2020. már 25.

5 könyv, amitől garantáltan jobban fogod érezni magad

írta: Mayerné Répási Adrienn
5 könyv, amitől garantáltan jobban fogod érezni magad

book-4122088_640.jpg

Az embernek felszabadult némi ideje, akkor érdemes pár olvasmányt beszereznie. Esetleg kidőlés előtt pár oldal olvasása csodákra képes, lenyugtat, jobb kedvre derít, kikapcsolja az agyat. Nekem most valahogy nem esnek jól a drámák, horrorok, a világvége könyvek még kevésbé. Így arra gondoltam, mutatok pár jó kedvre derítő kötetet vagy épp olyan olvasmányt, ami megerősíti a lelket. Mindegyiket olvastam, jó szívvel tudom ajánlani neked.

Öt könyv, amitől garantáltan jobban fogod érezni magad!

covers_556826.jpg
Kathryn Wallace: Vannak ​tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük
 
 Az anyaság nem fenékig tejföl. Bizony sokszor nehéz, de kacagtató is. Ebből a könyvből sokan magukra ismerhetnek vagy egy-egy problémára, történésre. Én nagyon sokat nevettem rajta.
Az Álomgyár kiadónál könyvben, de E-bookban is kapható. 
 
 
Fülszöveg: „Sam, Ava! Indulás fölfelé! Megmostátok a fogatokat? Fésülködés? Cipő? Gyerünk, gyerünk, gyerünk! Már megint iszonyúan el fogunk késni! Nem, nem láttam Optimusz fővezért, és nem is érdekel, merre lehet. Sam, abbahagynád a testvéred szekálását, és eltennéd végre a felhőkarcoló-modellt, amit a múlt éjjel gondosan összeraktam helyetted, hogy ne kerüljünk bajba a tanárodnál? Nem, nem olyan a szaga, mint a romlott bornak. Na jó, talán egy kicsit. Sam, nincs időm vitázni. Csak emeld meg a feneked és szállj be a kocsiba, oké? Ava! Fogmosás! Fésülködés! Cipő!” 
covers_580526_1.jpg
Biró Márta: Életem ​leckéi  
 
Az élet számtalan nehézséget gurít eléd. Sokszor nem igazságos. De fel lehet állni minden kapott pofon után. Márta megmutatja könyvében, hogy bármilyen gond, baj után is lehetsz boldog. Kitűnő könyv ahhoz, hogy értékeljük, mink van jelenleg, mit veszíthetünk.
A könyvet keressétek közvetlen az írónő oldalán, a Bíromakönyvem oldalon. 
 
 Fülszöveg: 

Tarts velem, hiszen magadra ismerhetsz egy-egy valós élethelyzetemben. Látni fogod, hogyan éltem át, amikor a sors megtépázott, hogyan álltam talpra, legtöbbször
egyedül, a saját erőmből. Átélheted velem, erőt meríthetsz tőlem, megoldást találhatsz,
hogyan maradj életvidám.

 

covers_558420_2.jpg
Hidasi Judit: 99 ​gondolat a szeretetről 
 
 "Mert a boldogság tanulható!"És ebben az élethelyzetben nincs fontosabb, mint az egészségünk, ami boldogság nélkül nehezen képzelhető el. Tanulj meg nehezített körülmények között is boldognak lenni! A kötet ehhez ad útmutatót!
Az Álomgyár kiadónál könyvben, de E-bookban is kapható. 
 
 Fülszöveg: Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.
A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.
Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni. Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.
99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.
Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!
covers_491891.jpg
Vavyan Fable: Mesemaraton 
 
Tulajdonképpen Fable anyó bármelyik könyvét a listára sorolhatnám. Akármelyiket olvastam is eddig, kirántott a kakiból. A szóösszetételei, újításai, a karakterek, a leíró részei mind alkalmasak egy kis mélázásra és kacagásra is. Ha bármi rossz ér, én mindig az ő köteteit veszem le a polcról. Teljesen kikapcsol. Olvass Vavyan Fable könyvet!
Könyveit érdemes a saját kiadójától rendelni közvetlenül, Fabyen. Tárazzatok be mindenképp, mert beleszerettek írásmódjába. 
 
 
Fülszöveg: Hella Postor, a vagány, idős milliomosnő éjjel-nappal tequilát iszik, s közben lovasversenyt szervez fantasztikus terepen, mesés fődíjjal (egymillió fabatka). Szinte a rajt előtt belebotlik Athénába, fiatalkori önmaga hasonmásába. Nagylelkűen meghívja őt és Don Jarrat-t a Mesemaratonra. Ha egymásra találnak, öröklik hatalmas vagyonát. A kiszemelt vőlegénynek van egy szépséghibája: maffiózó. És éppen bajban van egy eltűnt heroinszállítmány miatt. A verseket mormogó és bohócságát mindinkább föladó Athéna az öreg hölgy testőréhez vonzódik: Michel Redfordhoz, aki öltözzön bár navaho törzsfőnöknek vagy pirosbabos szoknyás nőimitátornak, szívdobogtatóbb fickó. Rossz Arcot, Don Jarrat vérszomjas gorilláját is fölajzza, ezért olykor menekülni, olykor támadni kényszerül. Ott van a versenyen Fabre Chant, a mozisztár és három bohókás játékzsoldosa, a lila bugyigókról álmodó Gille Barry, a hamvas apródokra vadászó Lady Norris – és Daler Canev, aki időnként átmenetileg elhalálozik, s ha mégsem, megbokrosodik a lova. Kísérőik: FBI-ügynökök, filmesek, bérgyilkosok. Szerelmek, hajszák, kalandok. Képtelenségek. Gegek. Buszon, villamoson, metrón olvasni nem tanácsos. Feltűnő. Evés közben végzetes lehet.
 
covers_358535.jpg
Andy Weir: A ​marsi   
 
Azt hiszed gondban vagy? Akkor mit szóljon szegény Mark Watney, aki a Marson reked teljesen egyedül, pár szem krumplival? A kitartás, találékonyság szép dolog!
Fumax kiadótól tudod megrendelni. 
  
Fülszöveg:Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne. Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”. De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez? 
 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #ajánló #book #olvassunk #olvassotthon #maradjotthon #válogass 

Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Olvastuk