2020. jan 08.

Mennyei illatkreációk

írta: Mayerné Répási Adrienn
Mennyei illatkreációk

Célkeresztben a Nacomi termékek

81720329_465891614314817_7687693307505278976_n.jpg

Képzelted már el, hogy kedvenc sajttortád illatát viszed mindenfelé magaddal? Vagy a nyáron kedveltebb, édes-hűs görögdinnye illatát érzed minduntalan? Mennyei rá a legmegfelelőbb szó. Vigyázat illatorgia bejegyzés következik!

 Mindig felnevettem, mikor a nagyon, túlzóan romantikus könyvekben/filmekben a fiú a lány hajának virág, arcának mézédes illatát emlegeti állandóan. Ilyen nincs, gondoltam. A testápolók, arckrémek, samponok egy ideig-óráig tényleg jó illatot árasztanak(már amelyik), aztán elillannak. Hát nem! Most megtaláltam ennek ellenkezőjét is. Finom illatok minden mennyiségben, ráadásul nagyszerű kozmetikai termékeknek köszönhetően.

Mikor megérkezett a szepsegek.hu weboldaltól a Nacomi termékcsalád csomagja tesztelésre, boldogan fogtam a bontogatásba. Első meglepetést a gyönyörű csomagolásuk adta. Szépek, mutatósak, nem túl hivalkodók, nem túl cicomásak, ám mégis nőiesek, praktikusak, a visszafogottságukkal kellően figyelemfelkeltőek. Már ekkor tudtam, hogy nagyon szuper termékekre leltem. A második meglepetést a méretük váltotta ki belőlem. Megszoktam, hogy a prémium minőségű és egészséges összetevőket tartalmazó kencék igen kicsi kiadásba vannak csomagolva, Én pedig az a fajta lány vagyok, aki szeretek "fürdeni" a krémekben, nem borsónyit használni belőlük. Ha már kenünk, adjuk meg a módját! Ráadásul ha valami jóra bukkanok, nem szeretek hetente rendelni, mert kifogy, nem túl környezetbarát és pénztárcabarát módszer az bizony úgy. Tehát nagyon örültem, hogy hosszas ideig lesz alkalmam tesztelni. Na de kezdjünk is neki.

81173033_933664400361447_8375320376208523264_n.jpg

Kerek zöld istállóban, sok kis fekete ló van. Melyek, mikor megéheznek, piros szénát ebédelnek.

Nacomi tápláló arc és ajakradír görögdinnye illatban

Na mi ez? Bizony a dinnye. El sem tudtam képzelni, hogy lehet egy kozmetikum ennyire mennyei dinnye illatú, ráadásként a tökéletes színt is leutánozva. A kedvenc nyári gyümölcsöm a dinnye, így nem volt kérdés, miért ezt a terméket választottam. Kellemes illat, jó állag tűnik szembe rögtön a nyitáskor, Apró, de nem túl durva szemcséket tartalmaz, amik alaposan leradírozzák az elhalt hámsejteket, megfrissítve és életre keltve újra a bőrt és a szájatezáltal. A dinnye magokat jelképező fekete szemcséket zselés állagú krém veszi körül, természetesen dinnyebelsőt idéző színben. Könnyen kiszedhető, kinyerhető a krém a tégelyből és nem kell túl sok ahhoz, hogy megfrissüljön a bőr. Könnyen, gyorsan lemosható, nem hagy maga után szemcséket. Rögtön érezni, hogy a bőr üdébb lesz általa. Egy baj van csak vele. Legszívesebben nem az arcomra kenném, hanem a számba, mert ténylegesen dinnye illata, színe, állaga van. Szerencsére eddig még nem fajult a dolog. Az előnye, hogy minden nap használható, ha szükséges, mert nem karcol, nem túl durva, köszönhetően a cukornak és a mákszemeknek.Természetes radír, így tudom, nem tartalmaz semmi mesterséges dolgot. Gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, közben táplálja a bőrt a jojobaolaj és édesmandulaolaj tartalma miatt.

81525909_1330666807124790_1534021520513302528_n.jpg

Nacomi-testápoló hab - áfonyás sajttorta

Akárhogy trükköztem, egy fénykép sem tudta visszaadni a hab igazi, halvány lila színét. Testápoló habbal még nem találkoztam. Tényleg könnyed, habos, mikor a kezedre veszel egy kicsit, így könnyű kenni. Viszont mikor magadra kened, kicsit nehéz, zsíros érzetet kelt első körben, hogy aztán teljes meglepetésként azonnal beszívja a bőröd, utóérzet nélkül. Teljes meglepetés volt számomra. Azt hittem, hogy meg sem lehet majd érezni ha magamra kenek belőle vagy pont ellenkezőleg, sokáig zsírosan csillogni fog a bőröm. Aligha tévedhettem nagyobbat, mert nem. Gondolom ez az édesmandula olajnak köszönhető, ami könnyíti a másik hatóanyag, a shea vaj állagát. Az áfonyás testápoló hab nem csak gyorsan beivódik a bőrbe, isteni illata van, hanem a természetes összetevőknek köszönhetően, táplálja és hidratálja is a bőrt egyszerre. Rózsaolajat és áfonyát is tartalmaz bónuszban. Így hatékonyan részt vesz az idő előtti öregedésében a bőrnek. És természetesen a meggátolásában is, megelőzésképpen. Bevallom én nagy kiszerelésének köszönhetően sokszor tetőtől-talpig bekentem magam vele. Gyerekek mindig sütit kerestek ilyenkor rajtam valamiért. Vajon miért? Elégedett vagyok vele. A hideg, szeles téli napokon kiváló regenerálója a bőrnek. Megelőzi a feszülő érzést, a kiszáradást. 

81125727_828233477636617_3113280935122960384_n.jpg

Nacomi kollagénes arcápoló gél-szérum

Mindig jókat nevetek a "csak ennyi kell belőle" frázisokon, amikkel reklámozzák a legtöbb terméket. Amikből persze én aztán a fél tubussal magamra kenem legtöbbször. Itt is ezt tettem első körben, úsztam is a krémben rendesen. Ebből tényleg nem kell egy kupaknyi a hidratáláshoz, elég a képen látható mini mennyiség. Az is bőven hidratála, megtöltötte a szem környéki ráncaimat. Vizes bázisú, így azonnal befurakodik a bőr alá és feltölti, nem hagy olajos nyomot, nem csillog, Hialuronsavval, tengeri kollagénnel, hidrolizált elasztinnal és más különleges összetevőkkel van turbózva. Azt sem tudom, hogy ezeket eszik-e vagy isszák, de hat és az a lényeg. Ezek az összetevők segítenek a bőr mélyebb rétegeibe juttatni a hatóanyagokat, ezáltal azt azonnal és intenzíven hidratálva, javítva a bőr minőségén, rugalmasságát és finomságát felelevenítve. Szintén finom, ám most diszkrét illat jellemzi a szérumot. Pumpás adagolójának köszönhetően nem kerül sok a kezünkre, hanem épp a megfelelő mennyiség. hatását egy hétig minden nap teszteltem, majd elfelejtkeztem róla pár napra, amikor észbe kaptam. Gyorsan hat és pár nap után fellelhető a hiánya, észrevehető, mennyire más a bőr állaga. 

Ha érdekel, hogy mik ezek a misztikus összetevők:

hialuronsav egy természetes szénhidrát molekula, amelynek nagy tartományú vízmegkötő és vízmegtartó tulajdonsága van. Ez a molekula a saját súlyának ezerszeresét képes vízben megkötni. Az emberi szervezetben is megtalálható a különböző szervekben és szövetekben, különböző mértékben.Természetes kenőanyagként szolgálja a bőrt, de más szerveket is segít. Az emberi testben lévő hialuronsav összmennyisége cirka 15 gramm, melynek harmada naponta lebomlik, így az évek múlásával az emberi test hialuronsav tartalma folyamatosan csökken, ami az arcbőrön vehető első körben észre. A bőr petyhüdtté, rugalmatlanná válik, és megjelennek a finomabb, majd mélyebb ráncok. 

Kollagén egy természetes fehérje, mely támogatja a test elsődleges szövetének a kötőszövetnek  struktúráját. Biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát, rugalmasságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. A kollagén csökkenése a fő oka az öregedési folyamatoknak.

Elasztin szintén egy fehérje, pontosabban szálas fehérje, mely felelős a bőrünk rugalmasságáért és ahogy idősödünk, egyre inkább nagyobb szerepe van szervezetünk egészségmegőrzésében is. Nagyon fontos összetevője a fiatalos, üde és rugalmas bőrnek, mert erőt és rugalmasságot kölcsönöz a szöveteknek.

Nagyon elégedett vagyok mindhárom termékkel, amit ezúton is köszönök a szepsegek.hu weboldalnak. Azt hiszem, visszajáró vevőjük leszek! Minden terméküket egyedi illatok, nagyszerű állag jellemzi és diszkrét csomagolás. Imádom, hogy olyan ötletes neveik vannak a termékeknek, mint különféle sütik. Olyan illatanyagokat, összetevőket tartalmaznak, amiket ritkán látni máshol. Az alapanyagok, amiket használnak környezetvédelmi szempontból is rendben vannak. Természetes összetevőknek köszönhetően tudom, hogy megfelelő hatóanyagok kerülnek a bőrömbe, azonnali hatást kölcsönözve annak, minden felesleges mű és káros dologtól mentesen. A csomagolás praktikus, elegáns. Az áraik is megfizethetők, kisebb anyagi lehetőségek mellett is. A nagy kiszerelésekért plusz jó pont jár nekik! 

ReAd-blog

#reklám #szponzorálttartalom #termékek #nesti #nacomi #szepsegek #blog #terméktesztelés #teszteltem #illatok #színek #illatorgia #ReAdblog #kozemtika #kozmetikum

Szólj hozzá

Teszteltük