2024. máj 13.

Daniella Deutsch: Nick (A tükör másik oldalán 1.)

írta: Mayerné Répási Adrienn
Daniella Deutsch: Nick (A tükör másik oldalán 1.)

covers_820604.jpg

Elgondolkodtál már azon, hogy mit tennél akkor, ha szembetalálnád magad egy rád megszólalásig hasonló emberrel? Örülnél? Megijednél? Kihasználnád az alkalmat?

Két teljesen eltérő egyéniség, de kívülről úgy hasonlítanak, mint két tojás. Nick és Adam ennél jobban nem is különbözhetnének. Ám szerepet cserélnek, ami mindkettőjük személyiségét megváltoztatja. Olyan titkok kerülnek a felszínre, amire az olvasó nem biztos, hogy számít.

Nick egy kelekótya, kissé önző, nemtörődöm, ám egyszerű és vicces pasi. Mindent elvesz, amit szeretne. Mindig megkapja, amit kigondol. Így rá fér némi lecke az élettől, amit meg is kap. Jó volt a fejében, a gondolataiban is jelen lenni. sokat hozzáadott az olvasási élményhez, hogy ismerjük a gondolatait.

Adam egy titokzatos, magába forduló srác, akiről rettenetesen keveset tudunk meg. Még! Úgy sejtem, ő kap egy folytatást még. Őt nem tudtam a könyv alapján megkedvelni, mert nem ismertem meg igazán a mozgatórugóit. Kettőjük kapcsolatából is nagyon keveset kapunk. Inkább az ő kettősük emberi kapcsolataira, múltjára, személyiségükre van kihegyezve a történet és a nagy bonyodalom is. A mellékszereplők kedvelhetők, belőlük elegendőt kapunk az olvasás során. Megalapozzák a két főszereplő jellemét, életét. Nélkülük nagyon lassú és talán üresebb lenne az egész. Megmutatja, miért fontos a megfelelő baráti kapcsolatok kialakítása. Hogyan fejlődhetünk általuk is. Emily pedig egy olyan mellékszereplő, akire fontos rész vár a történet során. Őt kifejezetten kedveltem, gyámoltalansága ellenére. 

Bevallom, azt hittem egy szimpla ikertörténet lesz, ahol helyet cserélnek, jön némi bonyodalom, majd kiderül a helycsere és helyrejön minden. Ehhez képest szerteágazó cselekményt, gondosan kidolgozott karaktereket kaptam és egy érzelmi cunamit. Románcot, évődést, szenvedélyt, bűntudatot és még millió érzést. De kaptam titkokat, fájdalmat, szerethető szereplőket és erős karakterfejlődést is. Hiába 400 oldal, elröppent az egész történet nagyon gyorsan. Bár azért akadt némi hiányérzetem így is. Sokszor Nick sötétben tapogatózik, nem kapott lényegi információkat Adamról, az "ikerpárjáról" és ez szül vicces, kényelmetlen és fájdalmas fordulatokat is. Talán ettől is annyira élethű az egész történet és hihető. 

A szerelmes, romantikus, vágyódó részek nagyon jól le vannak írva. Imádtam egyszerűen. Az viszi el a prímet az egész könyv során. 

A könyv szórakoztató, vicces, romantikus, mégis fontos témákat is boncolgat, mint a barátság, család, szerelem, és az élet....Az írónő stílusa könnyed, könnyen olvasható. Egyszóval egy szerethető, színes, izgalmas romantikus könyvet kapunk, amely nagyszerű karakterfejlődést mutat be.. 

 A könyvet köszönöm az írónőnek! Ha kedvet kaptatok, ITT tudjátok megrendelni a kötetet.

Fülszöveg:

Nick Harvey-t kevés dolog érdekli önmagán kívül, ám amikor az élet úgy hozza, hogy egy különös véletlen folytán belefut saját maga szőke verziójába, az pont egyike azon helyzeteknek, ami mellett nem mehet el szó nélkül. Adam felbukkanása nemcsak hogy a feje tetejére állítja az eddig gondtalan világát, de amikor Nick a saját méltóságát megőrizve, kénytelen elfogadni hasonmása ajánlatát és belemegy a helycserébe, a két fiú sorsa veszélyesen összekuszálódik. Amikor pedig Emily is képbe kerül, mindkettejük gondjai megsokszorozódnak.

Nick sosem hitt a szerelemben. Egészen addig, míg ikertestvére életébe zárva bele nem botlik abba. Egy tiltott szerelmet azonban csakis egyféleképpen lehet megélni. Úgy, hogy félig belehalsz.

Egy ikerpár.
Egy helycsere.
Egy eddig még le nem döntött tabu.

Vajon mennyire tudja felborítani az ember életét, ha találkozik önnön tükörképével?

416 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9786150185231

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #iker #romantika 

Szólj hozzá