2024. júl 25.

Ezért a kulacs a nyár kötelező kiegészítője - Gondolatok a tudatos folyadékpótlásról

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ezért a kulacs a nyár kötelező kiegészítője - Gondolatok a tudatos folyadékpótlásról

_c_tim_walker-2050.jpg
Az extrém magas hőmérsékletű napokon a szerveztünk különleges figyelmet igényel. Kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy ezt minden nehézség nélkül megtehetjük: a víz olyan erőforrásunk, amelyhez különösebb korlátozások nélkül hozzáférhetünk, szemben például a harmadik világ számos országának lakóival. Becsüljük meg minden formáját, és törekedjünk a tudatosabb vízfelhasználásra.

summer_collection_max_manavi-huber_042.jpg


Az elmúlt 30 évben a hőmérsékleti értékek folyamatosan emelkedtek. Az éves átlaghőmérséklet növekedési trendje 1,4 ºC. A hidratálás létfontosságú ahhoz, hogy megbirkózzunk az időjárás változásával. A nyári szezonban minden évben a műanyag a legelterjedtebb hulladéktípus a tengerparton. Örvendetes fejlemény, hogy 2024. június 30-tól életbe lépett a RetuRO garancia-visszaküldési rendszer, valamint a nem újrafelhasználható csomagolások forgalomba hozatalának tilalma e jelölés nélkül. Ily módon a műanyagszennyezés jobban ellenőrizhetővé válik. Ugyanakkor minden szabályozás apró csepp a tengerben, ha a felhasználók gondolkodása nem változik.

summer_collection_max_manavi-huber_008.jpg


A tudatosság jelképe, a kulacs


A melegben a folyadékigényünk akár egy liternél is magasabb lehet a szokásosnál, ezért törekedjünk a gyakori folyadékpótlásra. Mindig legyen nálunk vizes palack, lehetőleg újrafelhasználható. A műanyagokkal ellentétben a rozsdamentes acélból vagy üvegből készültek hosszabb ideig frissen tartják a vizet és az italok hőmérsékletét. Ha olyan palackot választunk, amelyből szívesen és kényelmesen iszunk, könnyebben maradhatunk hidratáltak.

A vízfogyasztás népszerűsítését küldetésének tekintő Waterdrop 1,4 literes űrtartalommal elérhető duplafalú, vákuumszigetelt, rozsdamentes acélkulacsa 24 órán át hidegen és 12 órán át melegen tartja a benne tárolt folyadékot, így kiváló társ egy hosszú túra, egy családi kirándulás, de egy autóban töltött fárasztó nap során is. Széles nyakrészének köszönhetően akár jégkockával is feltölthető és könnyen tisztítható. A kulacs kétféle különböző szájkialakítású kupakkal választható, amelyek szivárgásmentes folyadéktárolást biztosítanak, legyen szó hideg, meleg vagy szénsavas italokról.

summer_collection_max_manavi-huber_028.jpg

A cukor maradjon a desszertben


A melegben az izzadtsággal ásványi anyagokat is veszítünk, emiatt fáradtabbnak érezhetjük magunkat, szervezetünk pedig a gyors energiapótlás reményében szívesen fordul a magas szénhidrát és cukortartalmú italok és ételek felé. A hosszú távú felfrissülés érdekében inkább válasszuk az egészséges alternatívák közül. Előrecsomagot rágcsálnivalók helyett vigyünk magunkkal egész gyümölcsöket, amelyek szintén segítenek hidratáltak és energiával teltek maradni. A természetes vizet ízesíthetjük fagyasztott gyümölcsökkel, pár csepp citromlével vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó italokkal.

summer_collection_max_manavi-huber_001_color_adjust.jpg

A Waterdrop ajánlása, az ORANGE, GRAPEFRUIT és LEMON Microdrinkek valódi gyümölcsökből készültek hozzáadott cukor és mesterséges ízfokozók nélkül. A praktikus csomagolású Microdrink italkockákat bárhová magunkkal vihetjük, és a kulacsunkba pár perc alatt frissítő limonádékat készíthetünk a természetes vagy szódavízből. Így tovább csökkenthetjük az elcsábulását veszélyét egy cukrozott üdítőre.

Rajtunk múlik

A tudatosabb hidratálási módszerek tudatosabbá teszik hétköznapi tevékenységeinket, fogyasztói, közlekedési preferenciáinkat is – mérsékelve rossz szokásaink, beidegződéseink környezeti terheit, arra ösztönözve, hogy ne pazaroljuk el értékes erőforrásainkat, olyan kincsünket, mint a víz. Részben ugyanis mi vagyunk a „felelősek” a hőmérő „elcsúszásaiért”. Az optimális erőforrás-felhasználást olyan „apró” dolgokra is ki kell terjesztenünk, mint a
megfelelő, takarékos, ugyanakkor hatékony folyadékpótlás, aminek állandó szokássá és mindenki rutinjává kell válnia.
summer_collection_max_manavi-huber_036.jpg

A Waterdrop minden Microdrink ízhez különböző megjelenésű kulacsot is készít boroszilikát üvegből vagy rozsdamentes nemesacélból. A letisztult formavilágú üveg és rozsdamentes acél palackok, termobögrék és gyerek kulacsok kiválóan tartják az italok hőmérsékletét, ami télen-nyáron nagy előny, ha egész nap úton vagyunk.

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #fizetetthirdetés #Waterdrop

Szólj hozzá

Kitekintő