2024. okt 08.

Gréger Csaba: Mozaikvándorok és a varázslatos utazás

írta: Mayerné Répási Adrienn
Gréger Csaba: Mozaikvándorok és a varázslatos utazás

covers_803046.jpg

Vegyél te is részt egy varázslatos utazáson!

Daniella (12 éves)

A könyv borítója az már az elején nagyon megfogott a szép színeivel, grafikájával. Nagyon jól ki lehetett szűrni, hogy miről fog szolni a történet. Kifejezetten illet hozzá, tökéletesen eltalálták. Maga a könyv kinézete, de a fülszöveg is arra ösztönztött, hogy rögtön beleolvassak, hiszen kellően figyelemfelkeltő. És amint elolvastam 3 oldalt, azonnal beszippantott. Ekkor még jobban azt gondoltam, hogy ezt tovább kell olvassam azonnal. Könnyen elolvasható, haladós történet. A betűk nagysága, a betűtípus is pont megfelelő. Szerintem a könyvnek az egyik legnagyobb előnye az volt, hogy a benne lévő illusztrácikók gyönyörűek voltak és ez is egy plusz töltetett adott az olvasmánynak.

Az írásmód, a stílus, a karakterek minden remek volt. 10-16 éves korosztály számára tökéletes a nyelvezet, a stílus, a mondanivaló, a hossz, a fejezetek tagolása. Számomra viszont kicsit rövid volt az olvasmány, mert túl hamar kiolvastam. Lehet azért, mert annyira tetszett? Nagyon élvezhető a könyv. A nyelvezete igényes, könnyen olvasható. A világfelépítés is jól követhető.

Minden kérdésemre megkaptam a választ, miközben jót szórakoztam. A kedvenc szereplőm Teo volt. Azért őt mondanám, mert könnyű vele azonosulni, beleképzelni magunkat a bőrébe és szerethető. A mellékszereplők is jól felépítettek. 

Olyan olvasóknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a kalandokat és a kalandos történetű, fantasyval átitatott olvasmányokat.  Legfőképpen 10-12 éveseknek javasolt, de az idősebb korosztályt is kellőképpen lekötné, nekik is biztos tetszene, úgy gondolom...

 

Adri

Bár erősen ifjúsági könyv, de nekem felnőttként is felkeltette a figyelmem. Mindenképp el fogom olvasni én is, ahogy az időm engedi.

A könyvet köszönjük a Marysol kiadónak!

Fülszöveg:

Teo látszólag egy teljesen átlagos tizenkét éves fiúcska. Már ha átlagosnak mondható valaki, akinek a legjobb barátja egy beszélni tudó, láthatatlan rókalány. Na és akinek a nagybátyja egy titokzatos repülő hajó kapitánya. Az pedig, hogy mint kiderül, még varázsolni is tud, már szinte említést sem érdemel. Ennek a „teljesen átlagos” fiúnak a fantasztikus utazását követhetjük nyomon a könyv lapjain. A váratlan kaland pedig messzire repíti őt az unalmas hétköznapoktól, egészen a titokzatos Fellegek Fölötti Birodalomig! Ott aztán Teo maga is a Mozaikvilágok egyik vándorává válik, a csodás izgalmak végén pedig még igaz barátokra is lel…

274 oldal 
keménytáblás 
ISBN: 9786156367273

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk