2021. sze 20.

Kezd el most a környezettudatos életmódot!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Kezd el most a környezettudatos életmódot!

Kulacs, mely mindig jól jön, ha veled van!

s7a4661-insta_5.jpg

A mai környezetszennyezéssel teli világban jól jönnek az olyan okos ötletek, melyek segítenek a szeméttermelést kiküszöbölni, minimálisra venni. Az egyik ilyen nagyszerű találmány a kulacs. Mindig magadnál tarthatod kedvenc italod, vized, teád, kávéd. Gyermekednek is nagy biztonsággal tudsz italt csomagolni az iskolába, óvodába, játszótérre, különórákra, kirándulásra anélkül, hogy plusz műanyag szemetet termelnél.

Tudtad, hogy a műanyag kőolajszármazékokból készül rendszerint, és a legtöbb típusának több száz évbe telik, mire lebomlik a természetben? És hát valljuk be, a legtöbb műanyag flakon a kuka mellett végzi és nem benne. Persze a műanyagszemét visszaszorítására, újrahasznosítására számos  kísérletet kiötöltek, de még gyerekcipőben járnak. A rengeteg szemetet nehéz eltüntetni, a lebomló anyagból a természetben pedig rengeteg szennyező kémiai anyag szivárog a talajba, onnan pedig a talajvízbe. És persze a tengerbe dobált műanyagok is ugyan így viselkednek. Nem  beszélve arról, hogy nem csak mikroműanyagokat, káros anyagokat bocsátanak a vízbe, hanem számos állat is elpusztul miattuk, mert beleakad, megfullad tőlük. Ijesztő, de kimutatások szerint világszerte 6,3 milliárd tonna műanyagszemét hever a természetben!

rwm1709-insta_2.jpg

Érdemes hát elgondolkodni, mivel tudnánk ezt a számot csökkenteni és nem tovább termelni. Például a műanyag üveges italok nem vásárlásával sokat tehetünk a környezetünkért!

Ezért ajánlom például a műanyag üvegek helyett a kulacsokat, termoszokat, melyek újra és újra felhasználhatóak. Minden ital bele tehető, hideg és meleg is egyaránt. Magunkkal vihetjük bárhová könnyedén. Számos verzióban, többféle anyagból vagy méretben kaphatóak. Minden korosztály tudja őket használni. 1-1,5 éves kortól egészen 100 éves korig. 

s7a5497-insta_3.jpg

Planetino – egy jobb világ miniben – baba webshopban a Fresk kulacsok szívószálas sportkupakkal és rozsdamentes acél kupakkal vannak ellátva. A Pelliani kulacsok sportkupakosok, a metal széria dönthető sportkupakkal készül. A Stars és a narancs, türkiz, rózsaszín 2dl-es rozsdamentesek pedig csőrösen szűkített szájjal. Így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Kifejezetten gyerekeknek készülő, kedves, mintás kulcsok, de felnőtt kulacsok is megtalálhatóak a kínálatban. 

image0_5_1.jpeg

 

Planetino – egy jobb világ miniben – baba webshop

www.planetino.hu

www.facebook.com/planetino.shop

www.instagram.com/planetino.shop

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#szponzorálttartalom #reklám #kulacs #planetino #környezettudatosság #környezetvédelem #kulacsok

Szólj hozzá

Kitekintő