2019. júl 03.

Nomen est omen, azaz a név kötelez

írta: Mayerné Répási Adrienn
Nomen est omen, azaz a név kötelez

Bloggerképző 30 napos kihívás harmadik felvonása

read-blog.jpg

Már a harmadik napnál tartunk a Bloggerképző kihívásában. Szépen haladok, betartva a "minden nap postolj valamit, ami érdekes " elvet. Rövid, ám annál izgalmasabb bejegyzések ezek. Remélem ti is így gondoljátok.

A mai feladat a blog nevének eredete, feltárása

Hogy ne legyen annyira rövid olvasmány, a kezdeteknél indítanék. Az első blogom neve Adri könyvmoly könyvei volt. Adri, a nevem után, a könyvmoly meg férjtől ered az olvasós mániám miatt és a moly.hu olvasós közösség által.

A második blogom neve az Életünk árnyoldala és boldog pillanatai volt. A név szimbolizálta a kettősségét az anyaságnak, mert nem minden csak rózsaszín bárányfelhő benne. Vannak nehéz, sötét pillanatok, ám mindig valami jó, boldogságot hozó is. Az a bizonyos jing és jang. 

Nem húzom tovább az időt, a ReAd-blog nevének eredete érkezzen. Egy kedves receptblogos csajszi dobta be ötletnek, egy női vállalkozós csoportban a Mompreneursben. Név szerint Konyhalál néven futó Morvai Linda a keresztanyuka. Hálás is vagyok neki ezért. Azóta is lelkes követője vagyok a munkásságának. Érdemes bekukkantani hozzá, rengeteg finomság található a blogján. 

 

ReAd jelentése lehet Re, mint Répási. Ad, mint Adrienn, a nevem után. De a Read olvasást is jelent angolul. Ugye milyen ötletes? Benne vagyok a névben mindenhogy:) 

Milyen nevet tudnál még elképzelni a blogomnak? Ha blogot indítanál, mi lenne a neve?

ReAd-blog

read-blog_2.jpg

Szólj hozzá