2022. már 02.

FogTündi, a fogbarát vállalkozás!

írta: Mayerné Répási Adrienn
FogTündi, a fogbarát vállalkozás!

rolam_2.jpg
FogTündi, a fogbarát vállalkozás! Megkönnyíti a kisgyermekek és szülők számára a fogváltás nehézségeit termékeivel. Tulajdonosával, Tellerné Jakab Ildikóval beszélgettem minap a munkájáról.

- Honnan jött a vállalkozás ötlete?
Webdesignerként dolgozom, nonstop ötletelek, keresem a lehetőségeket.
Egy nőknek szóló webshopot már készítettem magamnak, egy retro mobil shopot a férjemnek, de mindketten szerettünk volna egy közös témát is.
Kisfiúnkkal épp a fogváltós időszakot éljük, innen jött az ötlet, és aztán néhány hónap alatt össze is hoztuk a FogTündit.
rozryen_ref_800x600px.jpg
- Ki áll a FogTündi vállalkozás mögött? Mit tudhatunk rólad?
A FogTündi Shop családi vállalkozás. A márka mögött Tellerné Jakab Ildikó és Teller Norbert áll.  Két fogváltó gyermek szülei, akik saját fogtündér hagyományt teremtettek.
A márka arra született, hogy segítsünk a szülőknek és gyerekeknek kapcsolódni a Fogtündér varázslatos és vidám világához. Küldetésünk megkönnyíteni a szülőknek egy csodákkal teli időszakot teremteni a gyermekükkel, mert a varázslatos pillanatok minden napban megtalálhatók, csak időt kell szánni rájuk! 
 
- Miben tudod segíteni a gyakorló szülőket fogváltáskor a termékeddel?
Amikor megtörténik a csoda, és elkezd mozogni a gyermek foga, akkor ez azt is jelenti, hogy számíthat az első látogatásra a fogtündértől. Ha ez az első kihullott foga, akkor azon töprenghet a szülő, mit tegyen és hogyan készüljön fel a fogtündérre. Ehhez nyújtunk segítséget termékeinkkel.
Ez egy komplett csomag, ami a teljes fogváltós időszakot felöleli.
Mindent tartalmaz, amire egy szuper fogtündér élményhez szükség van.
 
#1. Képeslap és boríték: egy imádnivaló fogtündér grafikával készültek. A képeslapon lévő egyik kis versben a FogTündér mutatkozik be, így lesz alkalma a szülőknek beszélgetni róla, a gyerkőc kérdéseiről, csillapíthatják a kíváncsiságát. A másik vers egy Tündérhívogató, amely segítségével közösen várhatják a szülők és a gyerkőc a tündért. Ezt akár este közösen elénekelhetik, elmondhatják, amikor Tündit várják a fogvesztős napokon. A hátoldalon pedig dokumentálható a fogacskák mikor potyogtak ki. A számozott szívecskékbe lehet beleírni a fogacskák elvesztésének dátumát.
 
#2. Plasztikkártya: Az egyedi illusztrációk lányos, illetve fiús színekben és motívumokkal készültek, hátoldalán egy rövid kis versikével. Segítségével megismerhetik a gyerekek FogTündit munka közben:)
Szintén lehetőséget ad a beszélgetésre.
fb_ads_kisfiu_csomag.png
#3. A fogtündér párna: a titokzatos éjszakai csereberéhez kézzel készült nagy szeretettel, lányos és fiús színekben.
A hátoldalán található kis zsebbe beteheti a gyermek a fogacskát. A fogpárna elég kicsi ahhoz, hogy ne zavarja alvás közben a párnája alá rejtve, viszont elég nagy ahhoz, hogy éjjel megtalálják a szülők a sötétben. Amikor mélyen alszik, csak ki kell cserélni a fogat pénzre, érmére, apróságra és a fogacska mehet a kis zsákba. Reggelente pedig gyönyörködhet a szülő gyermeke arcán, ahogy felfedezi a cserét.
fb_ads_kislany_csomag.png

#4. A kihullott fogacskák tárolására szolgál. Lenből készült, kézzel varrt kis zsák. Lány és fiú fog motívummal.
Azaz a képeslap és a kártya már használható a fogtündér érkezése előtt is. Aztán amikor kihullik a gyermek foga, akkor kerül elő a fogpárna és a kis gyűjtőzsák, a képeslap hátuljára pedig mehet a dátum. A fogváltás 6-13 éves kor között zajlik, így évekig használhatja a család, ezt követően pedig egy szép emlék marad.
fogtundi_fb_share.png
- Miért jó, ha jön a Fogtündér és a szülő fenntartja a varázslatot?
Olyan könnyű elfelejteni, milyen varázslatos a világ. Milyen csodálatos. Néhányan közülünk addig ragaszkodunk a varázslathoz, ameddig csak lehet.
Szülőként a meglepetés, a csoda és a varázslat érzését szeretnénk megadni a gyerekeinknek minden lehetőséggel. Az évek olyan gyorsan repülnek, így számunkra mindent jelent, hogy emlékezetes pillanatokat töltsenek velünk.
A Fogtündér is ilyen. Egy olyan hagyomány, mely a legkisebbek számára plusz örömforrást adhat!
A közösen kialakított szokások pedig erősítik az összetartozást, a család egységét. 
 
- Ez a vállalkozásod mellett mással is foglalkozol. Mesélnél róla? Hogyan tudod időben összeegyeztetni őket a családdal, háztartással, szabadidővel? 
Igen, ez a webshop csak egy része a vállalkozásomnak. Webdesignerként is dolgozom, illetve saját webshopjaim is vannak. A webdesigner munka kicsit hektikus, nem lehet rá folyamat számítani. A webshopozás pedig mindig is vonzott, a lehetőség pedig adott, hiszen a tudásommal bármikor építhetek egy webshopot.  
Itt inkább a bonyolultabb része a dolognak, hogy a webdesign munkákat és a webshopok menedzselését össze tudjam egyeztetni.
Most épp a facebook hirdetéskezelést próbálom minél magasabb szinten elsajátítani, hogy a webshopokat minél szélesebb körben megismerjék. És persze, hogy az érdeklődőkből, vásárlók legyenek.
tellerneildiko_webshopok.jpg
- Mik a jövőbeli terveid?
Cél, felfejleszteni a webshopokat arra a szintre, hogy ki lehessen szervezni az üzemeltetést és akkor megoldódik az időbeni problémám. Azaz a webdesign munkák és webshopozás összehangolása.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#interjú #bemutatkozás #cikk #fogtündi #goback #rozyren #weboldal 

Szólj hozzá

Interjú Kitekintő