2021. sze 22.

Vegyszermentes bőrápolás

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vegyszermentes bőrápolás

 242521065_4504450356281610_1989829181790035469_n.jpg

Természetes alapanyagok, természetes összetevők. A jövő ezeké a környezettudatos, testtudatos, vegyszermentes termékeké és az egészségé. Mai vendégem a Dorkaszappan tulajdonosa, aki saját maga gyártja a termékeit belső indíttatásból. Fő specialitása 100% friss kecsketejből készült szappanok. 

-Sóbarlang kecsketejes szappan az egyik olyan termékem, amit fontosnak tartok bemutatni.

-Mi ihlette ezt a fajta szappant?

- Gyermekkoromban kedvenc filmem a Sissi királynéról szóló romantikus musical volt, később Coco Chanel könyvét olvasva is rábukkantam a tenger jótékony hatására és még számtalan történelmi személyiség is gyógyult a tenger erejével.

A legcsodálatosabb az, hogy a tenger gyógyító erejét saját gyermekem is igazolta. Csecsemő és kiskorában a krupp nevű betegséget gyógyította a tengeri levegő, azonban most kamaszként pedig a pattanásos, problémás szakállszőr, borosta és aknés bőr kezelésében is jótékony hatással volt az a pár nap, amit a tengernél tölthettünk. A tengeri levegő és a tengeri sós víz szépen hidratálttá tette és letisztította most a kamaszkorral együtt járó érzékeny ugyanakkor a túlzott faggyútermelés által pattanásos bőrét. Ez adta az ötletet a szappan megalkotásához. Egy kettős élű fegyver mert a pattanásos ugyanakkor a száraz ekcémás bőrre is kiváló.

 A tengert nem hozhattam magammal, de az erejét adó sót igen. A só, illetve ásványi anyagai szépen beépülnek a szervezetbe fürdés során, hidratálja a száraz bőrt ugyanakkor nem tömíti el a pórusokat. A tengervíz erős hámlasztó hatással bír éppen ezért nem engedi, hogy az elhalt hámsejtek eltömítsék a pórusokat ezáltal az akne és pattanások kialakulásának gátat vet. A szőrtüsző a férfiaknál egy kényes terület, különösen az érzékeny bőr esetén. A tengeri só méreganyagokat kimossa ezért kiváló fertőtlenítő viszont finoman lezárja bőrt és nem engedi kipárologni a nedvességet nem tömíti el a pórusokat. A sós víz ugyanakkor gyulladáscsökkentő is ezért ekcémásoknak, bőrbetegeknek erősen javallott.

242510300_4504448896281756_8486160434925960936_n.jpg

- A Hajvarázs tündérfürtök kecsketejes szappan a másik büszkeségem.

- Mi ihlette?

- A hajmosó szappan, mint ahogy a neve is utal rá hajmosásra kerestem megoldást méghozzá vegyszermentesen. Dorkának nagyon könnyen zsírosodó hosszú haja volt. Nagyjából 2-3 naponta szükséges volt hajat mosni. Erre kerestünk és találtunk vegyszermentes megoldást a Tündérfürtök szappannal. Sikerült Dorka hajának zsírosságát optimalizálni így 2-3 nap helyett 4-5 napra növelni a hajmosás gyakoriságát.

Azonban a szappannak más „hozadéka” is volt. Minden szappanunk túlzsírozással készül éppen ezért nagyjából 11% el nem szappanosodott tápláló olajtartalom marad a késztermékben, ami a bőr hidratáltságát segíti. Azonban a Tündérfürtök szappanban ez a 11% olajtartalom olyan mértékben érezhető, - a különleges összetevőjű olajok elegye- hogy csomagoláskor, amikor dobozba tesszük két hét alatt eláztatja tehát „elzsírosítja” a dobozt és így esztétikailag nem megfelelő. Éppen ezért a szappant még zsírpapírba is csomagoljuk mielőtt a dobozba kerül.

A szappan 2020-ban elnyerte a Glamour Glammies Legjobb Hajápoló kategória díjat!
Egy országosan elismert díj nyertesei lettünk, a Glamour Glammies 2020 "A Legjobb Hajápoló" kategória nyertese a Hajvarázs Tündérfürtök kecsketejes szappanunk lett.
Különösen büszke vagyok erre a díjra hiszen a közönség szavazatai alapján lettünk a kategória győztese.
Tulajdonképpen három termékünk is kategória díjas  2020-ban és 2021-ben is külön -külön kategóriában. A "Legjobb Testápoló" kategóriában a Natúr testhabunk 2020-ban lett kategória győztes. Idén  a "Legjobb Ajakápoló" kategóriában pedig a Málnás csábítás ajakápolónk nyert!

 

hajvarazs_tunderfurtok_kecsketejes_szappan.png

- Mire figyelsz még oda munkád során különösen?

Tartós, biztonságos és hatékony megoldást tudjak nyújtani mindenki számára. Le kell számolni a hagyományos kozmetikumokban található káros adalékanyagokkal! Nemet kell mondani a felesleges, környezetreomboló  csomagolásra is. Fontos az egészséges élet, a természet, a minőségi kozmetikumok és bőrápolás természetesen!

- Milyen terméke kaphatóak még nálad a szappanokon kívül?

Dorka Szappan kínálatában helyet kaptak a zero waste kecsketejes szappanok mellett,  samponszappanoktestvajak és kényeztető fürdőbombák is.

malnas-csabitas-ajakapolo-ajakir-szinezett-ekcemas-borre-szaraz-borre-vegyszermentek-kezmuves-termek-noknek-online.jpg

Weboldal: www.dorkaszappan.hu

Fb oldal: Dorka Szappan

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálttartalom #dorkaszappan #szappan #kozmetika #testápolás #bőrápolás

Szólj hozzá

Interjú Kitekintő Csajos oldal