2024. máj 24.

Monos Anett: Szenvedélyes ​hadviselés (Gyűlöllek szeretni 1.)

írta: Mayerné Répási Adrienn
Monos Anett: Szenvedélyes ​hadviselés (Gyűlöllek szeretni 1.)

covers_863962.jpg

A Skarlát kiadó első megjelenő kötetét nagyon vártam már. Szeretem az olyan történeteket, amelyek az emberi kapcsolatokra vannak kihegyezve, mindenféle elterelés nélkül. Sejtettem, hogy tele lesz érzelmekkel, fontos gondolatokkal és rengeteg szenvedéllyel, veszekedéssel. No, nem is csalódtam. 

 

Bálint korábban az osztály csórója volt, akit mindenki elkerül. Most pedig egy egyszerű bokszoló fiú, egy szívtipró, akinek hatalmas szíve van és rengeteg empátiával van felvértezve. Ám saját magát inkább szívtelennek állítja be, nem alakít ki komolyabb kapcsolatot, csak a barátaira támaszkodik, édesanyját is kizárja az életéből. Egy olyan  lelkileg megközelíthetetlen szépfiú, akit a múltban rengeteg sérelem ért. 

Adri, korábban az osztálya szívkirálynője, mozgatórugója volt és az igazgatónő lánya. Jelenleg egy csillogó életet élő, boldog lány. Vagy mégsem? Sajnos nem minden arany, ami fénylik. A párjával a kapcsolata nem rózsás. Kiutat keres belőle. Szülei sem olyan minőségben vannak jelen az életében, ahogy kellene, nem támogatják. Egyetlen barátja is távol él. Mikor a látszat is repezeik, pont egy olyan ember segítségére számíthat, akire utoljára gondolt volna, Bálintéra, esküdt gyermekkori ellenségére.

445074233_7768928663167080_8948952716248053915_n.jpg

Igazán jó volt elmerülni Besztercy Bálint és Petrás Adri kapcsolatában. Mindkettőjük meglehetősen erős jellem. Kivülről úgy tűnhet, az ő életük nagyszerű, csupa ragyogás, boldogság. Ám belülről ezt teljesen máshogy élik meg. Rengeteget bántja az élet őket, és ők is egymást.

Kicsit csiki-csuki érzésem volt velük kapcsolatban, mert ahányszor előreléptek a kapcsulatukat illetően, történt valami pozitív változás, valamelyikük hátraarcot vágott rögtön, a múltra visszagondolva. Ami viszont érthető, hiszen a múltban rengeteget bántották egymást. Nagyon izgalmas volt belelátni a múltjukba, a sérüléseikbe, azokba a dolgokba, amik formálták őket és végül mennyire mások lettek, máshová jutottak felnőtt fejjel, mint sejthető, borítékolható lett volna. Nagyon szép íve van a karakterfejlődésnek, ahogy a kapcsolatuk alakulásának is. Szépen alakult a bizalom, az egymásra utaltság és a múltjukban ért sérelmeket semmissé tették. A kutya-macska kapcsolatból pedig egy nagyon szép szerelmi történet kerekedik ki végül, meglehetősen sok viszontagság után.

Működött a kémia kettőjük között. Csak úgy izzott a levegő. Érdekes, hogy a szeretetet, szerelmet csak egy hajszál választja el a gyűlölettől. Mindkettő egy nagyon fontos, erős érezelem.

A kötet nagy plussza, hogy mindenkettő főszereplő megfelelően ki van bonta, jól fel van építve. Nagyon szépen adagolta az írónő az infókat róluk, így ismerhetjük meg őket egyre jobban, oldalról oldalra. És persze nem csak megismerjük jobban őket, hanem meg is szeretjük menthetetlenül. 

A történet számtalan fontos dolgot is elemez, behoz a történetbe, mint a bullyng az iskolában, vagy a családon belüli erőszak, áldozathibáztatás, az alkoholizmus. A komoly témák ellenére mégis szórakoztató, könnyed, nevetésre vagy épp gondolkodásra csábító történet, tele szívvel, lélekkel és váratlan fordulatokkal. Az az, nem csak romantikus kötet ez kérem szépen, hanem jóval több. Megmutatja, hogy minden bajból van kiút, minden esetben talpra lehet állni. Bármi is történjék, csak egy kis segítség kell egy megfelelő embertől vagy a saját magunkba vetett hitünk. 

A kötet stílusa, nyelvezete remekül kidolgozott, gazdag, választékos. Jó volt olvasni a párbeszédeket, a szereplők gondolatait. Ezek rendszereint minden könyvben suták, sablonosak. Az írónő itt kitűnően oldotta meg.

Nagyon szerettem a könyvet. Annyira gyorsan elsuhant ez az 560 oldal hogy csak pislogtam. Szóval, ha egy szenvedélyes, izgalmas, pörgős romantikus könyvre vágysz és hihető, élő, hibázó, ám szerethető karakterekre, ne hagyd ki a könyvet!

A könyvet köszönöm az írónőnek és a Skarlát kiadónak!

Fülszveg:

Besztercy Bálint bokszedző, az egyéjszakás, fájdalommentes kapcsolatok híve. És jól érzi magát a bőrében. Egészen addig, amíg egyik napról a másikra a nyakába nem szakad az edzőterem vezetése, és veszélybe nem kerül a megélhetése. Ezért kényszerű döntést hoz: felad egy hirdetést, hogy lakótársat keres. Ám a lány, aki a hirdetésre jelentkezik, összekuszálja Bálint életét. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Petrás Adri egy bántalmazó kapcsolatból menekül Budapest túlfelére, egy olcsó albérlet és a biztonság reményében. A nyolcadik kerületben azonban egykori ellenségével, Bálinttal találja szemben magát. Ismét a táncba menekül, hátha megnyugvásra talál. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Két ellenség.
Egy közös lakás.
Régen osztálytársak.
Most lakótársak.
Fojtó múlt.
Vágytól terhes jelen.

Mi történik, ha két szenvedélyes, makacs, tűzről pattant ember egy légtérbe kerül? Garantált az apokalipszis.

idézet:

– Félek tőle – váltottam be őszintén, még mindig a pultot fixírozva. – Ha rábízom az érzéseimet, ő széttépi és kihajítja őket a kukába. Félek közel engedni magamhoz.

564 oldal
 ISBN: 9786156781000 
Illusztrálta: Kocsondi Nelli 
Megjelenés időpontja: 2024. június 13.

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #romantika #romantikus #skarlátkiadó 

 

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk