2019. máj 27.

Hogyan legyél blogger...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hogyan legyél blogger...

60180313_1974834125979578_6298181072676978688_n.jpg

Egy nagyszerű programajánlóval érkezem így hétfőn reggel. Varga Ada blogger, a Kildara Irodalmi Műhely alapítója Bács megyébe is elhozza a bloggerkedés alapjai workshopot, méghozzá Bajára! Sajnos a tavalyi Könyvfesztiválós méltán népszerű anyagáról lemaradtam, így most lehetőségem lesz pótolni. Felénk ritkán van lehetőség erről a témáról előadás hallgatni, így remélem sokan kíváncsiak lesznek rá. Ada kisujjába van minden platform, minden, amit a blogokról tudni lehet. Őt kérdeztem az eseményről, illetve rögtön kettőről is.

Hogyan jött az ötlet, hogy erre tarts előadást?

A 2018-ban, a XXV. Nemzetközi Könyvfesztiválon tartott előadásom után megkerestek a Bajai Könyvtár munkatársai. Látták és hallották az előadást, így felvetették, milyen jó lenne egy hasonlót tartani Baján. Telt-múlt az idő, és meg is érkezett a hivatalos felkérés, hogy menjek. Én örömmel igent mondtam, és el is kezdtem a felkészülést a két alkalmas eseményre. 

 Mit lehet tudni a két programról?

Az első alkalom egy előadás lesz arról, mit jelent a bloggerkedés, és hogyan írjunk jó könyvkritikát. Az időpont: 2019. június 6-a, 16.00-tól-17.30-ig. Baján az Ady Endre Városi Könyvtárban,  Munkácsy Mihály u. 9, szám alatt lesz megtartva.

Hogy miről lesz szó? Ada egy cikkében nagy vonalakban előzetest kaphattok itt a témáról.

A második alkalom, egy héttel később, 13-án lesz, 16.00 és 19.00 óra között, ami egy átfogó interaktív workshop. Itt kibontjuk a bloggerkedéssel kapcsolatos alapokat: hogyan lehet felépíteni egy új blogot, vagy akár egy már meglévőt, hogy az minél több emberhez eljusson (írástechnika, kommunikáció kiadókkal, médiával, hol és hogyan jelenj meg).  

További jó hír, mindkét alkalom ingyenes lesz; amit hozni kell mindenkinek: tudásvágy, toll, jegyzetfüzet, jó kérdések...

_dsc0009_1.jpg

Kiknek ajánlanád elsősorban?

Ezt a két eseményt olyan fiataloknak ajánlom, akik érdeklődnek a közösségi média iránt, és a bloggerkedés sem áll távol tőlük; továbbá tanároknak, mert előfordulhat, hogy az előadás alkalmával ők is tanulnak valami új megközelítést arra vonatkozóan, hogyan célozzák meg a diákok érdeklődési körét, hiszen másként írunk egy dolgozatot, és egy blogbejegyzést! 

Mindenkit várunk sok szeretettel, akit érdekel a bloggerkedés témaköre, hiszen ez egy kortalan dolog, amit csak csinálni kell… hogy hogyan? Arról mesélek én. 

Varga-Czakó Adrienn/ Blogger/ Kildara.hu | VargAda.blog.hu

Az eseményre itt tudtok jelentkezni és további információkat megtudni.

Ada kedves, nyitott, vidám természetű hölgyemény, akit érdemes meghallgatni, mert rengeteg mondanivalója van. Sokat tud segíteni egy blog indulásnál, ha elakadtál vagy kicsit tágítanád a látóköröd! Gyertek el!

_dsc0012.jpg

 

Szólj hozzá

Program Kitekintő