alapjául szolgáló meséről a fókuszt. Szerethető volt Shiori és szerelmese kettőse. Ám sejtek én itt egy csavart még a folytatásban...

Finoman adagolja az író a feszültséget, a történéseket. Ahogy a világfelépítést is. Nem zúdítja a nyakunkba egyszerre, de nem is gondolja azt, hogy nekünk ezt tudnunk kellene. A könyv szórakoztatáson kívül fontos dologról tanít , fontos emberi értékekről, kitartásról, reményről, hitről, barátságról, családról, szerelemről. 

Gyorsan olvasható, olvasmányos kötet, amit túl hamar kivégeztem. Szívesen időztem volna még ebben a világban tovább. De a jó hír, hogy hamarosan érkezik a folytatás. Bár ez a történet így is kerek, ha nem szereted a sorozatokat. De én nagyon várom, hogy ismét elmerülhessek ezekben a csodás szavakban. 

Fülszöveg: 

Egy ​száműzött hercegnő, egy alakváltó sárkány, hat elvarázsolt darumadár és egy irtózatos átok… Ez a mesék és mítoszok világából merítkező fantasy elvarázsolja az olvasóit.

Shiori'anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.
Shiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül…

Idézet:

Heten vagyunk, és a hét erős szám. Egy páratlan szám, ami nem hajlik vissza önmagába, elég nagy ahhoz, hogy szembenézzen sok nehézséggel, mégis elég kicsi ahhoz, hogy hű maradjon a céljához.

534 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789635844326 
Fordította: Herman Alexandra

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#daru #fantasy #Manókönyvek #kelet #hangulatkönyv

Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Recenzió Olvastuk