2019. nov 08.

Kreativitás, anyuka a neved!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Kreativitás, anyuka a neved!

brain-2062057_640.jpg

Az élet számos terültén szükséges a kreativitás: egy-egy fontos feladat elvégzésekor, munka közben, a háztartást vezetve, főzéskor, kézműves tevékenység közben, de legfőképpen szülővé váláskor fontos. A kreativitás megnevezés egy olyan személyt takar, aki képes új ötletekkel előállni, bírja a váratlan helyzeteket, gyorsan megoldja azokat, teremt valamit. És kik ezen megnevezés szerin  a legkreatívabb emberek? Szerintem az anyukák!

A csemeték mindig valami váratlan dolgot tesznek, ami azonnali megoldást kíván. Gyors cselekvőképesség, helyzetmegoldás, valami teremtése rögtön pipa is. Mi szülök, legfőképpen az anyukák mindenre képesek vagyunk gyermekeinkért, amit persze ők alaposan ki is használnak lelkiismeretfurdalás nélkül, újabb és újabb helyzeteket teremtve. Nem tudunk rajzolni még két egyenes vonalat sem, de leülünk és angyali nyugalommal szivecskéket, kacsának kinéző kiskutyákat alkotunk, mert ő kéri. A legváratlanabb helyen önti nyakon magát a gyerkőc, amire azonnal megoldást találunk táskánk feneketlen bugyra és képzelőerőnk segítségével. Az utolsó percben szól, induláskor, hogy biz sütit vagy valami fontos dolgot kell vinni a közintézménybe, legkésőbb azonnalra, de megoldjuk azt is. A farsangra gondosan előkészített maskara is szempillantás alatt átalakul, ha a lurkónak reggelre kelve már nem is tetszik, más akar lenni inkább. Elképesztő dolgokat készítünk ételekből, képesek vagyunk apró figurákat gyártani, csak hogy megegye a gyermek. Még nem létező sütési tudományunk is előkerül, ha valami kreatív finomságot enne. Egy mesterség is megirigyelné, ahogy öt perc alatt vacsorát varázsolunk az asztalra. A sportolók kitartásával, gyorsaságával vetekszik erőnk. Még egy gyors futó is megirigyelheti sebességünket, amilyen gyorsan kapcsolunk ha épp halálugrást készül a gyerek levágni. Meséket találunk ki, ha nem jut eszünkbe az eredeti vagy akár dalokat is...

Ugye hogy ismerős dolgok? Szerintem ez kódolva van bennünk nőkben, de kiélesedik, mikor megérkezik a baba. Kiélesednek az érzékeink, gyorsaságunk és az agyi kapacitásunk is maximális sebességre kapcsol. Túlélőüzemmód, én úgy hívom. Képesek vagyunk táplálni babánk, de még valami többre is hivatott az anyai szervezet, szórakoztatni, túlélni bármit és a gyermeket is életben tartani. Amit nem tudunk, azt megtanuljuk, behelyettesítjük, kikövetkeztetjük szuper gyorsan. Bármit a gyermek mosolyáért. Magunk számára és csemeténk számára is könnyebbé tesszük a mindennapokat, gördülékenyebbé ezáltal és élvezetesebbé.

brushes-3129361_640.jpg

.A kreativitás ráadásul fejleszthető! Tudtad?

A teremtő képességünk erősödik, hiszen képesek vagyunk, már merünk olyan dolgokat is kipróbálni, készíteni, melyeket előtte sosem merészeltünk. Sok nő ilyenkor kezd el gyöngyöt fűzni, kötni, varrni, festeni, egy valami kreatív vállalkozásba fog.

Egyszóval kreatívak vagyunk anyukák, mindent (is) megoldunk, tűzön-vízen át, ha megköveteli a helyzet és a gyermek jóléte. 

Kreatív voltam e cikk születésekor is, hisz elég érdekes módon értelmeztem a BloggerKépző következő napi feladatát a kreativitást! :) Csatlakozz te is a 30 napos kihíváshoz, nagyszerű témák kerülnek terítékre. Légy kreatív, értelmezz kreatívan.

Kreatív= leleményes, élénk képzeletű, fantáziadús, ötletes, alkotó szellemű, találékony, eszes, ötletgazdag, ötletdús

#kreatív #anya #anyavagyok #kreatívanyavagyok #anyaalegjobb #kreativitás #bloggerképző #BloggerKépző

ReAd-blog

baking-1951256_640.jpg

Szólj hozzá