2019. okt 03.

Első fagy- Borítóleleplezés

írta: Mayerné Répási Adrienn
Első fagy- Borítóleleplezés

sarah-addison-allen-9fff382d-b568-435c-a1f4-b4752edbe61-resize-750.jpeg

Sarah Addison Allen és a Könyvmolyképző Kiadó új könyvvel érkezik hamarosan. Ma az ő borító leleplezője következik. Nagy érdeklődéssel vártam, ugyanis az írónőnek híresen gyönyörű könyvborítói voltak eddig. A kiemelkedő, aranyozott, ezüstözött mintákat, a szemet gyönyörködtető hátteret nehéz túlszárnyalni vagy akár megközelíteni. És sikerült! Zsibrita László tervezte a borítót! Elképesztően gyönyörű lett. De még várnotok kell egy kicsit. Pár adalékanyag, hogy felcsigázzalak titeket.

Az írónőről:

Sarah Addison Allen Asheville-ben, Észak-Karolinában született és nevelkedett, otthonról hozza a könyvek és a finom ételek szeretetét. Irodalmi tanulmányokat folytatott az Észak-Karolinai Egyetemen. Első regénye, A csodálatos Waverly-kert 2007-ben jelent meg. 2011-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, amelyet kemoterápiával kezeltek. 2014-ben kezdett újra írni. Számos irodalmi díjat nyert, könyvei 2 millió példányban jelentek meg, 30 nyelvre fordították le őket. 

Az írónő eddig megjelent kötetei:

2007 Sarah Addison Allen: Garden Spells
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Sarah Addison Allen: Amours & autres enchantements
Sarah Addison Allen: Mein zauberhafter Garten
Sarah Addison Allen: Grădina fermecată
2008 Sarah Addison Allen: The Sugar Queen
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet
2010 Sarah Addison Allen: The Girl Who Chased the Moon
2011 Sarah Addison Allen: The Peach Keeper
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
2013 Sarah Addison Allen: Waking Kate
2014 Sarah Addison Allen: Lost Lake
Sarah Addison Allen: A varázslat tava
2015 Sarah Addison Allen: First Frost
Sarah Addison Allen: Első fagy
Sarah Addison Allen: Anotimpul dragostei

Besorolatlan könyvek

sarah-addison-allen.jpg

A könyv fülszövege:

Boldogan éltek, amíg meg nem haltak?Ahogy hűl a levegő, és hullani kezdenek a falevelek, a Waverley-nővéreket nyugtalanság fogja el. Túl könnyen elajándékozzák a szívüket, megzavarja a gondolataikat egy ezüstös hajú idegen, és furcsa hibákat követnek el. Olyan dolgokra vágynak, amiket nem kaphatnak meg, összezavarodnak, és a kelleténél többet adnak mások véleményére.

Még nehezebb megőrizni a hidegvérüket, amikor egy ismeretlen látogató bukkan fel, aki megkérdőjelezi a család legfőbb értékeit. Ám az első fagy beköszöntével mindennek jóra kell fordulnia. Akkor végre virágba borul a bajkeverő almafa, és a körülötte kavargó varázslat is a helyére kerül. Claire és Sydney, a Waverley-nővérek, és Sydney tizenöt éves lánya, Bay soha nem látott kihívásokkal néznek szembe. Vajon össze tudják-e tartani a családot a különleges nap beköszöntéig? Tudd meg, mi mindent tartogat ebben az évben sok az első fagy… 

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Na és akkor a könyvborító. Elöljáróban annyit róla, hogy hű maradt az előző kötetek borítójához. Ugyan az a díszítés, cirádák ékesítik, mint az előzőeket. Nekem a szín kicsit fura a télhez passzolva és a fagyos címhez. Talán kékkel jobban el tudtam volna képzelni a lenti részt. Mondjuk lehet, hogy akkor meg túl nagy lett volna a kékség. A téli táj és a virágok viszont gyönyörűek, ízlésesek. Kíváncsian várom, hogy a virágoknak mi közük, mit szimbolizálnak. A legjobban sikerült borító, a más nyelven megjelent könyvek borítója közül. A hazai sokkal szebb, érdekesebb. Lentebb csatolom a másik fotókat is. Na és akkor jöjjön a borítóleleplezés. Íme:

72535069_3251343241573334_5686784648365998080_n.jpg

Ugye milyen gyönyörű?

Hol tudod megrendelni? Könyvmolyképző Márkabolt: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/sarah-addison-allen-elso-fagy-waverley-kert-2-8250 

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/sarah-addison-allen-elso-fagy 

A külföldi borítók:

covers_319330.jpg

covers_335921.jpg

covers_386206.jpg

 

 ReAd-blog

Szólj hozzá

Könyv Borítóleleplezés