2024. feb 20.

Tia Williams: Hét ​nap örökké

írta: Mayerné Répási Adrienn
Tia Williams: Hét ​nap örökké

covers_814780.jpg

Egy ízig-vérig élő, lüktető, izgalmas, sablonmentes romantikus történet, ami azért mélyebb mondanivalót is ad a szórakoztatáson kívül. 

Eva Mercy a kortárs fekete művészeti élet egyik meghatározó szereplője. Ám mégsem csillogó, gondtalan életet él, hanem a középkorú, egyedülálló, fekete nők, betegséggel és nehéz múlttal nehezített változatát. Tipikusan a csillogó felszín alatt fortyogó középszerűség, sötét múlt, identitáskeresés. Míg egy napon meg kell küzdenie a sárkány helyett a múltjával, hiszen a múltjának a legjelentőssebb szereplője visszatér.  

Shane Hall egy zárkózott, ám sikeres, fekete kortárs író. Sodródik az árral, úgy tűnik. Pedig tudatosan zárja ki a világot. Egészen addig, míg Eva és ő nem találkoznak újra. Márpedig kettőjük között nagyon működik a kémia. Szép lassan az is kiderül, hogy miért.

Nagyszerű karakterépítést, történetmesélést, egy izgalmas szerelmi szálat, múltban és jelenben lévő "démonokat" kapunk a történet során. Ám nem ezért tetszett annyira a kötet. Annyira zsenieális a stílusa, a humoros, pikírt párbeszédek, a színes, szagos leírások, a sziporkázó, okos okfejtések, a nagyszerű társadalomkritika, hogy élvezet volt olvasni. Az író nagyon érzékletesen, szimbólikusan ír, ezernyi ízt éreztetve velünk. A nyelvezet igényes, és mégis szórakoztató. Kellően elgondolkodtató a történet során, hogy nem bagatelizálja el a az aktuális témákat, az anyaság nehézségeit, a függőséget, a társadalmi kirekesztettséget, a faji megkülönböztetés, a nők elnyomásának, lenézésének kérdését, identitáskeresést vagy a szülői inkompetenciát, a toxikus kapcsolatokat, a felszínességet és a szerelem nehézségeit. 

woman-4685862_640.jpg

Végig azon drukkoltam, hogy Eva egyenesbe jöjjön, happy end legyen a vége és egymásra találjanak az ifjúkori szerelmével, Shane-nel, a démonokat, a közéjük álló nehézségeket legyűrve.

Végre egy olyan szerelmi történet, ahol a kettőjük közötti konfliktus nem egy mondvacsinált semmisség. Végre egy olyan romantikus könyv, ahol hihető a szerelmi szál, van eleje, folyamata, vége és folytatás ígéretének reménye is.

El szeretném olvasni az író összes kötetét. A történet ezernyi érzést váltott ki belőlem. Hol megríkatott, hol elgondolkodtatott hol megnevettetett. Eva Mercy, azt hiszem mi nagyon jóban lennénk. Üdv a migrénes anyukák klubbjában.

A kötet borítója nem rossz, de annyira nem adja vissza azt a sokszínűséget, azt a lüktetést, azt a nagyszerűséget, amit belül rejt. Nem biztos, hogy a fülszöveg és a borító alapján leemelném a polcról. Pedig mennyi mindent ad a könyv...

Vigyázz, mert magába szippant a könyv a könnyedség ígéretével, és egy izgalmas románccal, majd rájössz, hogy jóval többet ad ennél!

 A könyvet köszönöm az Álomgyár kiadónak! 

Fülszöveg:

Két ​író, egy szerelmi történet

A brooklyni bestsellerszerző Eva Mercy erotikus témájú könyvei folyamatosan az eladási sikerlisták élén állnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy élete stresszmentes lenne, ugyanis egyedülálló anyaként egyszerre kell a gyereknevelésben és a hivatásában is helytállnia. A szerelem pedig már jó ideje elkerüli.

Shane Hall egy visszahúzódó, rejtélyes, díjnyertes szépirodalmi szerző, aki mindenki meglepetésére egyszer csak felbukkan New Yorkban. Amikor a két író váratlanul találkozik egy irodalmi rendezvényen, csak úgy izzik köztük a levegő.

Senki sem tudja, hogy húsz évvel korábban, tinédzserként Eva és Shane egy szerelemtől izzó, őrült hetet töltött el együtt. Lehet, hogy most úgy tesznek, mintha semmit sem jelentenének egymásnak, de nem tagadhatják a kölcsönös vonzalmat – vagy azt, hogy a könyveikben titokban egymásnak írnak.

A következő hét napban, a fülledt New York-i nyár közepén Eva és Shane újra egymásra találnak, de az írónő nem biztos benne, hogy megbízhat-e a férfiban, aki egyszer már összetörte a szívét. Úgy érzi, el kell űznie Shane-t a városból, hogy élete visszatérhessen a normális kerékvágásba. De mielőtt régi szerelme újra eltűnne, van néhány kérdés, amire választ kell kapnia…

Tia Williams díjnyertes New York Times és USA Today bestsellerszerző, valamint elismert divatszerkesztő. Telitalálat című könyvéből a Netflix készített adaptációt, ami nagy sikerrel fut a streamingszolgáltató kínálatában. Jelenlegi regénye érzéki és heves, miközben szétfeszíti a humor, de komoly témákat is érint, mint például a modern anyaság helyzete.

Idézet:

A sötét korszakba, amikor magánya olyan volt, akár a futóhomok, és amikor azért pusztította magát, hogy ezt megállítsa – és az egyetlen fénypont az egészben az volt, hogy szeretett egy gyönyörű lányt, akinek elég kegyetlen démonjai voltak ahhoz, hogy még az övéit is legyűrjék.

398 oldal
ISBN: 9789635707034
Fordította: Réti Blanka

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#Álomgyár #romantika #szórakotatás

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk