2020. jún 02.

Ne félj szülőként segítséget kérni- MommyHelp

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ne félj szülőként segítséget kérni- MommyHelp

MommyHelp, a hely, ahol énidőre lelsz!

anyakorforgas.png

Hogy mi is a MommyHelp pontosan?

 

Szülőként az egyik legnagyobb nehézséget az okozza, hogy kire bízzuk csemeténket/csemetéinket, ha valami halaszthatatlan, fontos elintéznivalónk van, dolgoznunk kell akár otthonról vagy munkahelyünkön. A legszerencsésebbek meg tudják oldani párjukkal vagy nagyszülők, keresztszülők bevonásával, profi időmenedzsmenttel, időzsonglőrködéssel. Persze a bölcsöde, óvoda, iskola is sok nehézséget levesz a hátunkról, de odáig is el kell jutni, értük kell menni és bizony még rengeteg idő van még akkor is estig. Van, aki bébiszitter vagy barátok, távolibb rokonok segítségét kell, hogy igénybe vegye, amivel szintén nincs semmi gond. Na de mihez kezdjen az, akinek a legtöbb nem megoldott? Annak is jár néha pár szabad óra ügyintézésre, munkára vagy szabadidőként, énidőre. 

Ne félj segítséget kérni! Nem szabad megszakadni, erőn felül teljesíteni! nem gyengeség, ha segítséget kérsz!

Ezért jött létre a MommyHelp weboldal. Fő célja egy kisgyerekes adatbázis létrehozása volt, ahol egymásra találhatnak a kisgyerekes szülők, ismerkedhetnek a közelükben lakó másik szülőkkel, megvitathatják dolgaikat, egymásnak segítő kezet nyújthatnak. Olyan családok találhatnak egymásra, akik nyitottak arra, hogy szükség esetén egymás gyerekeire vigyázzanak. Kis csoportokat tudnak alkotni az ilyen anyukák, és ha megszületett a kellő bizalom, egymás bébiszitterei lehetnek. Természetesen ingyen, a kölcsönösség elvén. A MommyHelpre való regisztrációval elérhető egy kooperációt támogató szervező applikáció, amely átláthatóvá és gördülékennyé teszi a szervezkedést, miután létrejöttek az anyuka csoportok. 

enido.png

Szerintem nagyon izgalmas és hiánypótló oldal, amit nagyon sokoldalúan ki lehet használni. Ismerkedhetsz hasonló szülőkkel, beszélgethetsz velük online, chaten, akár többükkel is egyszerre, csoportokat alkothattok, de élő gyerekvigyázós, találkozókat is leszervezhettek. És igen, még területileg is rá tudsz keresni, a közeledben lévő anyukákra, apukákra. Barátkozhattok kedvetekre. Találhatsz magántanárt, bébiszittert is a MommyHelp oldalon, de házhoz érkező fodrászt, edzőt, kozmetikust, körmöst is. Már nem kell szívességet kérni, ha szükséged van valakire, hogy vigyázzon gyermekedre néha egy pár órát

Külföldön már bevett szokás, hogy "én vigyázok a Te gyerekedre, Te vigyázol az én gyerekemre" vagy a szülők egy helyre, valamelyik társukhoz beadják az összes csemetét, aki vigyázz rájuk, míg ők kikapcsolódnak. Majd csere, a következő hétvégén másik szülő van a gyerekekkel. A nyári, hosszú hónapokban is egy igen jó lehetőség hogy ezen a módon összefogjanak, és kis csoportokban vigyázzanak egymás gyerekeire, így megoldva a szüneteket.

A gyerekek lekötése, a rájuk való vigyázás, ismerkedés, barátkozás, beszélgetés mellett számos hasznos cikk, szakember található még az oldalon, amiért szintén érdemes beregisztrálni. Illetve vállalkozóként, a szolgáltatásod ajánlása miatt is érdemes benézni az oldalra, ha kifejezetten gyerekes tartalmad, szolgáltatásod, terméked van. 

 Hogy hogyan használd az oldalt?

Regisztrálj, hozd létre saját profilod. Ezután mutatkozz be, jelöld meg, hogy melyik városban élsz és hogy milyen korú gyermekeid vannak (bölcsis, ovis vagy iskolás).  Ezután az egy környéken lakó és/vagy hasonló érdeklődésű családok egymásra találnak a MommyHelpen, közös programokat szervezhetnek, hogy jobban megismerjék egymást, és így kialakítva a bizalmat, később kölcsönösen vigyázhatnak egymás gyermekeire. De olyanok is tudják használni, akik már ismerik egymást.  Az alkalmazásban néhány kattintással hatékonyan le tudják szervezni a felvigyázásokat. Nincs szükség üzenetek váltására, egymás spammelésére, ha többen fognak össze és többen próbálnak kommunikálni, az üzenetek visszakeresgetésére, hogy ki mikor ér rá mondjuk. Az alkalmazásban a csoportoknak van közös üzenőfala és naptára. Ebben lehet jelezni néhány kattintással a felvigyázásra való igényéket, vagy felajánlást, ha valaki otthon van a gyermekével és szívesen látják a többi kispajtást is egy közös játékra, amíg a többi szülő szusszan egyet. De van chat funkció is, ha olyan kérdést kell letisztázni egymás között, ami nem érinti az egész csoportot, csak mondjuk a felvigyázással kapcsolatban az érintett két szülőt. Könnyű kezelni, átlátható. 

kep_315.jpg

Létrehozóját, Petrát kérdeztem arról, hogyan jött a MommyHelp oldal ötlete.

Két gyerekes Anyaként jól tudom, hogy egy Édesanya életét élve nem egyszerű nőnek maradni. Mindent megadunk gyermekeinknek, sosem leszünk már mi az elsők.
Rengeteg az elvárás. Legyél tökéletes szülő, remek munkaerő, szorgos házvezető és szakács, animátor és profi magántanár, emellett szervező, beszerző és fuvarozó egyben. És persze jó társ.
Ezen feladatok mellett szerencsés, aki magára is ki tud szakítani egy kis időt és párjával is eljut kettesben egy moziba, színházba, vagy csak leülhetnek nyugalomban beszélgetni.

kep_155.jpg

A MommyHelp azért jött létre, hogy segítsen hasonló gondolkodású édesanyáknak egymásra találni, akikkel közös programokat szervezhetnek, a bizalom kialakulásával pedig kölcsönösen vigyázhatnak egymás gyermekeire. Vagy éppen abban segíthetik egymást, amiben kell, a gyerekek napi logisztikájának megosztásával, ha közel laknak egymáshoz, vagy ha messzebb, lefoglalni online. Persze ez kialakul a játszótéren vagy a közösségi helyeken, kötelező közintézményekben is, de nem megy mindenkinek oly könnyen a barátkozás, ismerkedés. Ezért jó az oldal, mert egyszerűbb talán azoknak is, akik nehezebben barátkoznak.

Miután szülővé váltam, az addig zsongó társadalmi életem gyakorlatilag a nullához közelített. Ha az embernek gyereke születik, akkor szinte minden megváltozik, beleértve a baráti kapcsolatokat is. Néhány barát eltűnik, mások figyelmen kívül hagynak a programok szervezésénél, mondván úgysem érek rá. És vannak akik nem értik még mivel járnak a friss szülői elfoglaltságok. De persze mi is változunk, más dolgok lesznek fontosak. Az első hónapokban szívesebben töltöttem az időt olyannal, akit nem untatott, ha a gyermekemről mesélek, és nem nézett rám tágra nyílt szemekkel, ha ujjongva meséltem, hogy végre kijött az első foga, ami miatt 3 hónapja, úgy nézek ki mint a mosott….zsebkendő.

Részlet a MommyHelp oldalon található cikkből, melyet itt tudsz továbbolvasni. Ugye, hogy ismerős? Azért, mert szülő lettél, még nem áll meg a világ.

A MommyHelp elérhetőségei:

E-mail: ugyfelszolgalat@mommyhelp.hu

Facebook: www.facebook.com/www.mommyhelp.hu/

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#segítség #család #nehézség #segítőkéz #mommyhelp #cikk #bemutatkozás 

 

 

 

Szólj hozzá

Anyák Kitekintő