ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2023. máj 30.

Octavia E. Butler: A magvető példázata

írta: Mayerné Répási Adrienn
Octavia E. Butler: A magvető példázata

covers_688827.jpg

Klímaválság, vízhiány, háborúk, veszélyben lévő emberek. Nem is oly hihetetlen a könyv alaptörténete. Csupán  2024-et ​írunk csak, de eljött a világvége!: a klímaváltozás elviselhetetlen károkat okoz világszerte, járványok, háborúk és tartós vízhiány sújtja az emberiséget. És természetesen az emberek egymást ölik, bántják a meglévő élelemért, vízért, anyagi javakért.  

A kötet főként arról szól, hogy a túlélés érdekében mit meg nem tesz az ember. Mégis nyomasztó, fájdalmas ráeszmélés, hogy hova tud még süllyedni az embereiség. Talán pont a hihetősége okán volt számomra nagyon nehezen emészthető, mély, ám meglehetősen izgalmas olvasmány. Könnyen bele tudtam helyezkedni a főhős bőrébe, és az ő ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2023. máj 17.

Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány cica segítőket alkalmaz!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány cica segítőket alkalmaz!

received_176055822040056_2.jpeg

A macskák a mindennapjaink részesei. Szeretetet adnak, vidámságot lopnak a szívünkbe, felvidítanak, hozzánk bújnak, gyógyítnak és annyira jó hazamenni hozzájuk. Nem csak háziállatok, hanem családtagok is. De mindezeken kívül is számos szerepben a segítségünkre vannak és lehetnek. Ma erről hoztam egy bejegyzést nektek. 

- Hogy mi mindenben tudnak még segíteni a cicák?

Például  állatasszisztált terápiákkal. A macskákkal erőszakmentesen lehet kommunikálni és formálni a viselkedésüket. Így az ember olyan szemléletet és eszközt kap a kezébe, amit az emberi kapcsolataiban, és a saját magával való kapcsolatában is hasznosíthat.

A segítő cicákkal való közös "munka" az érzelemszabályozásnál és a szorongászavaroknál ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2023. máj 08.

Hogyan segítheted a diszlexiás gyermekedet a tanulásban?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hogyan segítheted a diszlexiás gyermekedet a tanulásban?

medium-shot-girl-reading-book.jpg

Hogyan segítheted a diszlexiás gyermekedet a tanulásban? -Tippek szülőknek

A diszlexia az olvasás elsajátításakor jelentkező nehézség.  diszlexia  nem betegség, hanem egy olyan részképességzavar, mely az olvasással kapcsolatos. A szülő azt tapasztalja, hogy a gyermeke olvasáskor összekeveri a betűket ( pl: b-d, k-g, b-p ), a szavakból betűket, szótagokat hagy ki, vagy cserél fel, olvasása lassú, nehézkes.  A diszlexia okairól, tüneteiről, ITT  olvashatsz bővebben.

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

süti beállítások módosítása