2020. feb 12.

Világmegváltó női energiák

írta: Mayerné Répási Adrienn
Világmegváltó női energiák

Stílusműhely, önismeret és stílus a kisvárosban

6l6c3151.JPG

A nők a leghatalmasabb teremtők. A semmiből valami jelentőségteljeset, valami pompázatosat, valami szépségeset, nagyot teremtenek.

Baján a Stílusműhely is pont egy ilyen teremtő, női közösség. Korábban Beával, az ötlet kivitelezőjével készítettem már interjút, amit itt olvashattok. Most még közelebbről meg szerettem volna ismerni a munkáját, az álmát, ami létrehozásán fáradozik és társait, akik ebben segítségére vannak. Nagy vonalakban, ha le kéne írnom a munkáját, akkor úgy ismertetném, hogy igyekszik a stílusos, vidéki nőket megszólítani, segíteni útjukon őket, továbbá egy vonzó, izgalmas közösséget építeni. Persze nincs egyedül a missziójával, segítségére van húga, Lévai Réka fotós, Beck Laura grafoterapeuta, Molnár Csilla szintén fotós és Pálfia Petra, újságíró. Vidéken az ekkora erejű összefogás, a stílust követő és úgy általában bármilyen női témákat átfogó kezdeményezés elég elenyésző, így üde színfoltja Bács megyének a lányok munkája.

Roppant kíváncsi lettem áldásos tevékenységükre, így ellátogattam az egyik workshopjukra, ahol természetesen a fókuszban a nő állt. Gyönyörű, impozáns épületbe invitáltak minket, ami rendhagyó módon egy lakás igazából. Ízlésesen, elegánsan van berendezve, mégis élhető, ráadásul varázslatos színekkel rendelkezik. Az embernek még minimálisan sem volt az az érzése, hogy valaki itt lakik. Nagy, nyitott terek, a beömlő napfény leginkább egy stílusos női beszélgető hely, közösségi tér érzetét keltette bennem vagy egy festőműhelyét. Szép számmal megjelentünk, mi nők is, így igazán „belaktuk” rögtön.  A téma fontosságát, időtlenségét is jelezve, mindenféle korosztályból képviseltettük magunk a hamvas húszasoktól a sokat megtapasztalt ötvenesekig. Főként olyan anyukák, nők érkeztek, akik szeretnének visszatalálni nőiességükhöz, egyéniségükhöz, önbizalmukhoz. De nem csak a korosztály volt vegyes, hanem az is honnan érkeztünk, vállalkozónőtől a Gyesen lévő anyukáig, irodistától a szolgáltató alkalmazottig, nagyon vegyes volt a felhozatal. Mégis megtaláltuk rögtön a kezdeti tapogatózások után a közös témákat..

Bea és Laura minőségi, izgalmas témát hozott erre a nyílt napra. Szó volt önazonosságról. Az öltözködésünkről, és arról, hogy mit fejezünk ki vele. Hogyan nyissunk az emberek felé bátran, pozitívan. Mire figyeljünk a testbeszédünknél és azzal mit üzenünk épp. Apró trükkök, praktikák segítségével mennyi dolgot elérhetünk. Milyen öltözködési stílusok vannak, melyeket Bea által tervezett Beangó ruhákkal mutattak be a lányok. Persze próbálgatni is lehetett és vásárolni is. Kedvenc gyönyörű, alkalmi fekete ruhám és Bea menyecskeruhája is ki volt állítva.

6l6c3216.JPG

Egyéb csemegét is kaptunk a workshop alatt. Egy kényeztető parafinos kézpakolást Csüri Noémi manikűrös keze által, illetve Bosnyák Jámbor Anita sminkes mutatta meg a szebbik arcunkat egy-egy hozzánk illő sminkkel. Aztán Réka, a csapat fotósa meg is örökítette a bátrabbakat egy-egy fotó erejéig.

6l6c3178.JPG

Jelentem, én mindhármat kipróbáltam nagy bátran. Noémi varázslatosan puha kezeket varázsolt nekem 15 perc alatt, amit most is érezni vélek még. Anita meglepett szolid, ám mégis nőies, varázslatos sminkjével. Eltalálta az ízlésem. Pont annyira és azt hangsúlyozta, amit kell, épp annyi csillogással és azokkal a színekkel, amik a legelőnyösebbek voltak számomra. Réka gyönyörű fotókat készített rólam, ami igazi önbizalom növelő volt, annak ellenére, hogy nem igazán szeretem, ha fotóznak. Sajnos Laurához nem jutottam be saját hibámból, pedig mindenkinek személyre szabott tíz perc jutott. Ezt pótolom majd valamikor, abban biztos vagyok.

6l6c3299.JPG

Bea mesélt a következő eseményekről és a további terveikről is nekem.

6l6c3301.JPG

Havonta tartunk „Önismeret és stílus workshopot”, negyedévente pedig „Egy nap önmagadért, nőiességedért és stílusodért workshopot”. Utóbbi egy intenzívebb történet, ebéddel. És ne feledjük, évente kétszer 2 napos stíluswellnesst tartunk, távol a város zajától. Lehetőség lesz a továbbiakban havonta egyszer "Szín és alkatelemzésre" is. Ezen kívül varró alapozó és divattervező képző is várható hamarosan. Ezek 1-3 hónapos képzések lesznek. Amin te most voltál, az egy nyílt nap volt az érdeklődőknek.

A segítségünkre van még Réka, a húgom a stílusműhely és a Beango fotósa és grafikusa volt. Ő felel a vizuális összképért. Ugyanakkor a műhely fotóstúdiója egyéni megkereséseket is teljesít, legyen az portré, divat-, vagy termékfotózás. Pálfia Petra tartalommal látja el a blogmagazinunkat, a Műhely Magazint, Csilla pedig Rékával a fotóstúdióban működik együtt különböző ötleteken, projekteken. Ők is elkötelezett támogatói a műhelynek Laura grafoterapeutaként felel a belsőért, én pedig a külsőért, ezeken a workshopokon. 

6l6c3176.JPG

Laurát is megszólaltattam

A célunk, hogy egy olyan pici városban, mint Baja, is hozzá tudjanak jutni nők a külső és belső megújuláshoz szakemberek segítségével. Ne kelljen ezért órákat utazni, és 1 egész napos szervezést véghezvinni a családdal, ha már kicsi gyerek is van. Fontosnak tartjuk, hogy a fővároson túl is legyen lehetőségük az énidőre, a megújulásra, csajos programra. A nyílt napokkal két célunk van. Egyrészt, hogy találkozzunk egymással, megismerjük egymást, így pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mi az, ami a leginkább őket építené. Másrészt Énidőt szeretnénk nekik itt is adni. Volt olyan hölgy a nyílt napunkon, aki még soha nem kapott smink tanácsadást, vagy sminket senkitől. Ezek az élmények reményeink szerint mind emelik őket és az önbizalmukat. Szeretnénk, ha értenek és éreznek, hogy milyen nőnek lenni. Közös megbeszélésekkel készülünk mindig. Átbeszéljük, mi hogy lenne a legpraktikusabb, igyekszünk mindenre felkészülni, ami nyilván nem mindig sikerül és arra is készülünk mindig, hogy hogy tudjuk legjobban és leghatékonyabban irányt adni magukhoz az a néhány perc alatt, amíg velünk konzultálnak. A rövid workshopot, mint ami most is volt, előre egyeztetett tematika alapján állítottuk össze.

Szeretünk együtt dolgozni, fel szavakból is értjük egymást a lányokkal. A nyílt napokon és a workshopokon is olyan női energiák mozdulnak meg mindig, ami teljesen fel szokott tölteni minket. Érezzük az érdeklődést, látjuk a reakciókat és így, bő fél évvel az első workshop után, már egy-egy résztvevőnél a változást is. Ez rengeteg energiát ad nekünk. Kezd egy közösség kialakulni. Vannak visszatérő hölgyek is. Ez azt jelzi nekünk, hogy van igény arra, amit adni tudunk nekik.

Lévai Rékát is kifaggattam a munkájukról

Beával gyerekkorunkban sokat veszekedtünk, nem voltunk jó tesók. Azóta sokat változott a helyzet. Amikor pár éve Bajára költöztem, a kapcsolatunk nagyon megváltozott, alkotó társak lettünk. Folyton újabb és újabb ötletek pattantak ki a fejünkből, melyek csak megvalósításra várnak. Mai napig így működünk együtt. Jelenleg én vagyok a stílusműhely és Bea ruhamárkájának, a Beangonak a vizuális felelőse, és fotósa. Az évnyitón én készítettem a vendégekről portré-fotókat, melyet aztán retusálva, ajándékba meg is kapnak, szabad felhasználásra.

A lányok nagyot álmodtak és bizony nem féltek megvalósítani. Ezzel reményeim szerint felrázzák a környéket is majd csipkerózsika álmából. Rendezvényeik profizmusról, bájról, izgalmas témákról szólnak nőktől, nőknek, kortalanul. Egy belső utazás, némi külsőségekkel megbolondítva, melyekre érdemes ellátogatni.

Fotók: Lévai Réka

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#beango #stílus #műhely #női #vállalkozás #stílusműhely #workshop #fotózás #smink #ruha #ruházat #műhelymagazin

86382819_474886229865170_6217492179217022976_n.jpg

6l6c3223.JPG

 

Szólj hozzá

Program Anyák Kitekintő Teszteltük Csajos oldal