2024. jún 04.

C. K. Zolya: #Veled?Soha!

írta: Mayerné Répási Adrienn
C. K. Zolya: #Veled?Soha!

 covers_818956_1.jpg

Ha egy igazán könnyed, vicces, szarkasztikus, pikáns, emberközeli szerelmes történetet szeretnétek olvasni, akkor az mindenképp C. K. Zolya: #Veled? Soha! legyen!!

Már a borító alapján felkeltette az érdeklődésem. Majd az írónő munkássága is szembe jött velem a Tik-tokon. Így tudtam, ez a könyv nekem íródott. Az írónővel egy interjút is készítettem, amit itt olvashattok: C. K. Zolya interjú

Zorka, a főhősünk egy olyan csajszi, akivel igazán barátok lehetnénk. Nagyon szerethető karakter, akivel könnyű azonosulni. Olyan, mint a szomszéd lány, de akár mi magunk is lehetnénk. Egy cuki, egyszerű hétköznapi ember, mint mindenki más. Van benne egy nagy adag szerencsétlenség, de egy hatalmas adag szeretet is, és hatalmas szíve van. Van benne igény, vágyódás a megfelelő élet, szeretet, szerelem iránt és küzd érte. Viszont az élet nem oszt neki mindig jó lapokat. Sokszor kínos helyzetbe kerül, ami az olvasónak rengeteg vicces helyzetet eredményezhet. Végül, ahogy megismerjük egyre jobban, egy szép karakterfejlődésnek lehetünk tanúi. 

Lénárt, a bosszantó, beszólógató srác pont akkor érkezik Zorka életébe, amikor a legjobban össze tudja kuszálni őt. A fülszöveg kettőjük kapcsolatát így írja le nagyon jól. 

"Zorka és Lénárt dinamikus kapcsolatában gyakran váltják egymást a humoros és szenvedélyes pillanatok. A kétértelmű beszólások, a szellemes párbeszédek és erotikus jelenetek teszik igazán szórakoztatóvá a regényt."

Nagyjából elmondja, hogy mire számíthatunk tőlük a kötet során. Én sem fogalmazhattam volna jobban. Millió vicces, kínos rész, beszólogatás egymásnak, de egy csomó érzelemre, gondolatra, izzó történésekre, csiki-csukira, visszaemlékezésekre és bizony olykor szomorú epizódokra is lelhetünk a kötetben.

Kifejezetten jót tett a történetnek, hogy váltott szemszögből olvashatjuk. Így kicsit Lénártot is jobban megismerhetjük, megszerethetjük.

Igazán szórakoztató, könnyed, szókimondó, laza a kötet stílusa, nyelvezete is. Ami további vidám pillanatokat okozhat az olvasónak. Nevén vannak nevezve a dolgok, nem virágnyelven íródtak az erotikus részek sem. A prűdség itt kizárva. Az erotika nagy szerepet kap, de nem kínos és nem beleerőltetett. De nem csak a stílus, a leírások, hanem az érzelmek, gondolatok ábrázolása is csillagos ötös.

A borító a másik, amit ki szeretnék emelni. Nagyon tetszik. Végre a nem megszokott kockáshasú pasis kép jön szembe velünk a borítón, hanem egy ízléses, ám sokat sejtető grafika. Pont így képzeltem el a főszereplőket én magam is. 

Két dolgot tudok csak a könyv negatívumaként felhozni. Nagyon kicsi könyv és a betűk is annyira apróra vannak szedve, hogy nehézkes olvasni. A másik pedig az, hogy eléggé kiszámítható volt számomra maga a végkifejlet. Ám utóbbit ellensúlyozza a humor, a klassz szereplők és az érzelmek garmadája. Na jó, egy harmadik is eszembe jutott. Miért lett ilyen hamar vége és mikor jön a folytatás?

Ez a könyv számomra maga volt a könnyed, ám igényes szórakozás, ami elfeledteti az ember nyomorúságát, bánatát és tulajdonképpen mindent maga körül. Kellőképpen kikapcsolt és megnevetetett. Remélem lesz még folytatás róluk és pár mellékszereplő is kap külön kötetet.

Köszönöm szépen az írónőnek!

Fülszöveg: 

#Zorkavagyok #huszonnyolc #megcsaltmenyasszony #Balatonfüred #osztálytalálkozó #készkáosz

Pár hónappal ezelőtt volt egy jól megfogalmazott monológom a tízéves osztálytalálkozómra. Idilli képet festett az idillinek tűnő életemről. Aztán a vőlegényem bebizonyította, hogy tévedtem. Most, hogy a régi osztálytársaim kíváncsi tekintete előtt állok, azon tűnődőm, hol is kezdjem. Míg mások esküvővel és gyerekkel dicsekedhetnek, én mindössze arról tudok beszámolni, hogy a vőlegényem megcsalt, a vígasztalódásra szánt nyaralásom pedig különös fordulatot vett egy baleset miatt, amit egyébként életem legidegesítőbb embere idézett elő. Varga Lénárt tenyérbemászóan utálatos, bosszantóan szexi és pár óra elég volt neki arra, hogy teljesen összekuszálja az életemet.

Idézet:

A nők bizonyos esetekben egymás legnagyobb ellenségei, ugyanakkor egymás legjobb cinkosai is. A vonal, amely ezt a két oldalt elválasztja, csupán annyi, hogy van-e közös metszete a férfiaknak, akikhez közük van.

312 oldal
 puhatáblás 
ISBN: 9786150181592

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#spicy #szórakoztató #forró #romantika #olvasnijó

 

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk