2020. jan 10.

Pajtikkal könnyebbek a mindennapok minden családban

írta: Mayerné Répási Adrienn
Pajtikkal könnyebbek a mindennapok minden családban

Interjú a Pajtizoo tulajdonosával

kattica-1.jpg

Szülőként az egyik legnagyobb gondot a játékok tárolása, a gyors, hatékony rendrakás okozza. Na meg az olyan kedvencek beszerzése, amik tartósak, moshatóak és az ember rájuk nézve nem kap szívgörcsöt azonnal. A legtöbb weboldalon olyan termékek kaphatók, melyek a gyerekeket csábítják csak. Ezen a gyakorlaton változtat nagyban a Pajtizoo, hiszen a szülőknek is jó megoldást kínál. Nem csak a gyerekek szívéhez akar közel kerülni a tervező, hanem a felnőttekéhez is, amit kifejezetten imádok. Szeretgetni való kedvenc a csemetéknek, örök társ, a szülőknek pedig kényelmes, praktikus tárgy, mely nagy segítség a telepakolható, mindent elnyelő tárolók személyében.

Pajtik és a Kacatfaló. Kit nem nyer meg magának Sünpic Úr, Tapsi Nyuszi, Katt Ica vagy Panda Manda, esetleg Kacatfaló rögtön? A gyerekszívekhez, biztos vagyok benne, közel kerülnek azonnal ilyen nevekkel, fizimiskával. Ma ők mutatkoznak be nálam és Pajtizoo.

logo.png

A tulajdonos így ír munkájáról a weboldalán.

"A textil volt az első szerelmem. Mindig tudtam, hogy a pamutok, vásznak, selymek az én valódi otthonom. Mély kötődés fűz hozzájuk, melyből táplálkozom, melyből teremteni és alkotni tudok.

Hiszek a fenntartható fejlődésben, ezért a Pajtizoo minden termékének elkészítésekor törekszem a zero waste-re. Nálam minden apró anyagdarab feladatot kap, és új értelmet nyer."

- Mikor és milyen indíttatásból jött létre a Pajtizoo? Van személyes vonatkozása is? 

Olyan munkát szerettem volna, ami nincs fix munkaidőhöz kötve, hiszen kétgyermekes édesanyaként rugalmas időbeosztásra van szükségem ahhoz, hogy a család és a háztartás ügyes-bajos dolgait menedzselni tudjam.

- Mi a cél a termékekkel? Kiknek készül elsősorban?

Az ötlet onnan jött, hogy mi is rengeteg plüsst kerülgetünk otthon, láttunk egy hasonló terméket az interneten, de én szerettem volna azt még tökéletesebb módon kivitelezni és megvalósítani. Korábban is a textil volt a fő profilom csak más vonatkozásban, így nem állt távol tőlem ezeknek a termékeken a létrehozása, professzionális minőségben való legyártása. A boldog gyermekmosolyokért dolgozom.

Az Állati Pajtik 0-4 éves korú gyerekeknek, a legkisebbeknek készültek, de tervezzük nagyobb méretben is elérhetővé tenni.

A Kacatfaló szélesebb körben, kicsiktől a nagyokig, akár felnőtteknek is kényelmes lehet a maxi fotel.

A gyártást megelőzte a saját gyerekeimmel (9-15 évesek) és a keresztlányommal (2 éves) való tesztelés. Kérdés volt, hogy mekkora méretben és milyen alapanyagból készüljön, hiszen fontos volt, hogy strapabíró legyen. A tesztelés során többek között a cipzár elhelyezésében odafigyeltünk arra, hogy ne karcolja pl. a parkettát, ezért nem szerettük volna alulra tenni a végét, de az sem lett volna jó, ha felül, mert az a gyereknek lesz zavaró, ezért mindenki saját maga választhat, hogy kényelmes neki. Mindkét oldalra lehet húzni a cipzár végét. A Pajtik esetében a töltet mennyiségét kellett pontosan meghatároznunk, hogy abba kényelmes lehessen zsuppanni. Az alapanyagok egy terméken belül is különböző tapintásúak, ami fejleszti a gyerekek taktilis érzékelését (tapintásra vonatkozó érzék), például a Katt Ica pöttyei puha polár anyagból készültek. Szerettük volna, hogy kedves, barátságos tekintetük legyen a Pajtiknak. A Sünpic Úr arcának tökéletesítésében a kisebbik lányom segített, mivel először neki nem terveztünk szájat, de Zsófi jelezte, hogy itt még hiányzik egy piros mosolygós száj, hogy a süni is olyan vidám legyen, mint a katica.

Igyekeztünk minél szélesebb választékot nyújtani, kislányoknak, kisfiúknak  egyszínű és mintás alapanyagokat is használni, akár kamaszok is találnak stílusuknak megfelelőt.

Az állatpark bővítése tervezés alatt van, hiszen a pajtikból sosem elég!

 

sunpic-ur-1.jpg
 
- A pajtikat mi ihlette? Mindegyikre ruháztál fel valamilyen személyiséget képzeletben?
Az alapanyagokhoz találtuk ki az állatokat. A pajtiknál az alapforma ugyanaz, fontos volt, hogy kivitelezhetőek, minél élethűbben megjeleníthetőek legyenek az állatok karakterei, a katicánál a pöttyök, a süninél a tüskék, a nyuszinak a füle és a panda exkluzív fehér színe. Fontosnak tartottuk, hogy a pajtik barátságos, szerethető személyiséggel is rendelkezzenek, amellett hogy pihe-puhák és strapabíróak is egyben.
panda-1.jpg

- Mit jelent számodra a munkád? Miért szereted? Milyen pluszt ad neked a megélhetésen kívül?

Szerencsés vagyok, mert azt csinálom, amit szeretek. A munkám egyszerre a hobbim és a hivatásom. A leghosszabb, legfárasztóbb munkanapot is imádom és ebből az elkötelezett lelkesedésből minden Pajtizoo termékbe csempészek egy kicsit. Már egész kicsi gyerekként a textilekhez vonzódtam és kislányként babaruhákat alkottam. Édesanyám varrógépét szerettem volna használni, mikor még el se érte a lábam a pedált. Ez az, ami feltölt és energiát ad. Nálam minden apró anyagdarab feladatot kap, és új értelmet nyer.  

- Vannak benne nehezítések? Például munka és család, háztartás? Vagy az idő hiánya?

Igen, nagyon nehéz a munkát összeegyeztetni a család és a gyerekek programjaival és a háztartással, de azt gondolom, minden édesanya küzd az idő hiányával és annak beosztásával.

- Van kitűzött célod? Szerinted a Pajtizoo hol fog tartani 10 év múlva?

Cél volt, hogy segítséget nyújtsak más otthonokban is a gyerekbarát rendtartásban, nincs is jobb móka annál, mikor együtt pakoljuk meg a Kacatfalót a kedvenc plüssökkel, vagy mikor kitaláljuk, hogy játszunk a Kacatfalóval és együtt pakolunk ki belőle. A Pajtik pedig a legjobb barátok lehetnek a kicsiknek. Szeretnénk bővíteni a termékskálát, nagyobb választékot kialakítani. Célom egy jól működő, stabil webshop fenntartása, amit akár a gyerekeimnek is továbbadhatok majd.

Nos. Azt hiszem egy olyan termékcsaládot sikerült elkészíteni, ami jó a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt. A Pajtizoo cuki termékeit megtekinthetitek a facebook oldalukon itt és a gyönyörű weboldalukon itt.

 

kacatfalo-cicak-es-hazak.jpg
kacatfalo-szilvakek-2.jpg

 
Szólj hozzá

Interjú Anyák