2024. máj 29.

Finy Petra: Almás ​pite

írta: Mayerné Répási Adrienn
Finy Petra: Almás ​pite

covers_825911.jpg

Finy Petra Almás pite című mesekötete egy kedves, szerethető, felemelő, lélekmelengető kötet, amely az ünnepek és a család fontosságára hívja fel a figyelmet.

Egy család életében az ünnepek, a közösen megélt események, saját és örökölt hagyományok fontosak. Nem csak mérföldkövek az életben, hanem millió emlékképet is raktározhatunk el általuk. Megélhetjük őket és később, a nehezebb időkben újra elővehetjük, feleleveníthetjük azokat. Egy olyan plusz dolgok az életben, amelyeket várhatunk és melyek összekovácsolnak még jobban bennünket. Így a történetek alapja nagyon pozitív üzenetet hordoz.

Szívet melengető történeteket kapunk a kötetben egy családról, vicces anekdótákat, eseményeket és szerethető karaktereket, szépséges illusztrációkkal. Nincs a könyvben nagy dráma, hatalmas tanulságok, csak is vicces, kedves, megmosolyogtató, feltöltő történetek, amelyekről eszünkbe juthatnak saját családi eseményeink, történeteink, emlékeink is.

Petra, az írónő teszi ezt felejthetetlenné, varázslatos szavaival, remek leíró részeivel, kedves tulajdonságokkal felruházott szereplőivel. A gyerekek, akik ezt a kötetet olvasni fogják, csak jó érzésekkel csukhatják be az oldalakat, mert egyedül olvasva és felolvasva is hatalmas pozitív töltetet adnak. 

Viki véleménye (9 éves)

Kiemelkedően jók a könyvben a képek, mert aranyosak és nagyon színesek. Az írónő stílusa könnyed, vicces, szórakoztató. A kedvenc részeim az Diótörő csodája és az Apa piacozik. A könyv témája azért fontos, mert az ünnepek fontosak, összehozzák az egész családot. Ilyenkor mindenki együtt van, együtt csinál programot. Az is tetszett a könyvben még, hogy sok az oldal, viszont nem túl hosszúak a mesék, azok is nagy betűvel vannak szedve és sok az illusztráció, kép közöttük. így könnyű olvasni a kisebbeknek is. A nagyobbak pedig akár több fejezetet is egyszerre elolvashatnak. 6-tól 12 éves korig ajánlanám olvasásra, kisebbeknek pedig tökéletes esti olvasmány lehet, amit az apukájuk vagy az anyukájuk felolvas nekik.

András véleménye (7 éves)

Nagyon kedves szereplők és rajzok tartoznak a könyvhöz. Nekem, egyedül olvasva még kicsit hosszú egy-egy rész, de felolvasva is jó volt hallgatni. Kedves történetek vannak benne, amelyekben mindenki vicces, aranyos és mindig van bennük valami huncutság. Igazán jót szórakoztam a könyvvel, mert csupa vidám történet van benne. 

Ha vidám, szívmelengető történetekre vágytok, apróbb bonyodalmakra, nagy kacagásokra, akkor ez a ti könyvetek!

Köszönjük a könyvet Finy Petrának és a 21.század kiadónak!

Fülszöveg:

Mesék ​családi ünnepekről és együttlétekről

Együtt lenni jó. Családi körben pedig a legjobb. Mi is lenne velünk közös ünnepek, szívmelengető rítusok és hagyományok nélkül? A húsvétban, karácsonyban, egy születésnapban vagy anyák napi ünnepségben nem is maga az ünnep a legszebb, hanem az, hogy egymást inspiráljuk derűnkkel, életszeretetünkkel.

Brúnóék családjában szinte mindenkinek van valami vicces hobbija vagy hóbortja, ezért náluk még emlékezetesebb a közös ünneplés. Náluk egy családi ünnep során előfordulhat, hogy a nagymama búvárkodni kezd, húsvéti tojás helyett a kertben sünit találnak, a nagypapáról kiderül, tud villamost vezetni.

Az Almás pite című mesekönyv úgy mutatja be a családi ünnepeket, hogy közben végig arra helyezi a hangsúlyt: lehet bármilyen zűrös is a körülöttünk lévő világ, történjen bármennyi rossz dolog is otthonunk falain kívül, a család ereje és vidámsága mindenen átsegít. Főként, ha akad egy frissen sült almás pite, amiben a hozzánk közelállók összes szeretete benne van.

88 oldal 
keménytáblás 
ISBN: 9789635684533 
Illusztrálta: Bogdán Viki
Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

#21századkiadó #FinyPetra #mesekönyv #olvasmány #readblog

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk