ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2020. már 28.

Barangoljunk online!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Barangoljunk online!

mountains-2011747_640.jpg

Képzeljétek, múltkor ellátogattam a Stonehenge építményéhez. Már időtlen idők óta nagy vágyam volt. Na de hogyan, ha # maradjotthon  és nincs szabad utazgatás lehetőség most? Bizony kihasználtam a technika adta lehetőségeket és a virtuális teret.. Talán egyszer élőben is eljutok, de addig is, mi családilag így barangolunk  most,  online . Online is lehet? Naná! Nálunk bizony családi elfoglaltság lett belőle. Gyerekek is irtóra élvezik és mi szülők is. Érdemes kipróbálni, milyen egy-egy neves építmény, múzeum, állatkert így, ha már máshogy most nem lehetséges. Egy kicsit önbecsapás, de jobb, mint itthon ülni és unatkozni. 

Hogyan utazzunk online?

Erre mutatok most pár tippet, ötletet nektek. 

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2020. már 26.

Szuper(man)anyu

írta: Mayerné Répási Adrienn
Szuper(man)anyu

superhero-4248755_640.jpg

Az én "szuperképességem" nem az anyaság , de nagyban hozzájárul a képességemhez az, hogy anya vagyok. Az generálta tulajdonképpen. Még nem voltam szülő, ezek az erőim szunnyadtak vagy csekély mértékben voltak jelen az életemben, esetleg tudomást sem vettem róluk, nem tartottam akkor fontos erénynek azokat.

Te gondolkodtál már azon, mi a te szuperképességed?

Mindenki szeretne repülni, láthatatlanná válni és hasonlók izgalmas dolgokat csinálni, de az anyasággal is sok láthatatlan erő jár. Pont ezért szoktam azt mondani, hogy minden anya egy Superman, egy hős.

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom

2020. már 25.

5 könyv, amitől garantáltan jobban fogod érezni magad

írta: Mayerné Répási Adrienn
5 könyv, amitől garantáltan jobban fogod érezni magad

book-4122088_640.jpg

Az embernek felszabadult némi ideje, akkor érdemes pár olvasmány t beszereznie. Esetleg kidőlés előtt pár oldal olvasása csodákra képes, lenyugtat, jobb kedvre derít, kikapcsolja az agyat. Nekem most valahogy nem esnek jól a drámák, horrorok, a világvége könyvek még kevésbé. Így arra gondoltam, mutatok pár jó kedvre derítő kötetet vagy épp olyan olvasmányt, ami megerősíti a lelket. Mindegyiket olvastam, jó szívvel tudom ajánlani neked.

...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Kitekintő Olvastuk

2020. már 23.

Online tanul a gyermekem?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Online tanul a gyermekem?

child-1183465_640.jpg

Szülőként már előre számoltam vele, vártam, így nem lepődtem meg, mikor bejelentették a környező országokhoz hasonlóan az itteni iskolai és óvodai bezárásokat.  Tudomásul vettem a tényt, hogy otthonról, online fognak tanulni a gyerekek a kialakult vírushelyzetre tekintettel.

Online tanulni.

 

Na de itthonról? Hogyan? Miképpen? Hogy oldja meg mindenki? Ezer kérdés cikázott a fejemben és sokunknak, úgy hiszem. Bedobták a pedagógusokat és a szülőket, csemetéket a mély vízbe rögtön. Túl sok információt nem kaptunk, sem iránymutatást. Érthető a pánik helyzet. Magyarország fel van készülve az online tanulásra ? Aligha. De a kényszerhelyzet nagy úr. És ennél nagyobb kényszer nincs, mint az egészségünk.

KÖSZÖNÖM a ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anya vagyok Anyukás tartalom

2020. már 23.

Otthoni játékok a Víz Világnapja alkalmából!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Otthoni játékok a Víz Világnapja alkalmából!

tree-838667_640_1.jpg

Március 22 a Víz Világnapja 1993 óta. A létrejöttének a célja az volt, hogy mindenki  figyelmet felhívja a mindenki számára elérhető, tiszta víz  fontosságára és annak v eszélyeztetettségére. A víz nélkül nem lenne élet. Szükségünk van rá mindenkor. Míg élelem nélkül több napot is kibírunk, folyadék nélkül maximum 3-4 napot.Testünk összetételének, több mint felét, a folyadék teszi ki a csontok, testzsír mellett. Sajnos egyre jobban fogyóban a vízkészleteink, az iható víz mennyisége és vészesen pazaroljuk.

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom

süti beállítások módosítása