2019. dec 20.

Így is lehetsz csinos!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Így is lehetsz csinos!

Bérelj magadnak lenyűgöző megjelenést a Zöld cipős lánytól!

60707786_343465752980627_571145506936324096_n.jpg

Sabján Evelin, azaz a Zöld cipős lány. Nagyszerű ötletével, a kivitelezéssel és az oldalával kitűnik a tömegből. Mai interjú alanyom ő lesz.

Ismerős, mikor állsz a tükör előtt és gőzöd sincs, mit vegyél fel egy fontos, nagyszabású eseményre? Persze idő hiányában nem tudsz már elmenni vásárolni, kedved sincs, de az otthoni kínálat valahogy nem az igazi. 

Ő a megoldás a problémádra, hidd el! Fejébe vette, hogy ezt meg lehet oldani zöld megoldással is. Át lehet hidalni, méghozzá ruha bérléssel. Ugye mekkora ötlet? Nem kell kiadnod egy vagyont az estélyire, nem kell üzletet üzlet után meglátogatnod, nem lelve a megfelelő ruhadarabot. Személyre szabott tanácsaival segít a megtalálni a legjobb ruhát, ami az esemény után nem porosodik a szekrényed legmélyén feleslegesen. 

Nagyon izgalmas munkába fogtál. Mesélnél róla és magadról? Honnan az ötlet?

Az anyatejjel szívtam magamba a ruhák szeretetét, a jó stílust, az öltözködés fontosságát. Édesapám méretes szabó, gyakorlatilag az ő kis műhelyében nőttem fel. Mindig csodálattal figyeltem, ahogy néhány méter anyagból egy valódi ruhaköltemény születik, ami aztán boldoggá tesz embereket. Ezután több oldalról is bejártam a divat, öltözködés, stílus témát. Készítettem ékszereket, táskákat újrafelhasznált anyagokból, egy rövid ideig még egy mozgó turit is üzemeltettünk édesanyámmal.
A környezettudatosság mindig is fontos volt számomra, így született meg a "Bérelj magadnak lenyűgöző megjelenést!" project. Láttam és tapasztaltam, hogy a nők mennyi mindent fordítanak egy-egy eseményen való megjelenésre: rengeteg időt, pénzt és energiaforrást.

Találkoztam például egy hölggyel, aki egy alkalomra három ruhát rendelt Kínából, amiből kettőt végül soha nem is vett fel, a kukában végezték, a harmadik ruhát pedig egyetlen alkalommal viselte. Ezt és az ehhez hasonló pazarlást szeretném megakadályozni bérelhető ruháimmal és az ehhez kapcsolódó stílustanácsadással.

A zöld cipős lány...  Mit takar a név?

Nem véletlenül vagyok a zöld cipős lány... Szeretem a cipőket. Aki eljön a showroomba, láthatja, hogy a ruhákhoz közel 80 pár cipő közül tud válogatni. A zöld jelzőt pedig a környezettudatosság miatt választottam. Fontos számomra, hogy okosan éljek, és erre ösztönözzem a körülöttem lévőket is. Ezért is alkottam meg a bérlési konstrukciót. Ezáltal a körforgásban maradhatnak azok a darabok, amik amúgy kihasználatlanul állnának a gardróbban majd rövid úton, akár egyszeri viselés után a szeméttelepen végeznék.

20191109_102358.jpg
Kiken tudsz segíteni? Kiknek ajánlod a szolgáltatásod?
A visszajelzések alapján két típusba tudom sorolni azokat a hölgyeket, akiknek tudok segíteni. Az első csoportba tartoznak azok a nők, akik nincsenek tisztában azzal, hogy milyen ruhában tudják a legjobb formájukat hozni. Ők azok, akik elvesznek egy ruhaüzletben és hosszú bolyongás után csalódottan, üres kézzel távoznak. Nekik a ruhapróba előtt egy 30 perces, rövid stílustanácsadással segítek, azaz elmagyarázom nekik, hogy az ő alkatukhoz, magasságukhoz, testarányaikhoz milyen ruhák illenek. Ezt a tudást később a mindennapokban is alkalmazni tudják. A stílustancsáadás után megmutatom, hogy melyik ruhák állnak nekik a legjobban, így biztosan egy számukra előnyös ruhával fognak távozni, ami az alkalom után nem terheli a gardróbjukat.
A második csoport azok a nők, akiknek pozíciójuk miatt sokat kell nyilvánosan megjelenniük. Sokat járnak rendezvényekre, előadásokat tartanak, tv-felvételeken vesznek részt. Nekik abban tudok segíteni, hogy mindig változatosan tudjanak megjelenni és erre ne kelljen időt és energiát pazarolniuk, amiből amúgy is rettentő kevés van nekik. 
Van a vendégkörömben egy alpolgármester, ő például mindig kiemeli, hogy mennyire hálás azért, hogy nem kell több órát ruhavásárlással és próbálgatással töltenie, mert mindig tudok adni neki olyan ruhát, amiben lenyűgöző lehet, ráadásul néhány perc ruhapróba után mindig megtaláljuk az adott alkalomra leginkább illő szettet.
79249259_2725452104181453_8731055230092836864_o.jpg

Milyen stílusú, méretű ruhák találhatók nálad? Mindegyik ruhának van története? Honnan szerzed be őket?

A ruhák a letisztult, nőies vonalat képviselik, amiket ékszerekkel, táskákkal, cipőkkel tudunk személyre szabni. A méretskála jelenleg 36-48-as méret között mozog, ám januártól bővülni fog 32-52-es méretig, mert hatalmas igény mutatkozik az igazán kicsi és nagyobb ruhákra is.

A ruhák mind másodkézből származnak, ezzel is a környezettudatosságot elősegítve. A ruhák kiválasztásánál elsősorban a megfelelő anyagot és szabást veszem figyelembe. Például a nagy méreteknél nincsenek combközépig érő darabok és cuppanós, "hurkamutogatós" szabások, amik oly' gyakran megtalálhatóak a fastfashion boltokban.

Öltözködési tanácsadóként figyelek arra, hogy olyan darabok kerüljenek a kínálatba, amiben a nők legjobb formájukat tudják mutatni. A márkára nem fektetek akkora hangsúlyt, ennek ellenére van a kínálatban 1000 dolláros Escada ruha és 500 dolláros Prada cipő is.

A későbbiekben lesz lehetőség alkalmi ruhák leadására is nálam, mert rengeteg megkeresést kapok ezzel kapcsolatban is. Úgy tűnik, a nők gardróbjában rengeteg alkalmi ruha függ kihasználatlanul. Ezeket is szeretném visszavezetni a körforgásba.
79198885_2725451900848140_672564485252186112_o.jpg

Miért szereted a munkád?

 

A legjobban azt szeretem a munkámban, amikor észreveszem egy nő szemében a ragyogást, miután meglátta magát a tükörben. Amikor szembesül vele, hogy ő valójában egy gyönyörű, különleges nő, csak a megfelelő ruhába kell bújnia ahhoz, hogy ezt ő maga is meglássa. Előfordult, hogy olyan hölgy érkezett hozzám, aki nem tartotta magát igazán nőies nőnek. Ám körülbelül a harmadik felpróbált ruha után átjárta valami különleges, megmagyarázhatatlan érzés. Egészen megváltozott a testtartása, a gesztusai. Felszínre tört belőle a Nő! Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni.

Mindig fontos volt számodra a környezetvédelem? Más módon is figyelsz a környezettudatosságra?

Számomra a környezettudatosság nem csak egy hóbort, hanem teljesen természetes életforma. Nincs ugyan bambusz fogkefém és nem élek egy viskóban az erdő szélén. Sőt, két váltásnál több ruha van a szekrényemben. Igaz, ezeknek a ruháknak a 98%-a másodkézből származik.

Annyit vásárolok csak, ami épp elég, annyit főzök, amennyi elfogy. Nem vásárolok felesleges dolgokat, nem gyűjtöm a kacatokat. Ehelyett gyűjtöm az élményeket. Például rengeteget járok koncertre, szerzői és irodalmi estekre. Ajándékba tárgyak helyett élményeket szeretek adni és kapni.

Számomra az testesíti meg a minimalizmust és a Föld védelmét, hogy csak azzal rendelkezem, amire szükségem van.

79462549_2725452457514751_1618616862822629376_o.jpg

Hogyan látod magad egy évtized múlva?

Szeretnék minél több nőnek segíteni, hogy megtalálja a benne rejlő lenyűgöző stílust. Nyitni a vidéken élő hölgyek felé is, hiszen nekik is egyre nagyobb az igényük a prémium szolgáltatásokra.

Köszönöm az interjút neked. Kívánom, hogy minél többen jussanak el hozzád és szárnyaljon az elképzelésed!

Hogy hol találjátok? A Zöld cipős lány oldalon vagy a weboldalán:

Bérelj magadnak lenyűgöző megjelenést!

 

80465133_2725452254181438_5408926798622752768_o.jpg
Szólj hozzá

Interjú