2024. máj 17.

Hercz Júlia: Acél ​és Lazurit

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hercz Júlia: Acél ​és Lazurit

covers_772347.jpg

Ez egy nagyon klassz kis történet volt kitartásról, barátságról, szerelemről, emberi kapcsolatokról. Nagyon szerettem a szereplőket, a mélységüket és a két főszereplő kapcsolatát. Viszont az volt az érzésem végig, hogy lemaradtam valamiről. Nagyon keveset tudtam meg a világról, amiben játszódik, és a különleges lényekről. Aztán leesett, hogy nem lett feltüntetve, de ennek van előzménykötete is. Ezt utólag pótolni fogom valamikor és elolvasom. De élvezhető és élvezetes enélkül olvasva is.

Különleges, veszélyes lények járják a 19. századi Angliát, akik a világokat elválasztó Fátyol résein szöknek át. Ez nagyon jól el lett találva. Imádtam, hogy a múltban járunk és Angliában. Különlegesen meg lett oldva egy jelentős történelmi kor és a fantasy szál összefésülése.  Szépek a leírások és kellően érzékletesek. Az írónő stílusa kiforrott és kifejező. A történések gyorsak. Nem hagy pihenni a kötet. Vagy valami jelentős cselekmény történik, vagy épp egy-egy szereplő lelki életébe kerülünk bele, ha nem akció vagy szenvedélyes akció közepébe csöppenünk. Nem ül le a történet, sodró, gyors. Mégis kapunk elegendő részt a szereplők belső gondolataiból, érzéseiből.

Lord Feather, azaz Aiden és Sarah Verlow a két főhős. Nagyon jó párost alkottak. Hihető volt perlekedésük, kapcsolódásuk, a csiki-csuki, amit műveltek. Élettel telivé tették a könyvet a veszekedéseikkel, beszólogatásukkal és a szenvedélyükkel. Nem mondom, hogy száz százalékosan megkedveltem őket, mert akadtak problémáim velük, bár nem jelentősek. Sarah néha annyira vak volt, hogy csak ki nem szúrta a szemét a nyilvánvaló. Aiden és kis társa pedig annyira öncélú, mufurc. Bár Zir beszólásain nagyon jókat szórakoztam. És hogy ki Zir? Na, ehhez el kell olvasnod Júlia könyvét mindenképpen.

Vicces, szórakoztató, érzelmekkel, szenvedéllyel teli történelmi romantikus fantasy szállal. Már csak egyet nem értek! Miért nem népszerűbb ez a sorozat? 

Köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak!

Fülszöveg:

Egy rablás…
Egy medál…
Egy szerződés…

Sarah csupán gyerek volt, amikor elrabolták, és elvesztette az emlékeit. Tíz évvel később tolvajként él, és azt tervezi, hogy új életet kezd Amerikában Tessával, akit húgaként szeret. Csakhogy minden terve meghiúsul, amikor Tessa eltűnik, őt pedig eladják egy titokzatos idegennek. Vajon mit akar tőle ez a férfi? Létezhet olyan egyezség közöttük, ami segíti Sarah-t?

Aiden egy otthonvilágát elhagyó égi, aki évek óta kutatja a szervezetében keringő méreg ellenszerét. Éppen kirabolják, amikor megpillantja gyógyulása kulcsát: egy medált. Hirtelen új lehetőség nyílik meg előtte, amikor megvásárolja a tolvajt, aki kirabolta. Csakhogy Sarah olyan emlékeket és érzéseket ébreszt benne, amiket már rég eltemetett.

Vajon Sarah és Aiden képes segíteni egymást? Az érdekkapcsolaton túl szövődhet köztük igazi szerelem? Visszakapja Sarah az emlékeit? És ha igen, lesz benne köszönet?

Egyedülálló, a régenskorban gyökerező fantasytörténet.

Idézet:

– Hogy a baknyúl harapná meg! Van önnél, milord, papír és toll?
– Csakis ilyesmiket szoktam magamnál tartani.
– Ide vele! – nyújtotta ki a kezét.
– Maga mindent szó szerint vesz?

408 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789632459349

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyvmolyképző #romantikus #történelmiromantikus #fantasy #olvasnijó #readblog

Szólj hozzá