2021. ápr 05.

Tóth Kriszta: 1001 posztötlet vállalkozóknak

írta: Mayerné Répási Adrienn
Tóth Kriszta: 1001 posztötlet vállalkozóknak

toth_kriszta_1001_posztotlet_vallalkozoknak_2.jpg

 

Számtalan szakmai könyvet olvastam már szövegírásról, marketingről. A legtöbb hangzatos címmel dolgozik, látványos borítóval, erős idézetekkel a világról, nézeteiről, ám sokszor a könyv mondanivalója, a beltartalma nem túl erős. Közhelyet puffogtat, magát dicsőíti, hogy mekkora sztár a munkájában, szépen becsomagolja mondanivalóját több oldal szövegbe és nem nyújt tényleges válaszokat, megoldásokat. Olvasod, olvasod és azt érzed, hogy ezt már máshol is hallottad. Két oldallal előrébb is ez volt a tartalom lényege, csak más szavakkal leírva. Olykor segíti is egy-egy sorával, fejezetével az olvasót, de nem ez a cél, nem a tudásanyag átadása. Talán pont ezért is, a legtöbb könyv látványosan elvérzik, mikor gyakorlati tanácsokkal kellene, hogy szolgáljon. Arra az esetre elfogy a tudomány legtöbbször. Vagy éppen személyre nem szabható, saját, bevált praktikáit mondja, mutatja megkérdőjelezhetetlen, fellebbezhetetlen tényként. Ami persze az ő vállalkozására ráhúzható, de egy teljesen más régióban tevékenykedő, másban utazó vállalkozásra már nem. Nem lehet ugyan úgy, ugyan azokkal a szavakkal, témákkal, hozzáállással eladni egy szappant és egy fotós szolgáltatást!? Vagy mégis?

toth_kriszta_1001_posztotlet_vallalkozoknak_4.jpg

Szerencsére, mindig vannak ötleteim, miről írjak, mi kerüljön ki a social médiába, blogra, ügyfeleim blogjára. Mégis kíváncsi lettem az írónő könyvére, mi újat tud nekem mutatni. És bizony még nekem is tudott Krisztina ötleteket adni könyvével, melyekre nem gondoltam eddig.

Ez a kötet egy olyan jól összerakott kis tudástár, mely profi szövegírónak vagy egy kisvállalkozónak is tud ezt-azt mutatni. Az 1001 olyan hangzatos szám. De nem ezért lett a kötet címe, hanem ezúttal van is mögöttes tartalma a számnak. Nem csak össze lett adva a pár hasonló téma, az ünnepek és abból jött ki, hanem egy tényleges ötlettár, 1001 használható példával.

Nem használhatatlan sablonokkal dolgozik, hanem témákkal, felvezetésekkel, beszélgetés megkezdéséhez, bővebben kifejthető vagy rövidebb postok, blogbejegyzések tematikájával segíti olvasóit. Jó a stílus, a nyelvezet. Lendületesen, könnyen olvasható könyv a jó tagoltságnak, a megfelelő logikai felépítésének hála.

És hogy szövegíróként miért reklámozom? Szakmai berkekben is jól hasznosítható, de olyan vállalkozások számára is, akik maguk írják a tartalmaikat. A könyv mégsem jelent konkurenciát, mert aki szövegíró tevékenységét veszi igénybe, az egy könyv hatására nem fogja meggondolni magát és visszavenni a megbízásokat. Aki viszont nem engedheti meg a szövegíró munkáját, annak nagyszerű segítség lehet szövegírásban a könyv. Nagyon sokrétű tudást adhat a teljesen kezdőknek, az ötlettelen vállalkozóknak, de a szövegírásban jártasabb embereknek is! Szinte bármilyen vállalkozásra ráhúzható, személyre szabható a vázlatpontok sokasága. 

Már csak azt sajnálom, hogy a kötet csak e-bookban kapható és nem kézzel fogható könyvben...

Köszönöm a lehetőséget az írónőnek!

A könyvet itt tudjátok megrendelni:

Tóth Kriszta: 1001 posztötlet vállalkozóknak

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#recenzió #könyv #e-book #szövegírás #posztírás #socialmedia #olvastam #olvasnivaló #szakmaikönyv

Szólj hozzá

Könyv Olvastuk