2021. júl 13.

Ő lesz a ​végzeted!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ő lesz a ​végzeted!

Borsa Brown: A ​végzet (Elit 1.)

208848900_225576282575204_8286158964674919706_n.jpg

Lehet egy könyv egyszerre érzelmes, ugyanakkor szenvedélyes is? Erre kerestem a választ a következő olvasmányomnál.

Mostanában fenntartással kezelek minden kicsit is szerelmes, erotikus könyvet. Talán túl sok volt a rossz, vállalhatatlan, hihetetlen, sablonos, semmitmondó kötet, amit olvastam a témában, a műfajban. Így elkerültem jó ideig. De Borsa Brown, A végzet című könyve mégis felkeltette a figyelmem. Nem olvastam még tőle semmit sem eddig, amit így utólag bánok. Nagyszerűen ír. Stílusosan, izgalmasan. Belevaló, nem köntörfalaz egy szemernyit sem. Kimaxolja az erotikában, szerelemben, lélekbúvárkodásban, érzelmekben a teljes skálát. Érzelmes, mégis szenvedélyes a történet egyszerre. Nem billen a mérleg nyelve egyik felé sem jobban. A stílus és az érdekes karakterábrázolás a legerősebb még ebben a könyvben.

A történet bővelkedik mélységekben és magasságokban is. Mindkettő megjárjuk jó párszor. Okosan adagolja az írónő őket, pont addig feszíti a húr, míg lehet, majd kicsit visszavesz és ad egy kis pozitívumot, egy kis megnyugvást, hogy aztán ismét bekeményítsen! Így egy igazi hullámvasúton érezhetjük magunk.

Adott két kemény katona, hasonló sorssal, más mentalitással. Mondhatni bajtársak. És kapnak egy olyan nőt, akit védeniük kell munkájukból kifolyólag, az életük árán is. Csakhogy ő nem könnyíti meg a helyzetük, cseppet sem. Sőt! Egy kicsit sablonosnak tűnik így leírva, pedig cseppet sem az. Kifejezetten izgalmas megközelítésből készítette el az írónő a történetet.

Miközben haladunk a jelenben, kapunk sok visszatekintést is, amit talán a legjobban élveztem és a legtöbb érzelmet váltotta ki belőlem. Leírja, milyen viszontagságokkal számolhat egy katona a bevetések során, de a lelki részét is őszintén elénk tárja, annak minden vetületével, szörnyűségével, kérdésével együtt. És míg a visszaemlékezésekből kibontakozik a főszereplő katona élete és az, mitől lett ilyen ember, addig a jelenben számos erotikus vagy veszekedős, küzdelmes fejezet az ellentétje, hogy kikönnyítse a lelki mélységeket. Szórakoztató, mégis mélységekkel teli könyv. Izgalmas, mégis van idő a lendületes történések között elmerülni egy kicsit. A humor is megvan a történetben. A szenvedély, vágyak, érzelmek, sérelmek, múlt szellemei, bánat és töprengés a jövőről szintén nagy hangsúlyt kap.

forest-5524525_640.jpg

Az írásmód szórakoztató, könnyed, mégis érzékletes. Szerettem az írónő leíró részeit, de a párbeszédek hangsúlyosabbak, érdekesebbek. Olvasmányos és könnyen haladós, mégsem lebutított. 

A szereplők nagyon jól ábrázoltak. Külön szerettem bennük, hogy hús-vér problémákkal, életútakkal rendelkező, esendő emberek, akik hibáznak olykor, máskor pedig helyesen cselekednek. Mindegyiküknél akadnak csontvázak a szekrényben, ugyanakkor tudnak szeretni, érezni, vágyakat kergetni, idealizált eszményekért cselekedni. Egy kicsit ugyan erősítik a sztereotípiákat, ám az írónő ettől is mert elvonatkoztatni a későbbiekben. Lásd: erős katona-sebezhető katon, hisztis gyenge nő-erős nő. Ahogy haladunk a történetben, kerülnek egyre közelebb hozzánk a szereplők, ismerjük meg mozgatórugóikat. Vagy mégsem? Azért a könyv megenged magának egy-két fordulatot.

A szereplők közötti húza-vona átjött és  akémia is, ha élhetek e bulváros kiejelentéssel. Kellően izgalmas, izzó, szivatós volt.  

Azt írhatom, volt bőven "anyag" a könyvben. Elvarázsolt olvasmányosságával, stílusával, a visszaemlékezésekkel. Sok plusz volt a kötetben, amiért érdemes elolvasni. A speciális egységek beavatási dolgai miatt vagy a dzsungel tútléléséhez szükséges tapasztalatok miatt, Érezhető, hogy alapos kutatómunka, nagyon sok előolvasás előzte meg a könyv születését, hogy minden a helyére kerüljön, precíz legyen. Sikerült is! Engem meggyőzött az írónő! Szeretném a további folytatásokat is megkaparintani mindenképpen!

A könyvet ezúton is köszönöm az Álomgyár kiadónak!

Fülszöveg: 

Bármikor, bárhol bevethető.

Robert Cooper, az USA Delta Force alakulatának tagja. Egy napon különös bevetésre küldik: egy titokzatos védett személyt kell eljuttatnia Venezuelából Amerikába.
Gloria G. C. olyan nő, akit az Amerikai Egyesült Államok vesz védelmébe, de hogy miért, azt rejtély övezi.
Két teljesen különböző ember, akiknek szívében mégis ott lapul egy közös cél, és amelyre csak hosszas szenvedés után jönnek rá.
Múlt, vágy, becsület, mélyen gyökerező érzések, amelyek nemcsak a szereplőket, hanem az olvasót is magukkal sodorják. Háborúk, békék, végzetek, kezdetek, harcok és ölelések.
Kegyetlen világ, amelyben megbújik az ember gaztette és jósága.

Meginoghat egy katona hite?
Haza…
Kurvák…
Kokain…
Rumba…
Mi a végzeted, katona?

Mert azt mondod, hogy tudod. De nem tudsz te szart sem!

Idézet:

"A végzetem vagy, és én a kezdeted akarok lenni!”

580 oldal
puhatáblás
ISBN: 9786156145482

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #olvasmáveszély ny #álomgyár #katona #szerelem #

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk