2023. okt 19.

Jeneva Rose: Egyikünk ​meg fog halni

írta: Mayerné Répási Adrienn
Jeneva Rose: Egyikünk ​meg fog halni

covers_814493.jpg

Izgalmas cím és fülszöveg. Tudtam, hogy ez a könyv kell nekem.Az Egyikünk meg fog halni című kötet igazán szórakoztató, tartalmas, izgalmas időtöltést ígér.

Igazi női belharcokról szól a történet, némi pénzzel nyakonöntve. Minden barátság nehéz. Éltetni kell, táplálni és alkalmazkodni valamelyest a másikhoz. Na de meddig igazodjunk? Mikortól túl sok? És mikortól nem barátság már a barátság? Ahol két nő van, az barátság legtöbbször, ahol több nő, az már sokszor inkább rivalizálás. A kötet erre épít. Pikáns, hazugságokkal, rejtélyekkel teli. Érdekes karaktereket vonultat fel. És bizony nehéz eligazodni, ki a rossz a történetben, ahogy az is csak sejthető, ki fog meghalni a végére. Buckhead elitjét mutatja be. A pénz nem számít. Vagy mégis? Shannon, Crystal, Olivia, Karen, Jenny, Keisha, és férjeik összecsapása, nem várt fordulatokkal tűzdelve remek szórakozást biztosított a számomra. Hol izguzltam, hol nevettem, máskor szörnyülködtem, milyen az emberi lélek olykor. De mindenképp érdemes volt belesni az elit kulisszái mögé. 

A történet karakterépítésben nagyszerű. Akit kedvelsz az elején, nem biztos, hogy a történet végére is kedvelni fogod. Aki ellenszenves, azt pedig a végére lehet szánod, megkedveled vagy még jobban gyűlölöd. De mindegyik nő valamilyen szinten önző és titkokat rejteget, arra készülj fel. Ez bizony nagyot fog robbanni a végére, sejthető is. Az biztos, hogy kapunk érdekes jellemrajzokat, érdekes helyzeteket, melyek kiváltanak belőlünk gondolatokat, érzéseket, érzelmeket.

A kötet nagyszerűen adagolja és erősíti fel a feszültséget, a humor is nagy szerepet játszik benne. Az ember azt érzi, nagyon nem szeretne ebbe a társaságba tartozni. Váltott nézőpontból olvashatjuk, a szereplők életét, titkait, lelkivilágát, mozgatórugóit is megismerve. Ez külön jó volt, így nem volt egyhangú és mindenkiből annyit kaptunk, hogy pont elég volt. Annyira érdekes volt, hogy más szemszögéből a dolgok mennyire másként festettek olykor. A történetvezetés mesterien megmunkált. A könyv stílusa könnyed, jól olvasható. A párbeszédek élők, izgalmasak. 

A végkifejlet egyáltalán nem tudható az elején. Bevallom, többsoron meglepett a kötet a fordulataival, a csavarjaival. Pedig nem is a nyomozás, a krimi szál a legerősebb a könyvben, hanem a zseniális karakterábrázolások.

Hogy kinek ajánlanám az Egyikünk meg fog halni kötetet?

Bárkinek! Kellemes kikapcsolódást nyújtott elveszni a női intika, a gazdag elit sötét titkainak világában és találgatni, ki hal meg a végén, ki milyen sorsot kap az írónőtől és ki lesz a gyilkos. 

A könyvet köszönöm a Magnólia kiadónak!

Fülszveg:

Shannon egykor Buckhead királynője volt, ám politikus férje, Bryce minden előjel nélkül faképnél hagyta őt. Amikor Shannon megtudja, hogy valójában egy sokkal fiatalabb nőre lett lecserélve, bosszút esküszik…

Crystal foglalta el Shannon helyét. Az üde, ártatlan texasi lánynak pedig fogalma sincs, hogy mi vár rá…

Olivia hosszú éveket várt arra, hogy átvehesse Shannon koronáját Buckhead nem hivatalos királynőjeként. És most végre elérkezett az ő ideje. Ám ahhoz, hogy elfoglalja az őt megillető helyet, minden köpönyegforgató, manipulatív, alattomos trükköt be kell vetnie…

Jenny a város legexkluzívabb szépségszalonjának, a Glow-nak a tulajdonosa. Ismeri a vendégei összes titkát és legsötétebb vágyait. De vajon megtartja ezeket magának?

Ki lesz elég okos ezek közül a nők közül ahhoz, hogy túlélje Buckheadet – és ki végzi holtan?

Idézet:

-Tina, egészen ragyogó az arcod -bókoltam neki.-Ma alig észrevehető, hogy mennyire elveszítette a bőröd a ruganyosságát.
-Olivia, túl kedves vagy -felelte mosolyogva.

400 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789635981779 
Fordította: Kéri Andrea

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Recenzió Olvastuk