2021. feb 08.

Vikor-Varga Laura: Zizi, ​a világjáró légylány

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vikor-Varga Laura: Zizi, ​a világjáró légylány

covers_610193.jpg

Zizi egy olyan meseszereplő, aki őszintén meglepett. Sosem gondoltam volna, hogy légyról szóló mesét fogok olvasni. Valahogy nem ő jut eszembe főszereplőként elsőre, sőt másodjára és harmadjára sem, ha mesét szeretnék írni/olvasni. Talán ezért is olyan jó a mesekönyv, mert nem sablonos a karakter és a történet maga sem. Könnyed, jól olvasható kis történet, kedves szereplőkkel. Nem igényel nagy erőfeszítést, sem sok időt az elolvasása, így az egészen apróknak is érdekes lehet és az olvasni tanulóknak is. Izgalmas az illusztrációja és a kiemelések is. Kicsit talán kevés, hogy csak egy történet kapott helyet a könyvben. De talán ez pozitívum is, mert könnyű a táskánkban magunkkal vinni, pont elég egy estimesének vagy a váróban ülve elfoglaltságnak, míg várunk a sorunkra.

Zizi egy kalandvágyó légylány, pont mint a gyerekek. Érdekli a nagyvilág, mely az otthonát elhagyva kitárul előtte. 

Daniella, 9 éves nagylánykám véleménye

Szereintem azért jó Zizi története. mert könnyen olvasható, cuki, kedves történet. A szöveg nem túl sok, de nem is kevés. A rajzok tetszettek. Volt olyan rész, amit nem értettem, kicsit zavaros volt. Amikor bemennek egy másik házba, az olyan fura volt. Furcsa volt még az a solog is, hogy Norbert nem tudta megkülönböztetni a macska és a kutya hangját.

Ennek ellenére nagyon szerettem a könyvet, tetszettek a szereplők. Azok a részek is, amikor néhány szöveg ki volt emelve, például A TETŐ VESZÉLYES! Azt a részt kivettem volna, amikor a néni sapkájára esnek, az nem tetszett. Kedvenc részem, amikor a kutya kergeti őket. Szerintem az a tanulsága ,hogy mindig halgas a nyagyobra mert ő okosabb ügyesebb tapasztaltabb.

Az utolsó oldalon viszont a feladatot nem tudtuk megfejteni, hogy milyen mondat keveredik ki belőle. Főként olyan lányoknak ajánlom a könyvet, akik szeretik az izgalmas, vicces, szép történeteket. 

Köszönjük Laurának a könyvet!

Fülszöveg:

Zizi egy átlagos légylány lehetne, mégis más. Mindig ott van, ahol nem kellene, s ritkán  a helyen, ahol szeretne.
Két rövid történetet olvashatunk Zizi és két kisöccse izgalmas mindennapjairól.
Először a hatemeletes társasházuk tetejére repülnek fel, amivel nem lenne gond, de az időközben átázott szárnyaikkal nehéz a lejutás. Egy csengő hangja hallatszik. Vajon mi lehet az? Melyik lábtörlő jelöli az otthonukat? Ha be is surrannak az ajtón, miért kell menekülniük?
A második részben kipróbálják a tömegközlekedést, ezáltal a környezet védelmére is figyelnek. Messze sodródnak otthonuktól. Úgy tűnik, Zizi tájékozódása kudarcot vall.
Tarts Zizivel és a légygyerekekkel, és megtudod, hogyan keverednek haza!

40 oldal
ISBN: 9786150076898
Illusztrálta: Fehér Bori

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #mese #mesekönyv #ajánló #könyvajánló #gyerekkönyv

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk