2020. júl 02.

Jótékonysági piknik

írta: Mayerné Répási Adrienn
Jótékonysági piknik

106799381_4140769842661385_5130883587427689120_n.jpg

Ötödik alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Pikniket és Koncertet, foglalkozást a Pető Intézet javára.

A Pető intézet gyermekei javára rendezik az 5. Jótékonysági piknik és Sing Along Kids Baba Koncertet. Július 29 én 10 órakor, az intézmény kertjében lesz megtartva.

A pontos cím: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 6

Összes bevétel az alapítványnak és a gyerekeknek megy. Magyar és Expat anyukák/szülők/nagyszülők szokták támogatni a jelenlétükkel es pénz adománnyal. Mindenki tud segíteni, nincs elvárás, hogy mennyivel. Amennyivel megteheti, annyival támogassa jó ügyünk. Koncert, kézműveskedés, játékok teszik élvezetesebbé a jótékonykodást. Érdemes ellátogatni a családoknak. 

És hogy mit lehet tudni a támogatandó feladatról?

Pető Intézet, vagyis a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézet még 1945-ben alault egy pincehelységben, majd helyet kapott a mai intézményben.  Elsőnek a pedagógus önerőből kereste fel a rászoruló, beteg embereket, és saját költségen kezelte, látta el őket alapvető ruházattal és élelmiszerekkel. Ma az MPANNI a gyógypedagógia központja, ahol magasan képzett szakembereket készítenek fel egy nemes feladat ellátására, mely hivatás jobbá teszi a világot. Az oktatás mellett természetesen beteggondozás és nevelési tevékenységet is folytat az intézmény, ahová hazánkból és külföldről egyaránt érkeznek gyógyulást kereső emberek.

A Pető módszer nemzetközileg elismert konduktív pedagógiai módszer. Hungarikum. a lényege az, hogy az emberi idegrendszer sérülése után is rendelkezik olyan ”tartalékokkal”, melyek kiaknázva fejleszthetők a képességek.

Sok szeretettel várnak mindekit a szervezők!
Bővebb információ itt olvasható, az alábbi linken: ITT

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#program #rámogatás #jótékonykodás #jótékonyság #baba #gyermek #buli #kézműveskedés #koncert

Szólj hozzá

Program