2024. sze 13.

Rebecca Ross: Divine ​Rivals – Isteni riválisok

írta: Mayerné Répási Adrienn
Rebecca Ross: Divine ​Rivals – Isteni riválisok

covers_863672_1.jpg

Egy olyan gyönyörű szerelmi történet, mely nagy eséllyel mindent legyőz, talán még a háborút is!

Kiemelkedik ez a kötet a legtöbb fantasy közül lírai, tökéletesen megfogalmazott mondataival, mondanivalójával és szépséges borítójával. A fantasy szál, mint körítés nem túl hangsúlyos, éppen csak megadja a hangulatot, az alapot. Szívesen olvastam volna többet a világfelépítésről, az istenekről, segítőikről, annak ellenére, hogy nagyon karakterközpontú kötet, nagyszerű leírásokkal, amit kifejezetten kedvelek. Ezen a téren mégis kicsit hiányosnak éreztem. Bőven elfért volna még több fantasy szál benne.

Ezt az apróságot leszámítva,imádtam a könyvet. Rengeteg fontos témát, érzelmet felvonultat és nagyon szerethető. Amire figyelj, hogy lassan felépülő történet! Nehéz az elején elveszni benne, de később kárpótol, és nem ereszt. Nagyszerű történet, amelynek az ívét az író tökéletesen. Pontosan, patikamérlegen adagolt cselekményt kapunk, pár nem várt, meglepő fordulattal. Lassan adagolja a tudnivalókat, lassan építi fel a szereplők jellemét, a kapcsolatokat és mutatja be a világot, mégis nagyon gyorsan, túl gyorsan elolvastam..Szinte késztetést éreztem,, hogy tovább és tovább olvassam, hogy még többet megtudjak a szereplőkről, a történésekről.

458459880_1601115573817433_6168924768473178299_n.jpg

Nagyon érdekes volt, hogy egy háborús, lövészárokbeli részt és egy romantikus pillanatot is pont ugyan annyira érzékletesen, izgalmasan, hangsúlyosan le tudott írni. Nem éreztem azt, hogy az egyik vagy a másik fontosabb. Mindkettőnek ugyan olyan súlyt adott a könyv.

459188494_1964417990692953_8200864469538575712_n.jpg

A két főhős teljesen más jellem, másért szerethető, kedvelhető. De kettősük mégis nagyon összepasszol, már-már verhetetlen, és végtelenül szerethetők. A hangulat, a leírások, a finoman megmívelt mondatok, a nagy adag feszültség, hogy mindig történik valami váratlan.és az apró fantasy szál tökéletes és szerethető könyvé varázsolja  az Isteni riválisokat. A függővég pedig gyilkos...Szóval várom a folytatást nagyon!

 

A könyvet és az éléményt köszönöm a Maxim kiadónak!

 

Fülszöveg: 

Két fiatal rivális szerelemre talál egy mágikus kapcsolaton keresztül, és szembe kell nézniük a pokol bugyraival egy istenek közötti háború viharában, ami örökre megpecsételheti a sorsukat.

Évszázadokig tartó álmukból felébredve az istenek ismét háborúznak. De a tizennyolc éves Iris Winnow csak a családját próbálja egyben tartani. Az anyja függőségével küzd, míg a bátyja eltűnt a fronton. Iris egyetlen reménye, hogy megszerzi a rovatvezetői előléptetést az Oathi Közlönynél.

Hogy megbirkózzon aggodalmaival, Iris leveleket ír a testvérének, majd becsúsztatja őket a szekrénye ajtaja alatt, azonban eltűnnek – és egyenesen Roman Kitt, a rideg, de jóképű vetélytársa kezébe kerülnek. Amikor a férfi névtelenül visszaír Irisnek, kettejük között olyan kapcsolat alakul ki, ami elkíséri a lányt egészen a testvéréért, az emberiség jövőjéért és a szerelemért vívott háború csatájának frontvonaláig.

Idézet:

Szeretlek, Iris.
És azt akarom, hogy láss engem. Azt akarom, hogy ismerj. Keresztül a füstön és a tűz fényén és a kilométereken, amik egykoron köztünk húzódtak.
Látsz engem?

448 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789634997771 
Fordította: Szujer Orsolya

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#olvasmány #fantasy #maximkiadó

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk