2019. már 16.

Te is lehetsz író!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Te is lehetsz író!

Légy te is hazudós! – novellapályázat a Menő Könyvek kiadónál

 

hazudos_fb_300x370.jpg

Írói babérokra törnél? Nem vagy biztos benne, hogy jó az írásod? Nem elég egy egész könyvhöz a fejedben lévő történet? Akkor a Menő Könyvek kiadó új felhívása neked szól! Küld be pályázatukra az asztal fiókja mélyén pihenő történeted vagy írj erre az alkalomra egyet. Hajrá!

Menő, ha könyvben jelenhet meg egy irományod! Hajrá! Én szurkolok neked!

És akkor a tudnivalók a pályázatról:

https://www.coolbookz.hu/meno-koenyvek

Légy te is hazudós! – novellapályázat

Szeretnéd, ha egy kiadó elolvasná a novellád? És ha e-könyvben megjelenne egy antológiában? Nincs más dolgod, csak hogy írj meg egy ütős történetet, és küld el a Menő Könyveknek. Áprilisban megjelenik a Hazudós című antológiánk, amelyben neves magyar szerzők novellái szerepelnek majd. Ezzel egy időben, de ettől függetlenül e-könyvet adunk ki a pályázatra beérkező írásokból - és ebben te is szerepelhetsz!

Kamaszként az egyik legnagyobb feladat megtalálni a saját stílusunkat, barátainkat, ízlésünket, és elfogadni magunkat. Persze a keresésben folyton határokat feszegetünk, lépünk át. Épp ezért gyakran belecsúszunk hol kegyes, hol kegyetlen hazugságokba, füllentésekbe, csúsztatásokba, amikből rengeteg kavarás és kalamajka lehet. Ezek lehetnek nagyon vicces helyzetek is, nem csupa árulás és véres, sorsfordító tragédia. Számtalan forgatókönyv létezhet: komikus bénázás, de pityergős elbaltázás is, csak rajtad áll, hogyan írod meg!

Várjuk a szöveged!

Hova: a menokonyvek@lira.hu e-mail címre.

Milyen terjedelemben: maximum 30.000 leütés

Meddig: április 1. éjfél

A Könyvfesztiválon, április utolsó hétvégéjén a Hazudós című novelláskötettel együtt bemutatjuk az e-bookot is. Itt kiderül, bekerült-e a szöveged a válogatásba, és találkozhatsz neves magyar írókkal is. Minden pályázót e-mailben értesítünk a bemutató időpontjáról és helyszínéről.

És a Könyvfesztivált ne hagyd ki semmiképpen sem. Nagyon szuper dolog!

writing-828911_1280.jpg

Fotó: Pixabay

 

Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Olvastuk