2021. feb 27.

Ez több, mint főzés!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ez több, mint főzés!

Ha volna egy időnyerőm...

 1.png

A KSH adatai szerint az ember a háztartási és otthon végezendő munkák közül a főzéssel és a hozzá tartozó alaptevékenységekkel (bevásárlás, előkészítés, mosogatás) tölti el a legtöbb időt.

Te kiszámoltad már mennyi időt töltesz a konyhában? Ezzel még nincs is gond, ha kifejezetten szereted a sütés-főzést. Na de ha nem? Vagy ha mindig késében vagy, a legtöbb dolog csak húzódik, mert nincs időd rá?

Már egészen apró változtatásokkal nagy eredményeket lehet elérni,
és ezáltal pénzt, időt és energiát spórolni a konyhában!

Csákóné Balla Erzsébet - Böbi konyhája

Ezt a rengeteg időt lehetne valami teljesen más szabadidős tevékenységre, dologra, például szórakozásra, családtagjainkra, olvasásra, kirándulásra, hobbynkra is fordítani.

„A 15–84 éves népesség körében a saját háztartás számára fordított munkaidő megoszlása célok szerint, 2009–2010 évben több mint a fele, azaz 50 % főzéssel telt. Az adatgyűjtésben a lakosság egy reprezentatív mintáján – az egész évet mintázó napokon, 24 órán keresztül – rögzítik a mintába került személy tevékenységeit3, megadva azok kezdetének időpontját és egyéb körülményeit: a helyszínét, a résztvevő és a jelenlévő személyeket, a párhuzamosan végzett tevékenységet, illetve az adott tevékenység célját. Az élelmezésben az alaptevékenység (főzés, sütés, ételek elkészítése) alig jelent több időt (2626 millió óra), mint a hozzá tartozó kisegítő tevékenységek, így a vásárlás, a vásárolt dolgok hazaszállítása, illetőleg a mosogatás együttesen (2499 millió óra).”

Forrás: KSH

 2.png

Ez nagyon sok időráfordítás egyetlen tevékenységre. Bár roppant szórakoztató is lehet, és ugye enni, ki nem szeret? Nem csak szükséges dolog, hanem kellemes is! Mégis ebből lehetne lefaragni, hogy valami teljesen másra fordítsuk. Ebben van segítségedre Böbi konyhája blog írója, aki arra tette fel munkásságát, hogy segítsen az embereknek. Célja, hogy minőségi időt fordítsanak a konyhai dolgokra az emberek, az ételek finomak legyenek, egészségesek, ám ne kelljen a konyhában raboskodni hosszú órákat értük!

Felkeltette az érdeklődésed az ötlet, hogyan tudsz felszabadítani pár plusz szabad órát? Több mint főzés blogon meg tudod nézni: 

A legtöbb receptgyűjtemény színes, mutatós, hangzatos, szép, ám teljesen alkalmatlan a hétköznapi főzéshez.
Beszerezhetetlen alapanyagok, drága alapanyagok-pénzhiány, hosszú receptleírások, amik, követhetetlenek és gyakran el is rontjuk őket, nem működő receptek (nem jön fel a piskóta, nem sül át a hús, fura íze lesz) és persze a már említett rengeteg idő, amit a konyhában tölthetünk, hogy aztán 10 perc alatt eltűnjön az asztalról az étel vagy épp ellenkezőleg, meg sem eszi a család.

Néha olyan jó lenne egy kicsit spórolni az időn és helyette magunkra fordítani azt,
vagy a gyerekeinkre! Ehhez nyújt segítséget a termékeivel, könyveivel és nagyszerű csoportjával Böbi konyhája.

3.png

 

Kövesd Böbi konyháját Facebookon is, ahol rendszeresen oszt meg értékes tartalmakat!
Kérdésed van? Tedd fel bátran! A Főzni Szeretők
Klubja tárt karokkal vár.
Érdemes letölteni a Mit Főzzek ma Ötletáttárat, melyben
gyors, egyszerű és finom recepteket és ötleteket is találsz:

Felkeltette az érdeklődésed az ötlet, hogyan szabaduljon fel pár plusz szabad órád? 
Itt meg tudod nézni Böbi weboldalán, ahol számtalan olvasnivalót is találsz főzés, motiváció és konyhai tippek témában.

Ez több, mint főzés! Csatlakozz te is a főzni szeretők klubjához!

Forrás: KSH

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#szponzorálttartalom #reklám #prcikk #konyha #főzés #időtöltés #spórolás #időspórolás #Böbikonyhája #többmintfőzés #readblog #interjú

Szólj hozzá

Kitekintő