ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2019. sze 20.

Őszi receptajánló

írta: Mayerné Répási Adrienn
Őszi  receptajánló

70639843_662950010878961_3267753587156975616_n.jpg

Mindig szeretem azokat a magazinokat, ahol gyönyörű képek illusztrálják a finomabbnál finomabb recepteket, különféle tematika szerint vannak válogatva azok és mellé sok hasznos, érdekes cikk is kerül.

A negyedévente megjelenő Gourmet Magazin teljességgel követi ezt a receptet. Látványos, színes, izgalmas. Ajánlók, cikkek és receptek egyvelege megfelelő arányban. Ha valami izgalmasat szeretnél főzni, akkor a te magazinod. Imádom Erika és a többi publikáló blogger képeit, receptjeit. Nem egy lett kedvenc.

Mindig örömmel lapozgatom itthon, bármikor könnyen visszakereshető. El sem hiszem, hogy ez már a hatodik szám. Most igazán zöldre sikerült. Zöld tippek, receptek találhatók benne. Nézz bele, mert érdemes!

És hogy hogyan jön a ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom

2019. sze 19.

A titokzatos arab világ bűvöletében

írta: Mayerné Répási Adrienn
A titokzatos arab világ bűvöletében

Dee Dumas: Marokkói ​szerelem

woman-3257307_640.jpg

Az arab világ titokzatos, csillogó, illatos, színes, bódító, más. Nagyon más. Az eltérő kultúra, szokásrend, stílus az, amit nehezen értünk, szokunk meg. Nem könnyű elfogadni, mennyiben eltérő az a világ a miénktől, így számos könyv épül rá és legtöbbször nem épp hízelgő módon. Ez a kötet sem más igazából. Érthető, hiszen annyira izgalmas a tőlünk eltérő élet és rejtélyes. Rengeteg könyvet faltam be ebből a témából. Igaz regényeket, életrajzot, kozmetikázott történeteket tartalmazó könyveket, romantikus-szerelmes könyveket, drámát...Hol jobban, hol rosszabbul fogalmazva. Egy idő után megcsömörlöttem és nem vettem kézbe hasonlót sem. Aztán mikor e könyvet megláttam, felcsillant a szemem. Jó visszatérés lesz ...

Tovább Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk

2019. sze 19.

Fontos a helyesírás?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Fontos a helyesírás?

A helyesírás, a gondolataink helyes leírása jelzi az igényességünket és a tiszteletünket mások iránt

arm-1284248_640.jpg

Mi az? Mindenki tanulta, de nem mindenki hasznosítja?  Hát a helyesírás!

Bizony én is hadilábon állok vele. Nagyon sokszor utána kell néznem vagy kérdeznem, hogy jól írom-e az adott szót. Máskor azt hiszem, jól tudom, aztán kiderül, hogy nem. Az új helyesírási szabályzattal pedig pláne nem vagyok tisztában. Az egybe- vagy külön írjuk a szavakat az, ami a legnehezebb még számomra. Van valaki, akit bármikor kérdezhetek, ha elakadok, biztos tudja a helyes megoldást, az oda vonatkozó szabályt. Ő pedig a Helyesen magyarul  oldal szerkesztője, a nagyszerű korrektor, Mosolygó-Marján Erzsébet. A mai interjúalanyom ő lesz, és kérdezem a mai helyesírásról, annak fontosságáról és hasonló érdekes témákról.

70446277_2423964707880332_6602205375015944192_n_1.png

- Számodra miért fontos ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák Kitekintő

2019. sze 18.

Királylányosan

írta: Mayerné Répási Adrienn
Királylányosan

70638238_2536220266437972_7640302578231672832_n.jpg

A mindennapi rohanásban, a gyorsan tovatűnő napok múlásával néha kell egy kis változatosság. Mindenkinek kijár egy kis kényeztetés, luxus, hogy szépnek érezze magát. Egy kis fényűzés, amikor a lehető legtöbbet kihozzák az emberből.

Ez a TE IS SZÉP VAGY kampány harmadik napja, a harmadik tematika szerint érkezik a Nő hét arca fotósorozat következő állomása.

Minden nőnek kijár ez a bánásmód, hogy hercegnőnek érezze magát olykor. Minden anyának kell az önbizalomnövelő tuning! Erre a legalkalmasabb egy jó fotózás, a hozzá kellő jó fotós, csinos ruha, egy jól megválasztott smink, frizura, háttér...Kiszakít a szürkeségből, önbizalommal tölt el és egy kis merészséggel, feldob, jobb kedvre derít. Nem könnyű ...

Tovább Szólj hozzá

2019. sze 17.

A nap csókja

írta: Mayerné Répási Adrienn
A nap csókja

Borítóleleplezés Könyvmolyképző Kiadó módra

A legtöbben leélik az életüket úgy, hogy mindig csak a másokhoz való viszonylataikban határozzák meg önmagukat. A szüleim lánya vagyok, a férjem felesége vagyok, a gyerekeim anyja vagyok, és így tovább. És közben valahol elvész a leglényegesebb kérdés, de ki vagyok én?”

Nem könnyű az életben megtalálni önmagunk, boldogulni, boldognak lenni. Sokan elveszítik maguk, a hitük, az életörömük, a létezés értelmét és észre sem veszik a nagy rohanásban, csak amikor már késő lesz. Bálint Erika második regényében e meglehetősen nehéz, ám izgalmas témához nyúlt. Már a fülszöveg is érdekfeszítő.

A fülszöveg így szól...

Meddig tűröd, hogy nem szeretnek?  Léna ötvenéves orvosfeleség, akinek hazugságok tartják ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv

2019. sze 17.

Bizony, te is szép vagy!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Bizony, te is szép vagy!

Háztartási teendők végzése közben is...

70408411_2534417526618246_5647069210333937664_n.jpg

Nem vagyok az a magamutogató, mindent és mindenkor fényképezőgéppel, telefonnal járkáló nőszemély, így nem igazán szoktam megörökíteni magam munka, háztartási teendők közben. Te szoktál ilyenkor fényképeszkedni? Ugye hogy nem ez jut eszedbe először?

Bizonyára mulatságos arcot vághatok, mikor a pár perce kiürült szennyeskosár a következő fordultamkor ismét tele van. Hogy érdemes lenne-e megörökíteni? Nem hiszem. Nem is teszem, mint ahogy főzés közben sem fotózkodom, csak kivételes esetekben, akkor is az elkészült ételt, nem magam. Nagytakarítás közben, nyakig porosan, pókhálósan, gumikesztyűvel is érdemes lenne egy-egy fotót készíteni, örökül hagyni a következő nők, anyák generációjának, hogy ilyen is van, ma így ...

Tovább Szólj hozzá

Anya vagyok Anyukás tartalom

2019. sze 16.

Te is szép vagy!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Te is szép vagy!

A nő hét arca-munkába menet, munkában

Korábban írtam már arról, hogy mennyire fontos és nehéz dolog elfogadni önmagunkat, önazonosnak maradni anyaként is. Sajnos legtöbbünk hadilábon áll a dologgal és az önbizalma inkább lefelé tendál, mint fölfelé. Én is így vagyok ezzel. Nehéz elfogadni magam olyannak, amilyen most vagyok, Nem ismerek magamra sokszor, amit a tükör mutat idegen. Persze teszek érte, hogy csinosabb legyek, fittebb és vékonyabb, egészségesebb, de nem oldja meg minden problémám a testmozgás, új ruha, fodrász. Vannak olyan dolgok, amiken nem tudok változtatni, örökre szólnak már. Ilyen a csíkos hasam, a megváltozott gondolkodásmódom...Anyaként tudok csak gondolkodni, így természetes, hogy a gyerekeim az elsők. Reggel nem a sminkelés jut eszembe vagy a legszebb ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása