ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2023. dec 26.

Renáta W. Müller: Pusztító ​tűz (Éden 1.)

írta: Mayerné Répási Adrienn
Renáta W. Müller: Pusztító ​tűz (Éden 1.)

covers_798890.jpg

Valami igazán könnyed, szórakoztató tartalomra vágytam. Helyette kaptam egy atomrobbanást! Azt is elárulom, hogy nem véletlen a 18 karika a könyvön. 

A világfelépítés igazán izgalmas. Szeráfok, Éden az egyik oldalon, a másikon pedig a pusztító sivatag, szegénység, éhínség. Vajon melyik rejt nagyobb intrikát, hataloméhséget, gonoszabb embereket? 

Kifejezetten tetszett az írónő által létrehozott világ. Jó volt olvasni mindkét világról. Érezhető volt, hogy az írónő nem kevés időt fordított az alaposságra. Mindezt megspékelte két jó kis karakterrel, megfűszerezte még némi múltidézéssel és nem kevés vággyal, érzelmekkel, érzésekkel, tipródással.

A két főszereplő harcol önmagával, az érzéseivel, a hormonjaival ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2023. dec 26.

Anne-Maija Aalto: Ahol ​behatol a fény

írta: Mayerné Répási Adrienn
Anne-Maija Aalto: Ahol ​behatol a fény

covers_825139.jpg

Az emlékeinkből táplálkozunk. Minden megélt pillanat hozzánk ad egy kicsit. Megerősít, elgyengít, vigaszt nyújt, örömet okoz, nevetésre vagy sírásra ingerel, formál, alakít. Mi marad belőlünk, ha elvesznek egy-egy fontos emléket? És milyenek leszünk, ha minden emlékünk elveszítjük? Hiszen semmink sem marad! Ezért lettem kíváncsi Aalto könyvére. Ám nem csak ezt kaptam a könyvvel, hanem egy nagyszerű társadalomkritikát és egy ijesztő jövőképet is!

...

Tovább Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk

süti beállítások módosítása