2023. már 14.

Maradandót alkotni fantasztikus érzés!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Maradandót alkotni fantasztikus érzés!

20230129_094750-scaled.jpg

A Nekem weboldal megálmodója, Zsanett mesél arról, hogyan született a történetük. 

Hogyan született meg a vállalkozás ötlete, témája és maga a Nekem oldal?

A Nekem története nem annyira meseszerű, de mivel mindenki szereti a meséket, a mi történetünk így hangzik: Egyszer volt hol nem volt három tanár néni akik együtt nőttek fel, és időközben felfedezték az alkotás örömét. Szabad idejükben többféle technikát is elsajátítottak, az egyikük a nemezelésbe mélyebben is beleásta magát. Később kíváncsi lett, mit szólnának mások az alkotásaihoz, így megszületett a vállalkozás ötlete.

Én Balaskóné J. Zsanett vagyok, ez a mese rólam és a családomról szól. Végzettségemet tekintve klasszikus zongora tanár vagyok, de 4 évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni a nemezeléssel is hobbi szinten. Közben megszületett a kisfiam, és én szabadidőmben egyre többet foglalkoztam azzal, hogy a nemezelési tudásomat fejlesszem, ez azóta sincs másként. Két legfőbb segítőm a testvérem és gyermekkori barátnőm, akire szintén nővérként tekintek. Velük közösen alkottuk meg a Nekem koncepcióját és végezzük a különböző munkafolyamatokat.

Hárman is kevesek lettünk volna a sok feladatra, így családi segítséget kértünk bizonyos dolgokhoz, például a honlap elkészítéséhez is. Így indulhatott útnak 2022 őszén kézműves vállalkozásunk.

308917181_1445706419270073_5660454867363311608_n.jpg

- A kézművesség és kézműves technikák a reneszánszukat élik. Szerinted miért?

Úgy gondolom, ebben a felgyorsult, digitalizálódott világban amiben ma élünk, jól esik az embernek néha megállnia egy kicsit. Amikor az ember tűt, ecsetet, ceruzát ragad és alkotni kezd, megszűnik az idő, a problémák háttérbe szorulnak, és a korlátok eltűnnek. Ebben a folyamatban szabadon szárnyalhat mindenki saját fantáziavilágában. Kitűnően segíti az önkifejezést, sikerélményt nyújt nem csak az alkotónak, de annak is aki aztán a művet megkapja vagy csodálhatja, egyszóval csak pozitív hatásai vannak. Ezért gondolom, hogy az emberek kiéheztek valamire ami igazi és értékes. A kézműves dolgoknak nem is a legnagyobb előnye, hogy egyediek és megismételhetetlenek (persze ez is nagy pozitívum), de olyan értéket képviselnek, amit a tömeggyártott tucattárgyak meg sem közelítenek. Ha valaki igazi értéket keres, azt nem egy hipermarketben fogja tenni!

Elsősorban ezért is hoztuk létre a Csináld magad boxainkat, mert szeretnénk, ha mindenki megérezné, milyen fantasztikus érzés valami maradandót alkotni! 

- Mit szerettek legjobban ebben a munkában? És mik a nehézségei, amin még csiszolnotok kell?

Számomra az alkotás a levegő, megfulladnék nélküle, ez már kiskoromban megmutatkozott a zeneimádatomon keresztül. Igazából mindegy milyen művészeti ágról beszélünk, a folyamat ugyanaz: – az ember kitalál valamit (vagy imitál) – megkeresi a megfelelő eszközöket a megvalósításhoz – megszületik az alkotás

Én a folyamatot magát szeretem. Minden egyes lépés éltető erővel bír és megvan a maga szépsége. Borzasztóan izgalmas, ahogy egy gondolat foszlányból végül egy kézzelfogható tárgy születik! Nehézségek mindig akadnak természetesen. Sajnos nagyon kevés időt tudunk lopni magunknak a mindennapi kötelező elfoglaltságok és a gyerekek mellett, főként kései órákban, mikor az embert ugyan hajtja az alkotási vágy, de a fáradtság miatt ágyba is kívánkozik már. Persze ez átmeneti időszak, és ahogy a gyermekek nőnek, átalakul az ember időbeosztása is, úgyhogy bízunk benne, hogy a jövőbeli terveink megvalósulására nem kell sokat várni! 

20221109_150521-scaled.jpg

- Mesélnél róla, hogy kik a segítőid ezen az úton? Kik alkotják a csapatot?

Ahogy az előzőekben már említettem, a testvéremmel Zsófival és barátnőmmel Gizikével karöltve végezzük a fő feladatokat, de szerencsére a férjeinkre is bátran támaszkodhatunk és olykor még a gyerekeink segítségét is igénybe vesszük.

- Mi a célja a vállalkozásnak? Milyen termékeket találnak az odalátogatók?

Vállalkozásunk célja, hogy segítsük a családok, főként az édesanyák mindennapjait, hiszen ha ők jól vannak, az egész család jól van. Igyekszünk hasznos és esztétikus dolgokat kifejleszteni, amik megoldást kínálnak kicsi, de annál bosszantóbb problémákra a családi élet mindennapjait tekintve. Termék kínálatunk jelenleg még folyamatos fejlesztés alatt áll, több ötletünk még nem érte el végleges formáját, ezért nem kaphatóak.

Ha valaki most látogat el a honlapunkra, találkozhat a Dreamy gyapjúkép- és éjjeli fény termékcsaláddal. https://www.nekem.eu/product-category/gyapju-kepek/

A cuki állatkákat mintázó, pihe-puha képek elhozzák a szép álmokat a gyerekeknek, és névre szólóan is kérhetőek. 

Készítünk még olyan fejlesztő dekorációkat, az 1-6 éves korosztály számára, melyek játékos módon juttatják a gyermekeket új ismeretekhez és fejlesztik készségeiket.

Ilyen például a süni pakolónk:

https://www.nekem.eu/product/suni-pakolo-interaktiv-dekoracio-3-sunis/ 

629f5f50-4b7e-4aec-8779-9ce14db1cce9-scaled.jpeg

Termék kínálatunkban ezen kívül megtalálhatóak a nemezelt figurák és szezonális dísztárgyak 

 ( https://www.nekem.eu/product/csipet-csirke-tojasa-gyapju-kiscsirke-tojasban/

melyeknek egy része teljesen egyedi, hiszen csak 1 darab készül belőlük: https://www.nekem.eu/product-category/csak-neked/


Azok számára pedig, akik érdeklődnek a nemezelés művészete iránt, csináld magad nemez boxokat készítünk. A boxok meghatározott figurák- illetve dekorációk elkészítéséhez szükséges alapanyagot tartalmaznak. A hozzájuk tartozó videós segédlet pedig végig kíséri az alkotót, így garantálva a sikert. Húsvét alkalmából is készültünk egy nemezelő boxal, melyben egy édes kis nyuszit lehet elkészíteni a fészkével és a tojásokkal együtt. https://www.nekem.eu/product/nyuszi-es-tojas-nemezelo-box-online-videosegedlettel/

20230308_221819.jpg

- Milyen indíttatásból jött létre? Milyen célcsoportnak készül? Milyen hiányt elégítenek ki a termékek?

Célcsoportunk a fáradt, kimerült édesanyák, akik a családi élet mozgató rugói, és akiket emiatt elborítanak a teendők. Azért őket választottuk, mert jelenleg mi is ebben az élethelyzetben vagyunk. Termékeink mind saját fejlesztésűek, egy részük a gyermekek játékos tanulását és kényelmét szolgálja. Másik része az édesanyáknak, nagymamáknak nyújt kreatív alkotási lehetőséget, ajándék ötleteket, a blogunkon pedig rengeteg hasznos tippet találhatnak a babázós mindennapokhoz. A jövőben tervezzük a családok férfi tagjaira is kiterjeszteni termék kínálatunkat, amit folyamatosan fejlesztünk és szeretnénk bővíteni.

- Mik a jövőbeli terveitek a Nekemmel?

Elsősorban fejlődni és tanulni szeretnénk, hogy minél tökéletesebben tudjuk kivitelezni az új termékeinket. Szeretnénk olyan hasznos és esztétikus dolgokat kifejleszteni, amik megoldást kínálnak kicsi, de annál bosszantóbb problémákra a családi élet mindennapjait tekintve. Vágyunk, hogy mindenki aki ránk talál, találjon valami számára hasznos, kedves, találó dolgot.

Az ötletek már gyűlnek, a munka már megkezdődött, de el fog tartani egy darabig, mert egyelőre sajnos még nem túl sok az erre fordítható időnk a család mellett.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Interjú Anyák