2020. már 23.

Otthoni játékok a Víz Világnapja alkalmából!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Otthoni játékok a Víz Világnapja alkalmából!

tree-838667_640_1.jpg

Március 22 a Víz Világnapja 1993 óta. A létrejöttének a célja az volt, hogy mindenki figyelmet felhívja a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és annak veszélyeztetettségére. A víz nélkül nem lenne élet. Szükségünk van rá mindenkor. Míg élelem nélkül több napot is kibírunk, folyadék nélkül maximum 3-4 napot.Testünk összetételének, több mint felét, a folyadék teszi ki a csontok, testzsír mellett. Sajnos egyre jobban fogyóban a vízkészleteink, az iható víz mennyisége és vészesen pazaroljuk.

be-511557_640.jpg

Érdemes már egész kicsi korban tudatosítani a csemetében, hogy a vizet ne folyassák feleslegesen, óvják a vízi élőlényeket, tavainkat, folyóinkat. Számos játékkal, aprósággal felhívhatod a figyelmük erre. Pár ötletet elhoztam nektek mára, amit otthonról is megvalósíthattok, emlékezve a vízi világra, vizeinkre, erre az életető folyadékunkra...

Hogyan készülj a Víz Világnapjára?

  1. Készítsetek plakátokat közösen, ahol felhívjátok mindenki figyelmét a víz fontosságára, annak védelmére.
  2. Rajzoljatok, majd vágjatok ki halakat, vízinövényeket. Egy egész akvárium készíthető papírból. Nagyszerű elfoglaltság és látványos is.
  3. Wc papír gurigákból és színes papírokból készítsetek vízi állatokat. Polipot, halakat. Ezzel ráadásul fel tudjátok használni a felesleges gurigákat is. Akár ceruzatartó is lehet belőlük.
  4. Varrjatok hal formájú párnát, tömjétek ki maradék anyagokkal vagy készítsétek el legújabb kedvenceteket így. Akár lyukas zoknit is használhattok hozzá. 
  5. Vegyétek elő a kézműves eszközöket. Fessetek, színezzetek, ragasszatok, gyurmázzatok, varrjatok vízi világot.
  6. Ha van mézeskalács szívecske, akkor lehet hal formájú  aprósütemény is. Készítsetek sütit, díszítsétek is.
  7. Tegyétek tele a kádat vízzel, hajtogassatok bele papírból hajókat, vízi játékokat. Horgásszatok. Izgalmas pancsolási lehetőség a csemetéknek. 
  8. Színházazzatok egyet. Készítsetek közösen egy egyedi darabot, ahol a vízé a főszerep.
  9. Kísérletezzetek. Milyen nehézségű tárgy úszik a víz felszínén, mi nem. Ha különböző anyagokat, festéket, borsot és hasonlókat tesztek bele, akkor hogyan viselkedik?
  10. Nézzetek meg közösen a természetfilmet, ami a vízi élővilágról szól.

 

BloggerKépző 30 napos kihívásának egyik témáját dolgoztam fel.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

#bloggerképző #30napos #kihívás #víz #vízivilág #VízVilágnapja #világnap #gyerekekkel 

scrapbooking-4322281_640.jpg

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom