2024. jan 22.

Ha segítség kell a gyász feldolgozásához...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha segítség kell a gyász feldolgozásához...

tea-lights-2223898_640_1.jpg

Az embert számos dolog miatt leterítheti a veszteség, a gyász. Egy szeretett személy halála, kisbabája elvesztése, egy életveszélyes baleset, halálos betegség, válás, kis kedvencük elvesztése, életközepi válság, a munkája elvesztése… Mindegyik olyan veszteség, amelyet nehéz feldolgozni, nehéz még beszélni is róla bárkinek.

man-2734073_640.jpg

Sajnos még most is tabunak számít ezek szóba hozása, hiába ennyire felvilágosult a világ. Pedig mindenkinek alanyi jogon járni kellene egy olyan emberhez, aki átsegíti a nehezén, segít neki feldolgozni ezt a hatalmas űrt, hiányt, vagy tragédiát. És sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy pszichológushoz, magánorvoshoz járjon, kifizesse a tanácsadási díjat. A problémáját pedig nem oszthatja meg rendszerint a családjával, barátaival, közeli ismerőseivel, mert kerülik a témát, nem tudnak mit kezdeni a helyzettel vagy nem tudnak megfelelő iránymutatást adni neki. És aki nem tud túllendülni a gyászon, a válságon, az bizony nem tud minőségi életet élni. Kihat a hétköznapjaira, az életmódjára, de még az egészségére is.

woman-7650616_640.jpg

Selmeczi Márta, mentálhigiénés szakember, gyásztanácsadó ebben szeretné támogatni a rászoruló embereket. Álma egy olyan alapítvány létrehozása, ahol mindenki, akinek szüksége van rá, eljuthat a megfelelő segítő szakemberhez gyászával. Ehhez keresi társát vagy társait, akik elkísérik e nemes úton. Olyan embereket keres, akik segítenek, jelen vannak, akivel beszélhetnek a gyászukat megélő emberek. Olyan társakat keres, akik osztoznak e feladat hívó szavában, segítenek létrehozni egy alapítványt hozzá, gyűjtést rendezni, tőkét összehozni, működtetni, megismertetni az emberekkel a lehetőséget.

Márta próbált felállni segítség nélkül, és megküzdött az idővel is, hogy sikerüljön. Azóta a fő célja az, hogy segítsen embereknek elindulni a saját útjukon, megismerni azt a pontot, ahonnan már nem érdemes visszatekinteni.

“ Időről időre eszembe ötlik: az élet véges. Valójában illúzió, hogy természetesnek veszem azt, hogy én élek, és élnek azok, akiket szeretek.”

Keresd bátran Mártát: info@selmeczimarta.hu

https://selmeczimarta.hu/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Kitekintő