ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2019. nov 14.

Főszerepben egy kastély két, különböző idősíkon

írta: Mayerné Répási Adrienn
Főszerepben egy kastély két, különböző idősíkon

Lina R. Breitkreutz: Az ​új kedvenc

lost-places-2759275_640.jpg

Meglepő könyv került  a kezembe minap. Ami a megdöbbenésem kiváltója volt, az az, hogy az írónő a névtelenségből robbant be vékonyka könyvével és rögtön tarolt is, kedvencé avanzsált számomra. Korábban egy interjút is olvashattatok vele a blogomon, ami itt megtalálható. 

75453549_2649131095146888_8139994565395349504_n.jpg

Nem gondoltam, hogy ekkorát fog szólni, magával ragad és ennyi minden elfér egy aprócska kötetben...

Megnyerő borítója, érdekes címe ragadta meg a figyelmem első körben, de nem voltak túl nagy elvárásaim vele szemben. Egy első könyves megjelenésnél rengeteg apró hiba csúszhat a számításokba (túlírás vagy alul írás, nem jól kibontott, kifejtett világ, cselekmény, vontatott írásmód, kevés figyelemfelkeltő motívum, bugyuta karakterek, ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2019. nov 13.

Hova lettetek barátok?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hova lettetek barátok?

Anyai magány

phone-2237666_640.jpg

barátság  összetett, támogató emberi viszony.  Egy olyan kapcsolat, mely emberek között alakul ki. Örömteli találkozás, közös beszélgetések, azonos érdeklődési kör által alakulhat ki vagy a véletlennek köszönhetően. Rengeteg minden jellemezheti, mert egyéni. Mindenkinek mást jelent a barátság. Szó van benne kölcsönös elfogadásról, rokonszenvről, őszinteségről, bizalomról és törődésről. Egy szövetség, mely mindkét félnek jó érzéseket hoz az életébe. Egy jó barát aranyat ér, bármikor támaszkodhatsz rá, mindig meghallgat. Ha kell, tanáccsal lát el, megmondja az igazat neked, bármennyire fáj, de ha az kell, akkor némán támogat, bármilyen hülyeséget is tégy épp.. 

Ez az, ami nekem nagyon hiányzik. Van a ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anya vagyok

2019. nov 13.

Az idő a legfontosabb tétel az életben

írta: Mayerné Répási Adrienn
Az idő a legfontosabb tétel az életben

time-3222267_640.jpg

Az idő annyira relatív. Néha túl sok van belőle, homokszemekként pereg le minden egyes másodperc. Ilyen, amikor várakozni kell egy váróban órák hosszat vagy egy jeles esemény eljövetelét várod, de csak nem akar bekövetkezni. Máskor pedig gyors folyású folyó képben van jelen az életünkben, meglehetősen gyorsan tova robogva. Emlékszel, mikor csak két percen múlott, hogy elérd azt a buszt? Vagy a gyermekedre pillantva rájössz, hogy tegnap még az anyukájára utalt pici baba volt, ma pedig már egy bimbózó egyéniség saját elképzelésekkel, tervekkel, személyiséggel, álmokkal.

Akárhogy is legyen, az időnk az egyik legértékesebb tulajdonunk a világon. Kinek kevesebb jut, kinek több. Viszont sosem tudhatjuk előre, mennyi adatik meg belőle, ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2019. nov 12.

Igazából Maugli

írta: Mayerné Répási Adrienn
Igazából Maugli

Marina Chapman · Vanessa James · Lynne Barrett-Lee: A ​lány, akinek nem volt neve

74638421_2646417225418275_7061083662355267584_n.jpg

Egy könyv, mely a Maugli női verziója is lehetne. Egy történet, mely megmutatja, hogy az ijesztő, sötét, kiismerhetetlen esőerdőtől a városi dzsungel mennyivel veszélyesebb. Egy olyan igaz tanmese, mely megismerteti velünk, hogy az erdőben élő veszélyesnek titulál majom mennyivel emberségesebb, mint sok ember! Ez Marina története, aki egy igazi hős, egy nagy túlélő.

Bevallom, nehezen rántott be a kötet. Nem azért, mert rosszul van megírva vagy már megszokottá váltak az ilyen borzalmak, csupán rosszkor kezdtem bele a könyvbe. Nem jókor talált meg, így nehezen tudtam ráhangolódni. Az sem segített rajta, hogy sokáig tartott az olvasása, újra és újra kizökkentem, pihenőt kellett tartanom a lelki ráhatása miatt.

Nehezen emészthető ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2019. nov 11.

Gyerekek álmát őrzi...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Gyerekek álmát őrzi...

Manó ágyak

75407718_2642790859114245_5117718489716490240_o.jpg

Családi összefogással készülnek a Manó ágyak , melyek az apróságok álmát őrizik. Egyediségével, izgalmas ötleteivel kitűnik az átlagos ágyak közül egy-egy Manó ágy. Melyik gyerkőc nem aludna szívesen egy mesebeli alvóhelyen? Ma Manó ágyak két tulajdonosa mesél munkájáról, nehézségeiről és a szép pillanatokról.

- Manó ágyak. Honnan ez a kedves név ötlet, az elgondolás, hogy pontosan ezzel foglalkozzatok?

Férjemmel korábban is kollégák voltunk egy elég stresszes munkakörben. Mindig valami kreatív tevékenységről álmodoztunk és arról, hogy egyszer a magunk urai leszünk. Amikor várandós voltam az első kislányunkkal, Lottival, nagyon sok anyukás fórumhoz csatlakoztam, ahol rengetegen kerestek akkoriban házikó ágyakat. ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák Kitekintő

süti beállítások módosítása