2024. máj 31.

Virginia Sol: Szabadulás (A belső vad 2.)

írta: Mayerné Répási Adrienn
Virginia Sol: Szabadulás (A belső vad 2.)

covers_837387.jpg

Nagyon nem most volt már, hogy a kötet első részét olvastam. Emlékeim szerint szerettem elmerülni a világban, az atmoszférában, amit létrehozott az írónő. Viszont most nagyon nehéz volt a kötetben elmélyülni és felvenni a fonalat. Valószínűleg jobban jártam volna, ha újra elolvasom az első kötetét. Így nagyon nehéz volt lépést tartani az írónővel, ki, kivel van, kiről mit is lehet tudni. Kicsit úgy éreztem, hogy jóval könnyebben tudtam volna követni a történetet, ha az írónő elegendő információt ad a karakterekről és a világról pluszban, visszautalgat bővebben a múltra.

Most már tudom, hogy az lesz a legjobb, ha legközelebb visszaolvasok néhány korábbi fejezetet vagy akár a teljes előző könyvet, ha a sorozat folytatása között ennyi idő telik el. Ez felfrissíthette volna az emlékeimet és segíthetett volna jobban visszazökkenni a történetbe. Na de ezért csak magamat okolhatom és az időhiányt.

Viszont a kötet, ettől függetlenül most is igazán izgalmas, sodró lendületű. A szereplők sokszínűek és cseppet sem sablonosak. Millió érzés, érzet kap helyet a történetben. Félelem, vágyódás, izgalom, kitartás, elengedés...És nagy hangsúly kerül a szerelemre, barátságra is.

A fél Európán keresztül zajló macska-egér harc sok izgalmat hoz magával. A két főhős küzd az életéért, hogy ne kapják el őket. Miközben harcolnak önmagukkal, egymással, a múlttal és a jövővel is. Kettősük kapcsolata, szerelme volt az, ami miatt feltétlenül végig akartam olvasni a kötetet. Vártam, hogy mi lesz a sorsuk. Feldolgozzák a múltat, megpróbálják a jelenüket elfogadni, élvezni vagy valami teljesen mást szán nekik az írónő. Közben a könyv során több mellékszereplő is nagyobb teret kap, jobban ki lesz bontva a szerepük, a miértjük. 

 Így nekem ez a könyv a feltétel nélküli szerelemről, szeretetről, barátságról, ellenségekről, a kitartásról, az odaadásról, a feldolgozásról, a múltunk elengedéséről , útkeresésről, az igazság kiderítéséről szól. Az írónő nem finomkodik, brutálisan őszinték a lelki megnyilvánulások és a leírások is, legyen szó harcról, kínzásról vagy erotikáról. Viszont borzasztóan rövid. Annyira olvastam volna többet, még...

A könyvet köszönöm az írónőnek!

Fülszöveg: 

Ezen regény A belső vad, Fogság című kötet folytatása, mely az írónő, Virginia Sol legelső könyve…

…s most az út ott folytatódik főhőseink számára, ahol az első részben véget ért.
A falak, amik Lorát és Wolfot elrejtették a maffiafőnök, Mezzúr Othello elől, ledőltek. Az Európán keresztül zajló macska-egér harcban, immár kétséges, hogy ki barát, s ki ellenség, s hogy valójában ki mozgatja a háttérben a szálakat.
Miközben Loráék átszelik a kontinenst, s a magukkal cipelt démonjaik apránként átveszik fölöttük a hatalmat, Nancy az öreg Mezzúrtól kapott szabadságán agonizál, hisz egészen eddig rab volt a saját életében. Most nem csupán a jelenét, de a múltját is visszakapja.

Ez a történet a kitartásról, az odaadásról, a feltétel nélküli szeretetről, s múltunk elengedéséről szól. Ajánlott mindazoknak, akik elvesztek az útkeresésben, akik kalandra vagy reményre vágynak.

312 oldal 
puhatáblás
ISBN: 9789636250270
Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.
#sol #readblog #fantasy
Szólj hozzá