2023. dec 21.

Neked miről szól a karácsony?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Neked miről szól a karácsony?

cookies-2991174_640.jpg

Mindenkinek mást jelent a karácsony. Van, akinek egy családi esemény, másnak pedig magány jut csak ilyenkor osztályrészéül. Egyeseknek egy véget nem érő nagy rohanás az ünnepi készülődés, és millió program, ahol meg kell jelenni. Aztán vannak azok az emberek, akik ilyenkor bőszen elkezdenek takarítani mindenhol. Húszmillió sütit sütnek, ezerféle fogást készítenek. És persze a fa alá már hulla fáradtan esnek be.

Akad olyan is, akinek a karácsonyról a finom ételek, a sokféle desszertek jutnak csak eszébe, az evés és ivás. Más nem is fontos a számára. Ahogy a karácsonyi külsősége, a csillogás, a díszítés is van, akinek a karácsonnyal egybeforrt.  Vagy azok, akik ajándékokat vadásznak bármiáron. A lényeg, hogy minél drágább legyen és nagyobb. Ha hitel kell hozzá, akkor hitelt vesznek fel. És persze olyan emberek is akadnak, akiknek csak ilyenkor, de eszükbe jutnak a szegények és adakozni kezdenek, jól látható módon.

Na de nem csak ilyen a karácsony. Akad hála az égnek olyanok is, akinek a családról szól, a kedvességről, a szeretetről.

christmas-2971961_640.jpg

Sokfélék vagyunk. Mindenki máshogy éli, ünnepli meg a karácsonyt. Ezzel semmmi baj nincs is. De sokszor pont a lényeg vész el. A karácsony lényege, hogy ne csak a csillogásról, az álságos kifelé mutatásról szóljon, de ne is a rohanásról, a teljes kifáradásról, a magányról..

Az elmúlt, közösen megélt karácsonyokról érdemes megemlékezni. Ahogy azokról a rokonainkról, barátainkról, szomszédainkról se feledkezzünk meg, akik egyedül vannak vagy már nincsenek velünk. Vagy azokról, akiknek nem jut a fa alá semmi vagy még fa sem!
Ne a lakás tisztaságában, a millió ételben, az ajándékok nagyságában, árában, sokaságában mérjük a szeretetet és a karácsony milyenségét.
Örüljünk egymásnak! Akkor is ha bosszant, hogy megint nem képes elvinni a szennyesig a ruháját. Akkor is, ha nem pakolta össze a szobáját. Ha nem azt hozta a boltból, amit kértünk. Ha nem úgy sikerült az ünnepi étel. Nem lett jó az ajándék, mérete, színe, akármi...
Egymásnak örüljünk! Annak, hogy van kivel vitatkozni és min!  Annak örüljünk, hogy van otthonunk, vannak szeretteink, van ételünk, kerülhetnek a fa alá ajándékok és egészségesek vagyunk. Sok embernek még ennyije sincs. Értékeljük, amink van és amink még lehet. Ne csak a külsőségekben nyilvánuljon meg a karácsony, hanem a szívekben, lelkekben is.
Mindenkinek békés, boldog, egészséggel teli karácsonyt kívánok!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#ünnep #karácsony

Szólj hozzá