2021. jún 22.

Mesék kerti kalandokról gyerekeknek

írta: Mayerné Répási Adrienn
Mesék kerti kalandokról gyerekeknek

Stefán Luca: Mesék ​a kertből

covers_628589.jpg

Kerti kalandok gyerekeknek? Imádtam az ötletet! A kicsik nagyon gyorsan elsajátítják az újonnan tanultakat. Márpedig a kerti növények, zöldségek, gyümölcsfák ültetése roppant fontos tudás, aminek jó, ha mindenki a birtokában van.

Nekünk is van egy kis kertünk, ahol megteremnek azok a finomságok, amiket szeretünk és sokszor eszünk, így répa, zöldség, paradicsom, paprika mindig van vetve. Hasznos a gyerekeknek egy kis kosz és a kertészkedés is. Ha még tudással is párosul a kerti növények ültetése, megszeretik, megtanulják a fontosabb dolgokat vele kapcsolatban, akkor csak nyerhetnek. Az írónő ehhez a fontos témához nyúlt meglehetősen szórakoztatóan, így annak a gyermeknek is kedve lesz kertészkedni, aki annyira nem szereti a kinti, koszolós munkákat. A mesekönyv igényes nyelvezettem, szórakoztatva dolgozza fel a kert történéseit. Az illusztrációk nagyon izgalmasak és cseppet sem sablonosak. Érdemes a gyerkőc első kertészkedése előtt elolvasni, vagy ha nagyon ódzkodik a kerti munkáktól. 

 

196078270_195344552350364_8096176113217536778_n.jpg

Viki véleménye a könyvről:

Imádom a zöldségeket. Nagyon tetszett a mese. Remélem, hogy sokan elfogják olvasni. Különösen tetszettek a képek benne. Egy kicsit hosszúak voltak a fejezetk, nekem elsősnek. 7-8 éveseknek ajánlom leginkább. A kedvenc részem az volt, amikor a napraforgó azt hitte, hogy az anyukája a nap. Azt tanultam belőle, hogy vigyázni kell minden növényre,nem csak az állatokra. Remélem, még lesz folytatása, mert szívesen olvasnám tovább. 

Daniella, a nagylányom véleménye

Szeretem a zöldségeket egy kicsit, ezért a könyv is nagyon jó volt. Bár gyümölcsöket jobban szeretem. Tetszetek a rajzok a kötetben. Könnyen olvasható a történet. A betűk és az egyes részek, fejezetek pont megfelelő méretűek, hosszúságúak voltak. A napraforgós rész volt a kedvencem. Nagyon hamar kiolvastam, ezért 6-7-8 éveseknek ajánlom leginkább. Azt tanultam a könyvből, hogy hinni kell magunkban. Sokat tanultam a zöldségekről. Hogyan kell őket termeszteni, miért jók, hogy ők is élnek, élőlények. Lassú, tanító jellegű volt a stílusa. 

A könyvet köszönjük az írónőnnek!

Ha te is kedvet kaptál a könyv elolvasásához gyerkőcöddel, ezen a linken megtalálod: Stefán Luca

Fülszöveg: 

Itt a kertészkedés ideje! Ebben a könyvben olyan növények mesélnek, amelyek nemcsak kerti földben, hanem akár cserépben, balkonládában is nevelhetőek.
Ki lehet a napraforgó anyukája?
Mi történt a dughagymák között kikelt paradicsommal?
Milyen betegség támadta meg a futóbabot?
Hogyan fedezte fel Máté az őszi dinnye titkát?
Csupa izgalmas történet valódi alapokkal, hiszen a mag és a növény örök körforgása minden gyerek kíváncsiságát felkelti, és biztosan meghozza a kedvet az ültetéshez, akárcsak a kötethez ajándékba adott napraforgómagok.

48 oldal
keménytáblás
ISBN: 9786150078243
IllusztráltaDani Orsi

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #mesekönyv #recenzió #kert #kertészkedés #stefánluca #mesékakertemből #gyerekeknek #gyerekkönyv

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk