2023. máj 17.

Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány cica segítőket alkalmaz!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány cica segítőket alkalmaz!

received_176055822040056_2.jpeg

A macskák a mindennapjaink részesei. Szeretetet adnak, vidámságot lopnak a szívünkbe, felvidítanak, hozzánk bújnak, gyógyítnak és annyira jó hazamenni hozzájuk. Nem csak háziállatok, hanem családtagok is. De mindezeken kívül is számos szerepben a segítségünkre vannak és lehetnek. Ma erről hoztam egy bejegyzést nektek. 

- Hogy mi mindenben tudnak még segíteni a cicák?

Például  állatasszisztált terápiákkal. A macskákkal erőszakmentesen lehet kommunikálni és formálni a viselkedésüket. Így az ember olyan szemléletet és eszközt kap a kezébe, amit az emberi kapcsolataiban, és a saját magával való kapcsolatában is hasznosíthat.

A segítő cicákkal való közös "munka" az érzelemszabályozásnál és a szorongászavaroknál lehet nagyon hasznos, csökken a szorongásunk, javul a hangulatunk tőle, de számos területen tudnak még segíteni.

Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány, melynek Bánszky Noémi, az alapítója és kuratórium elnöke is,  Pados Eszter pedig önkéntesként segít az alapítvány törekvéseit, pont ehhez nyújt segítséget. Őket kérdeztem ma a munkásságukról.

- Mesélnél Eszter az alapítvány munkájáról?

Alapítványunk legfőbb célja, hogy terápiás és segítő macskákat képezzen, vizsgáztasson és alkalmazzon, illetve ezen folyamatokhoz biztosítsa a megfelelő szakmai és jogi hátteret. A hazai és nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével kidolgoztunk egy olyan vizsgarendszert, amely képes vizsgálni, hogy az adott macska és felvezetője alkalmas-e a közös munkára. A terápiás macskák a speciális képzést követően terápiás végzettségű segítő szakemberek mellett dolgozhatnak a felvezetőjükkel a terápiára járó kliensek megsegítése céljából. Alapítvány állatasszisztált intervenciós folyamatokban is részt tud vállalni. 

A közismert terápiás állatok , a kutya, ló, mellett a macskák is kitűnően alkalmasak arra, hogy megfelelő kiképzés után terápiás, segítő állatokká váljanak!A terápiában való eredményes bevonásuk esetén segíteni tudnak az érintett személyek motorikus funkcióinak, kognitív képességeinek, pszichés és szociális funkcióinak a kialakításában, fejlesztésében, javításában.

-Milyen módon tudnak segíteni?

A segítő macskák saját gazdájuk életminőségét fogják javítani, illetve segítik a mindennapi helyzetek hatékony megoldását. A személyi segítő macska dolgozhat többek között pszichés zavarokkal élő személyekkel (pl. pánikbetegség, szorongásos zavarok, depresszió), vagy atipikus idegrendszeri fejlődéssel élő személyekkel (pl. autista személyek). Az Alapítvány célja, hogy ezek a macskák segíthessék gazdáikat a kihívást jelentő helyzetekben.

A terápiás macskákat kifejezetten arra képezik ki, hogy segítsenek az embereknek az egészségügyi problémáikban. Ezek a cicák különleges képzést kapnak, hogy megfelelően kezeljék az emberekkel való interakciókat.

Hogyan segíthetnek az olvasók?

Szeretnéd, hogy terápiás párosaink országszerte egyre több helyszínen tartanának foglalkozásokat? Hiszel abban, amit képviselünk, és fontosnak tartod a projektjeinket? Most segíthetsz!

Pénzbeli adománnyal például. Adományoddal segítheted a munkánkat!

Bankszámlaszámunk: 11713184-21457500 (OTP)

IBAN: HU60117131842145750000000000

Ha bővebben szeretnél olvasni a témáról, vagy elgondolkodtál már, hogy te is szívesen segítenél cicáddal, akkor itt vannak az alapítvány elérhetőségei:

https://www.terapiasmacska.hu/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100088898241985

Linkedin 

https://www.instagram.com/terapcica/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #nemfizetett #cicaterpia #állatasszisztált #terápiscica

 

Szólj hozzá

Kitekintő