2020. már 28.

Barangoljunk online!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Barangoljunk online!

mountains-2011747_640.jpg

Képzeljétek, múltkor ellátogattam a Stonehenge építményéhez. Már időtlen idők óta nagy vágyam volt. Na de hogyan, ha #maradjotthon és nincs szabad utazgatás lehetőség most? Bizony kihasználtam a technika adta lehetőségeket és a virtuális teret.. Talán egyszer élőben is eljutok, de addig is, mi családilag így barangolunk most, online. Online is lehet? Naná! Nálunk bizony családi elfoglaltság lett belőle. Gyerekek is irtóra élvezik és mi szülők is. Érdemes kipróbálni, milyen egy-egy neves építmény, múzeum, állatkert így, ha már máshogy most nem lehetséges. Egy kicsit önbecsapás, de jobb, mint itthon ülni és unatkozni. 

Hogyan utazzunk online?

 Erre mutatok most pár tippet, ötletet nektek.

stonehenge-2326750_640.jpg

 

Benne vagytok egy kis kalandba? Tartsatok velünk.

Google Arts számos helyet mutat, amit meg lehet nézni, körbe lehet barangolni. ITT keressétek. Egy-egy neves képet nagyon közelről megbámulhatunk, de 360 fokos körbetekintést is engedélyez épületekben. Így jutottunk el mi a Stonehenge építményhez, de voltunk már Indiában is, a Tádzs Mahal előtt, továbbá a búvárkodást is kipróbáltuk.

elephant-2380009_640.jpg

Aztán voltunk elefántokat is nézni. Tudtad, hogy a Fővárosi Állatkert webkamerát szeret fel a fókákhoz, az elefántokhoz és a szavannai zsiráfokhoz? Így majdnem élőben figyelheted meg a napi tevékenységüket. Gyerekek nagyon élvezik. Minden nap meg is nézzük, mit csinálnak éppen. Te is megteheted ITT.

Vagy amit még nagyon szerettünk múltkoriban. A dinók nálunk mindig napirenden vannak. Mondhatni, mindenki dinóimádó. Jöhet mese, természetfilm, játék, plüss. Így nem volt kérdéses, hogy betaláltam ezekkel a rövid kis videókkal is, amit  ITT találtam. Interaktív! Készüljetek fel.

dinosaur-3149580_640.png

Ha van további ötletetek, hogyan lehet kirándulni, barangolni, látnivalókat begyűjteni online, van egy oldal, applikáció, ahol ezt meg lehet tenni, ne habozzatok, írjátok meg nekünk. Én bővítem a listát fentebb, a család, az olvasók pedig élvezni fogják.

Még kezdő vagyok ezen a téren, de nagyon jó megtörni a bezártságot és az unalmat. Ezekkel egy kicsit színesíthetjük a hétköznapokat. Majdnem olyan, mintha tényleg utaztunk volna.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#utazás &barangolás #kirándulás #online #webkamera

Szólj hozzá

Kitekintő