2023. máj 02.

Emily J. Taylor: Hotel ​Magnifique

írta: Mayerné Répási Adrienn
Emily J. Taylor: Hotel ​Magnifique

covers_766912.jpg

Van olyan, rendszeresen olvasó ember, aki erre a gyönyörű borítóra nem kapja fel a fejét? Én bizony rögtön kiszúrtam a könyvtár polcán! És természetesen kíváncsi is lettem rá. Remélem, egyszer a birtokomba is fog kerülni, mert igencsak szerettem.


Az írónő nagyon izgalmas, új világot hozott létre. Szép lassan adagolta a történet során a misztikumot, a világfelépítést, a színes karakterekről a tudnivalókat és az izgalmakat. Nagyon jók az arányok. És bár a párbeszédek, történések helyett a fő hangsúlyt a leíró részek kapták, cseppet sem bántam!  Egy olyan "díszletet" tett a történet köré, hogy csak ámultam. Nem volt sablonos, megszokott, valahol már ezerszer olvasott. A karakterek szintén újszerűek, és teljesen mások, mint amit megszoktunk. Rég olvastam ennyire eredeti történetet, ahol kicsit sem volt az az érzésem, hogy valahonnan másolt az ötlet. És ez annyira hatalmas felüdülés volt! Beszippantott a könyv és a végéig izgalomba tartott. 

Két szegény lányról szól, akik csak boldogulni szeretnének az életben és hazajutni. Míg egy nap, varázslatos utazó szállodája érkezik a városba, ahová bebocsátást nyernek egy kis fondorlattal és énektudással. De ez az a szálloda, ahol minden más, mint amit megszoktunk, elvárnánk. Varázslatos szobák, csodás képességek és zsarnoki elnyomás lapul a fényes máz alatt.

...néha rejtőzhet igazság a tündérmesék mögött is...

Jana, az erős főhősnő leás a dolgok mélyére, a varázslat mögé néz és feltárja a sötét pontokat, miközben a testvérét próbálja megmenteni, és haza szeretne jutni. Barátok, jóakarók, segítik, a szerelem is rátalál, miközben nem kevés ellenségre is szert tesz. Egy igazán fantasztikus főszereplőt kaptam, akit lehetett szeretni. Gondolkodott,szívből szeretett, nem nyafogott, hanem tettekre váltotta a szavait. Fiatal lány létére hatalmas bölcsességgel lett felruházva az élet dolgait illetően. Meglátja az összefüggéseket, ki mer állni az igazáért és másokért is. Jó volt olvasni az utazását, a formálódását és kalandjait.

fantasy-g2da729173_640.jpg

A gyönyörű és részletgazdag leírások, izgalmas dolgok mellett a könyvben van egy kis finomság, báj, kellemés szórakoztatni vágyás, de tanulság is bőven. Könnyed, szórakoztató kötet, mégis ki mer mondani olyan dolgokat, igazságokat az életről, a gazdagságról, a csillogásról, a kirakat életről, a barátságról, testvéri szeretetről és a szerelemről, melyet kevesen.

Azt kell mondjam, rég szórakoztam ilyen jól, mint ennek a könyvnek az olvasása közben! Egész egyszerűen imádtam minden egyes sorát! Ha kedveled a jó fantasykat és valami humorosat, cseppet sem sablonosat olvasnál, akkor ez a te köteted! Könnyed, szórakoztató és mégis kellőképpen izgalmas.

fantasy-g67b06876b_640.jpg

Fülszöveg: 

Jana ​minden vágya, hogy hazatérhessen szülőfalujába, Aligney-ba, de rossz sorsa Durc kikötővárosához szögezi, ahol elkeseredetten próbálja eltartani magát és húgát, Zosát, egy bőrcserzőben vállalt állásból. Ám egy nap a városba érkezik a Hotel Magnifique.
A legendás hotel nem csupán a csak itt megtapasztalható mágiáról híres, hanem arról is, hogy minden reggelre más-más városban bukkan fel. Jana és Zosa természetesen nem engedhetik meg maguknak, hogy megszálljanak a hotelben, de állásra jelentkeznek, és hamarosan életük legnagyobb kalandjának közepén találják magukat. A hotelben azonban gyorsan kiderül, hogy a szépen csillogó, mágikus máz veszélyes titkokat takar.
A jóképű ajtónállóval, Bellel az oldalán Jana nekivág, hogy felfedje a hotel titkát és megmentse a húgával együtt a hotel összes dolgozóját. A sikerért szembe kell szállniuk a kegyetlen hotelmesterrel és kockára kell tenniük mindazt, ami a legfontosabb számukra. Ha viszont elbuknak, soha nem térhetnek haza, sőt, olyan sors vár rájuk, amely legrosszabb rémálmukat is felülmúlja.

Idézet:

Nem butaság, ha többet remélsz az élettől – mondta Bel csendesen.

400 oldal 
ISBN: 9789635843039 
Fordította: Cséplő Noémi

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk