2023. aug 01.

Dráva Hotel Thermal Resort mindenki számára rengeteg élményt nyújthat!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Dráva Hotel Thermal Resort mindenki számára rengeteg élményt nyújthat!

27396187.jpg

Ha élményekre vágysz!

Nem véletlenül kapta meg a Dráva Hotel Thermal Resort a négy csillagos értékelést és a KidsOasis Minősített Családbarát Szálláshelyek címet sem, 4 szélforgós kategóriában.

A hotel, Harkányban található, a Villányi-hegység lábánál. Könnyen megközelíthető helyen, a város központjában, hatalmas zöld, fás, árnyékos területen, csendes környezetben lett elhelyezve. Pont annyi nyugodt és csendes, hogy pihenésre alkalmas legyen. Viszont nem messze található a sétálóutca, a piac, és a belváros is, hangulatos éttermeivel. Nem beszélve az ismert, európai hírű gyógyvízről, a harkányi Strand- és Gyógyfürdőről, mely egy minimális sétára található a hoteltől. Kültéri strand, 12 hektáron, illetve rossz idő esetén beltéri családi élményfürdő, a Harka Élményvilág, gyógymedencék mellett úszómedence, lepkemedence, a kisebb és nagyobb gyerekek részére szóló szórakozási lehetőségek, csúszdapark teszi élmény dússá a fürdőzést. Wellness és spa szolgáltatásokkal, a rehabilitációra érkezőket pedig a termálvíz jótékony hatására épülő gyógykezelésekkel, a gyógyvíz nagyszerű erejével csábítják strandolásra.

De annyi élményt kaptunk, hogy bizony két óránál többet nem tartózkodtunk a hotel területén kívül. Minden adott volt a Dráva Hotel Thermal Resort területén, ami a pihenéshez és a szórakozáshoz, a tartalmas időtöltéshez, kikapcsolódáshoz szükséges volt.

20230722_105233_0.jpg

Maximálisan azon fáradozott a szálloda személyzete, hogy mindenkinek, idősebbeknek, fiatalabb pároknak, de családoknak, szülőknek és a gyermekeknek egyaránt felüdülés legyen a nyaralás. A felszereltség is igazodott ehhez. Mindenki talál kedvére olyan programot, mellyel jól tudja érezni magát. A tényleges, nyugodt pihenésre ugyan úgy lehetőség van a hotelen belül, mint az aktív, sportosabb, mozgalmasabb élménygyűjtésre.

20230720_153035.jpg

Amit a Dráva Hotel Thermal Resort nyújtani tud

Az első három dolog, ami a szálloda védjegye is lehetne akár, az a tisztaság, a minőség és a személyzet pozitív hozzáállása.

Az elhelyezés egy- vagy kéthálószobás apartmanban, lakosztályban vagy classik, superior szobában lehetséges. Minden kényelmi dologgal felszereltek, tiszták, igényesen berendezettek, letisztultak.

20230720_153935.jpg

Mi egy két hálószobás apartmant kaptunk, mely annyira ízlésesen van berendezve, hogy simán el tudtuk volna képzelni állandó otthonnak is. Pont tökéletes a mérete, az elhelyezkedése. Helyet kapott benne konyha, étkező, nappali és terasz is. Utóbbiban nagyszerűen lehet pihenni, míg elszürcsöl az ember egy finom koktélt vagy megissza a reggeli kávéját, és elolvas pár oldalt egy nagyszerű könyvből. Szembeötlő volt a benne lévő makulátlan tisztaság, a minőségi bútorok, ágyneműk. A bekészített törölközők, köntösök és a kedves, logózott tisztálkodó csomag szintén egy kis pluszt ad a kiszolgáláshoz.

20230720_154005.jpg

Amit nem lehet szó nélkül hagyni még, az a személyzet kedvessége, segítőkészsége, állandó mosolya. Ezt értsétek úgy, hogy a pincértől a recepciósig, az úszómestertől az animátorig (Inez, aki egy tündéri fiatal hölgy) a kertész bácsitól, a takarítónőkig mindenki udvarias, köszön előre, lelkiismeretesen, vidáman végzi a munkáját. Az ember azt érezte, hogy bármikor fordulhat hozzájuk, segítséget kérhet, kérdezhet, segítenek legjobb tudásuk szerint. Egy kis fáradságot, mosolytalanságot, csúnya nézést vagy bármi negatív dolgot sem tudok említeni velük kapcsolatban. Mindig mindenki tudta a dolgát, a feladatát.

20230722_100001.jpg

És ha már harmadikként a minőséget említettem. Az ételválaszték bőséges volt mindig és minőségi dolgokból készültek. Egész egyszerűen mindenre gondoltak, még ételérzékenységre, allergiára, diétára is. Rengeteg féle friss alapanyag, gyümölcs, zöldség, saláta, de müzli, joghurt, péksütemények, frissen sülő gofri, meleg ételek, és még ételkülönlegességek is helyet kaptak a tálalón. Senki nem szenvedhetett hiányban ital vagy étel terén. Gördülékenyen ment a reggeli és a vacsora is. Folyamatosan cserélték és hozták az elfogyó tálakra az új finomságokat. A gyerekeknek külön játszósarok lett létrehozva, nekik való finomságokkal tele, hogy a szülő is nyugodtan meg tudjon étkezni. Ez megint egy apróságnak tűnik kívülállóként, de szülőként hatalmas piros pont!

9f9e8a1b59e5c76e8a73224a7515e37d_0.jpg

A szálloda nagy előnye még, ahogy említettem, hogy felnőttnek, gyermeknek, kortól függetlenül tud megfelelő elfoglaltságot, szórakozási lehetőséget nyújtani. El lehet vonulni, de együtt, családként is lehet találni elfoglaltságot.

38b2f8fa5f17c27720f427d2a9bdc4ea_0.jpg

Gyerekek közül az apróságok és nagyobbak is egyaránt jól érezhetik magukat. Míg a legkisebbeket korszerű, izgalmas játszótér, különböző hinták, homokozó, mászóka, játszószoba várja, a nagyobbacskákat kecskék, állatsimogató, gyerekfelügyeletet is vállaló animátor szórakoztathatja kézműves foglalkozásokkal.

13b112241c89c74760af538e6ce5cd26_0_1.jpg

20230721_144224.jpg

A legnagyobb, tini korosztályt pedig a Bowling-pálya és játékterem tarthatja lázban, darts, léghoki és biliárdasztal, játékgépek segítségével. Nem beszélve arról, hogy sportolási lehetőség is bőven akad, teniszpálya, strandröplabda-pálya, asztalitenisz, teqball. De a hatalmas nagy zöld területen focizni, labdázni, tollasozni, szaladgálni is lehet. Színesebbé teszi az élményt még a nem mindennapi „Teknős” Kneipp-ösvény is.

bowling-drava-30_1080x0.jpg

Az élményfürdőzést pedig a pezsgőfürdő, a 160 m² vízfelületű wellness medence, a vízi élményelemek és a napozóterasz adja. Tökéletes méretével bőven volt hely pancsolni, úszni és ejtőzni is, nem zavarták egymást a szállóvendégek. Mindezek mellett finn szauna, rózsavíz szauna, infrakabin, gőzkabin várja még a pihenni vágyókat. A fürdő területén található sószoba pedig egy olyan pluszt ad, melyet kár kihagyni, a háttértörténetével, leírásával, és azzal együtt, mi mindenre jó igazán. De különböző masszázsfélék is segíthetik a vendégeket egy kis felüdüléshez. Ezt sajnos nem volt időm kipróbálni idő hiányában, de biztos vagyok benne, hogy szakavatott kézzel végzik, minőségi termékekkel. Egy fáradt anyuka az animátornál tudja hagyni annyi időre a gyermekét, míg egy kicsit tud énidőzni e formában. Szerintem remek dolog!

20230722_114020.jpg

Esősebb időben pedig a szálloda területén található csocsó, biliárd, sakk, interaktív rajzoló és játszótábla, játszóház segíthet a megfelelő időtöltésben a Bowling-pálya adta lehetőségen, és a fürdésen kívül.

4e9e366a1380dce75eddae1f94f913b0_0_1.jpg

Külön kiemelném, hogy maximálisan figyel a szálloda a környezettudatosságra, környezetvédelemre, újrahasznosításra. Szememben ez nagyon nagy piros pont! Nem láttam műanyag kanalakat, tányérokat, felesleges csomagolóanyagokat sehol sem. Ellenben sok növényt, fát, zöld területet igen. A megmaradt, az étkezés során fel nem használt zöldségeket, gyümölcsöket a helyi sztárok az állatsimogatóban, a kecskék kapják meg, így nem kerül az ételek többsége a kukába, kidobásra ítélve. Kerékpár és elektromos roller bérelhető, hogy a környéket bejárhassa az ember autó nélkül. Sok étel, ital a helyi termelők keze munkáját dicséri, így ez is egy plusz jó pont.

sim5524_1080x0.jpg

Egészségtudatosságra is maximálisan odafigyelnek. Egészséges ételek, fitneszterem várja azokat, akik még a nyaralás alatt sem lankadnak és figyelnének az alakjukra. Több allergiára, étel intolleranciára is tudnak étkezést biztosítani, előzetes jelzés és egyeztetést követően. Így ha valaki glutén vagy tej érzékeny, akkor sem kell lemondania egy izgalmas nyaralásról!

Mindezek mellett állatbarát hotel, így kisállat is bevihető. Láttunk nem egy jól nevelt kutyát, cicát a szálloda területén. Így senkinek sem kell otthon hagynia kis kedvencét.

Nem beszéltem még a környékbeli látnivalókról, pedig akadnak szép számmal.  Kórós, melynek a fakazettás temploma az Ormánság kihagyhattalan. Vagy Duna-Dráva Nemzeti Park természeti szépségei szintén. Harkány közelében megmaradt két Árpád-kori templom Túronyban, illetve Nagyharsányban is ide sorolható, esetleg Máriagyűd kéttornyú temploma, mely már messziről jelzi a legendás kegyhelyet, ahol a Szűzanya megjelentÉs ami hazafelé szintén felejthetetlen emlékeket hagyott benünk, az Magyarország legépebben fennmaradt vára, a Siklósi Vár.

359057751_1384509598761151_1637182001439257913_n.jpg

Siklósi Vár

Ezeket az élményeket nem feledjük

Öten vágtunk bele a nagy kalandba és nyaraltunk egy jót a Dráva Hotel Thermal Resortban. Mindegyikünknek teljesen más dolog volt az, ami a legnagyobb élményt adta, természetesen a wellness részlegen kívül, ami mindannyiunk nagy kedvence lett. Kisfiamnak a bőröndös kincskeresés nyújtotta a legnagyobb örömet, mellyel játékosan megtekinthető a szálloda teljes területe és rengeteg plusz információt nyújt. Középső gyermekemnek az animátorral eltöltött kézműves foglalkozások lettek a kedvencei, nem beszélve a kecskesimogató részlegről, ahol rendszeresen megfordult. A nagyobbik lányomnak a Bowling-pálya szerezte a legkellemesebb perceket, és a gyermekkoktél. Férjem a szép környezetet, és a hatalmas ételválasztékot emelné ki, mely jellemző a Duna Hotelra és kiemelkedik az eddigi nyaralásaink közül. Én, nőként a mindenhol jelen lévő tisztaságra figyeltem fel elsősorban.  

Ennél emlékezetesebb, szórakoztatóbb, élménydúsabb nyaralásra aligha lehet számolni. Nagyon sok szép élménnyel gazdagodtunk a Dráva Hotel Thermal Resort jóvoltából. Nézzetek el ti is mindenképp a hotelbe. 

 https://www.dravahotel.hu/

362310327_6578487538877871_539275908340803820_n.jpg

Fecó, Adri, Danci, Viki, Andris

358784053_816427886590130_5588870647614661048_n.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálthirdetés #Drávahotel #élmények #program #Harkány

A fotók saját képek! Bárminemű felhasználásuk csak a Dráva Hotelnek engedélyezett!

 

Szólj hozzá

Program Kitekintő